psofsweden-kate-emerald

Vinkkejä tulevaan talveen!

Talven 20182019 muoti 

Kuluvana syksynä ja tulevana talvena muodissa ovat tummat värit, kuten tummansininen, punainen ja vihreä. Myös ruskeaa, oranssia ja laventelia suositaan. Kyseisiä värejä näkee niin muotinäytösten lavoilla, kuin ratsukoillakin. Vaatteet vaikuttavat muhkeilta, mutta ilmiö saadaan aikaan kerrospukeutumisella. Jos sinulla on siis kylmä, älä arkaile laittaa useampaa takkia päälle. Kerrospukeutuminen auttaa selviämään kylmemmänkin talven yli. 

Tässä vielä muutama suosikkini, jotka sopivat myös esimerkiksi joululahjoiksi!

 

Dressage-saddle-pad-Golden-Brass-2-225x300 ess-korvahuppu-golden-brass-225x300 ess-next-generation-jacket-navy-225x300

myssy-biggie-crw-300x300 takki-nordic-uhip-300x300

psofsweden-liza-ice-coffee

 

Heijastimilla huomioiduksi 

Syksy on se ikävä kylmä ja pimeä vuodenaika. Silloin ei tekisi mieli nousta aikaisin aamulla sängystä tekemään aamutallia tai töiden ja koulun jälkeen lähteä pimeällä ratsastamaan. Kenttäkin muistuttaa pientä järveäja maastossa autot vain kaahaavat ohi. Silti aamutalliin on mentävä ja hevonen liikutettava.  

Näyttökuva-2018-10-09-kello-15.52.02

Apu tähän ongelmaan ovat heijastimet. Heijastimien kera voi lähteä maastoonkin ilman huolen häivää, sillä tulee huomioiduksi. Heijastimet on se halpa, tärkeä henkivakuutus. Silloin yksinkertaisesti autoilijat ja muut tielläliikkujat huomaavat sinut – olit sitten hevosen kanssa maastossa, koiran kanssa lenkillä tai muuten vain ulkona.

On kuitenkin merkitystä, millaisen heijastimen laittaa ja mihin kohtaan. Pieni roikkuva heijastin taskun vetoketjussa ei todennäköisesti näy pitkälle tai jos näkyy, niin vain yhdestä suunnasta. Hyviä paikkoja heijastimille ovat kädet, jalat ja esimerkiksi reppu. Heijastinliivi on yhtälailla ykkönen. Hevosella heijastinloimi loistaa kirkkaana erittäin kauas. Koiralle kannattaa laittaa myös oma liivi ja vilkkuvalo. Vaikkei olisikaan pimeää, huomioliiviä on syytä käyttää. Silloin tulee huomatuksi kauempaa ja autoilija ehtii reagoida nopeammin.  

Autoilijat huomio! Kun näet hevosen liikenteessä, muista hidastaa ja seurata ratsastajan mahdollisia käsimerkkejä. Ohita hevonen riittävän kaukaa ja tasaisella nopeudella. Kiihdytä rauhallisesti vasta reilusti ohittamisen jälkeen.

 

 

Artikkelin on tehnyt TET-harjoittelija Anniina Katajisto. Kuvat: Tuotemerkkien nettisivut (Equestrian Stockholm, PS Of Sweden, CRW, Uhip), Penina Peltonen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry työkalupalkkiin