kannus2

Yhdysvaltalaista ratsastajaa epäillään sähkökannusten käytöstä

FEI tutkii tapausta, jossa yhdysvaltalaista esteratsastajaa Andy Kocheria, 37, syytetään sähkökannusten käytöstä kilpailuissa. The Chronicle of the Horse -sivuston mukaan Kocherista on useita kuvia, joissa hänellä näyttäisi olevan oikeassa kädessään jonkinlainen laite, josta menee johto ratsastajan hihaan. Floridan Wellingtonissa majaileva Kocher osallistui viime talvena ensimmäistä kertaa USA:n edustajana FEI Nations Cupiin. Kaikenkaikkiaan miehen kilpailumenestys on ollut epätasaista.

Kocher itse kieltää syytökset. Ranskalaiselle Grandprix -sivustolle ratsastaja oli kommentoinut, ettei pidä väitteistä, mutta on kiinnostunut kuulemaan, mitä ihmisillä on sanottavanaan. – Olen hevosmies kolmannessa sukupolvessa. Rakastan hevosiani ja huolehdin niistä hyvin, Kocher oli todennut. Nähtyään kuvat, ratsastaja oli päättänyt lopettaa keskustelun. Kuvat on nähtävissä täällä.

Myös USA:n ratsastajainliitto osallistuu FEI:n ohella tutkimuksiin. – Liitto ottaa kaikki tämän tyyppiset epäilyt vakavasti ja on sitoutunut turvaamaan hevosten turvallisuuden sekä hyvinvoinnin, sanoo USEF:in edustaja.

 

grandprix
Kuvakaappaus Grandprix.info-sivuston artikkelista. Alkuperäiset kuvat näet täältä.

 

edit. 29.6. klo 23.45 Tarkennettu kuvan lähteitä.

 

Teksti: Penina Peltonen, otsikon kuvituskuva: Pixabay 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *