Somegaala järjestetään tänä vuonna seitsemännen kerran

Somegaala järjestetään tänä vuonna seitsemännen kerran

Tänä vuonna jo perinteeksi muodostunut hevosalan Somegaala järjestetään hybriditapahtumana. Varsinainen palkintojenjako pidetään Tampereen Hevoset-messuilla lauantaina 9.4., mutta muuta hevosaiheista ohjelmaa on katsottavissa maksuttomana netti-tv:n lähetyksenä Oho Live TV:n kautta.

Nyt seitsemättä kertaa toteutettava Somegaala lanseerattiin vuonna 2015, tosin silloin nimellä Blogiexpo. Myös Playsson.netin oli tuolloin vasta puolivuotias ja ajatuksena oli kehittää tapahtuma kaikille hevosalan blogeista kiinnostuneille. Muiden somealustojen ottaessa enemmän jalansijaa, vaihtui tilaisuuden nimeksi Somegaala. Suosion kasvaessa, se siirtyi omasta tapahtumastaan osaksi Helsingin GoExpo Horse -messuja. Edellisen kerran olimme fyysisesti Somegaalan parissa keväällä 2020, vain viikkoja ennen koko maailman menoa täydelliseen COVID19-sulkuun.

Viime vuonna Somegaala oli täysin online-versio, palkintojenjaosta oheisohjelmaan. Kävimme alkukevään aikana kuvaamassa sisältöä eri puolella Etelä-Suomea. Tapahtuma on alusta alkaen herättänyt laajasti keskustelua ja saanut niin positiivisia kuin negatiivisiakin kommentteja. Tärkeintä on, että keskustelua kuitenkin syntyy ja tarkoituksena onkin somekampanjan mukaisesti saada #positiivisempihevosala. Loppupelissä Somegaalan 2021 voittajia oli valitsemassa 9 400 äänestäjää, jotka antoivat yhteensä yli 88 000 ääntä. Se puhukoon puolestaan kiinnostuksen suhteen ja siitä iso kiitos kaikille!

Koska GoExpo Horse -messuja ei enää järjestetä, oli suuri kunnia saada uudeksi yhteistyökumppaniksi Hevosmessut. Ratkaisu on pelkästään positiivinen ja looginen, sillä Tampereelle saapuu hevosihmisiä laajemmalta alueelta kuin pääkaupunkiseudulle. Toki monipuolisen messuohjelman vuoksi ei lavoilla nähdä hevosalan somesisältöä sen laajemmin, mutta edellisvuosien ohjelmaosuudet on yhä nähtävissä mm. Somegaalan omilla sivuilla.

Tänä vuonna Playsson.net on enemmän avustajan roolissa ja vetovastuu on Hevoslehti Riden tiimillä. Syksyllä 2021 Ride vaihtoi omistajaa ja samalla myös Somegaalan tuotanto siirtyi heille. Tämä on ollut tapahtuman kannalta erittäin suotuisa muutos, sillä uusien resurssien myötä muun muassa hybriditapahtumat saadaan toteutumaan!

Tässä vielä muutama poiminta Somegaalaa 2022 varten:

  • Maaliskuun aikana Somegaalaan on valittu raati, kategoriat sekä ehdokkaat.
  • Äänestys kategorioiden voittajista on käynnissä 24.3.-7.4.
  • Palkintojenjako pidetään Tampereen Hevosmessuilla 9.4.
  • Somevaikuttajat voivat hakea vaikuttajapassia Hevoset-messuille, joka oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn.
  • Seuraa ilmoittelua muusta ohjelmasta somekanavillamme!

 

Hevosalan Somegaala 2022 – Vuoden parhaat palkitaan!

Throwback: Miten minusta tuli somettaja? Playsson.net

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.