elmo-sepppo-hyppy

Elmo Jankari painotti hevosen itseluottamuksen tärkeyttä

Missä miehet ratsastaa -teemalla ja yhteistyössä Back On Trackin järjestetty kenttäratsastusfoorumi kokosi Järvenpään Ratsastuskeskus Ainon täyteen ratsastavia miehiä ja ratsastavia naisia sekä niitä miehiä, jotka olivat enemmän tai vähemmän omasta halustaan paikalla puolisoidensa pyynnöstä. Porkkanana miehet pääsivät vaimonsa mukana tapahtumaan ilmaiseksi. Katsomossa oli kaikenkaikkiaan innokasta yleisöä, joka oli tullut oppimaan uutta ja laajentamaan näkemystään ratsastuksen kuningaslajista.

Foorumin avasi puheenvuorollaan Toni Nieminen, joka on ehkä paremmin tunnettu aiemmin olympiatason mäkihyppääjänä. Uransa jälkeen hän on ryhdstäytynyt raviurheilun parissa ja hevoset ovat muutenkin lähellä miehen sydäntä. Niemisen varjoon ei jäänyt foorumin toinen juontaja, hevosmies Seppo Laine. Hän on varmasti tuttu jokaiselle hevosharrastuksen parissa toimivalle, sillä Laine on vaatimattomasti voittanut 29 mitallia ratsastuksen eri lajeissa, toimiien tällä hetkellä kolmen ja neljän tähden kenttätuomarina.

 

Kenttäratsastuksen kovat nimet

Tapahtuman ehdoton vetonaula oli kuitenkin Elmo Jankari, joka on eittämättä Suomen ykkösnimiä kenttäratsastuksessa, vakuuttaen äärettömän siistillä ja eleettömällä ratsastuksellaan. Jankari on osallistunut MM- ja EM-kilpailuihin sekä oli edustajamme Rion olympialaisissa. Vuonna 2013 hän voitti nuorten EM-kultaa. Nuorempina demoratsastajina toimivat Sami Siltakorpi ja Axel Lindberg, jotka ovat molemmat nousseet nopeasti tasollaan ylöspäin. Tästä esimerkkinä Siltakorven PM-joukkuekulta ja junioreiden SM-hopea, Lindbergillä taasen taskussaan PM-kulta, PM-joukkuekulta sekä nuorten SM-kulta. Eivät siis mitään turhia poikia!

Seppo Laine kertoi ensin kenttäratsastuksen pääpiirteitä, historiaa ja taustoja samalla, kun Jankari verryttely demohevostaan, Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Ahon 8 -vuotiasta Nostalgia -tammaa. Verryttelyyn sileällä kuului avotaivutuksia ravissa, laukkaa eri tempossa sekä muutamia vaihtoja. Laine kehui Nostalgian omaavan hyvät, tahdikkaat liikkeet. Jankarin mukaan tamma oli hieman jännittynyt tilanteesta ja hän joutui verrytellessä ”tekemään kompromisseja”. Jankari kertoi, että hevosen reagointi apuihin on tärkeää, siksi hän teki siirtymisiä askellajien välillä sekä sisällä. Verryttelyhyppyinä ratsukko otti Laineen muodostamaan vinolinjaista jumppasarjaa, joka tehtiin kahdella laukka-askeleella ensin kaarevilla urilla ja sitten täysin suoralla hyppylinjalla. Lounastauon jälkeen oli nuorten ratsastajien vuoro…

 

 

Lue koko artikkeli Riders Magazinen näytenumerosta!

 

 

Teksti: Alex Muurinen | Kuva: JP Taponen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *