Vierailu Tobben luona: Alexander Muratore ja musiikki

Vierailu Tobben luona: Alexander Muratore ja musiikki

Kun ruotsalainen hevoskouluttaja Tobbe Larsson esiintyi pari vuotta sitten Suomessa, sovimme, että Playsson.netin ja Hevoslehti Riden tiimi kyläilee vuorostaan Ruotsissa Larssonin tilalla. Reissu Ystadiin, Sjörup Prästgårdiin pitkittyi oikein urakalla, koska koronapandemia ensin esti ja sen jälkeen rajoitti rajusti kaikkea matkustamista.

Niinpä oli ilo ja kunnia päästä heinäkuun loppupuolella vihdoin matkaan ja hoitaa to do -listalla odottanut vierailu Tobben luona. Videomuotoista materiaalia kertyi reilun tunnin verran, sillä Tobben lisäksi pääsimme haastattelemaan muitakin mielenkiintoisia henkilöitä, jotka vaikuttavat Sjörup Prästgårdissa. Niinpä julkaisemme videoita useampana pätkänä sekä Playsson.netin että Ride Areenan kautta. Haastattelut ovat englanniksi, mutta suomeksi (ja myöhemmin myös viroksi) tekstitettyjä.

WhatsApp-Image-2022-08-06-at-21.02.34-1024x576

Ensimmäisessä sneek peak -videossa jututamme Alexander Muratorea, joka pitää tilalla ”15 minuter en kvart” -nimistä ravintolaa. Ravintolatoiminnan lisäksi hän tuottaa musiikkia mm. Tobben esityksiin sekä kouluratsastajille kür-ohjelmiin. – Se oli oikeastaan Tobben ajatus, että alkaisin tehdä musiikkia kür-ohjelmiin, Muratore kertoo. – En juuri tuntenut hevosia tai ratsastuspiirejä. Ensin tein ohjelmia huvin vuoksi, mutta sitten tajusin, että voin saada työstäni myös palkkaa.

– Tärkeintä on tietää, millaisesta musiikista ratsastaja pitää ja mikä tuo hänelle hyvää fiilistä. Musiikin tuoma energia saa ratsastajan ratsastamaan paremmin ja hän taas siirtää sen energian hevoseensa, Muratore selventää. – Sitä on vaikea selittää, mutta kun sen näkee, ymmärtää, mistä on kyse, hän lisää.

 

Tsekkaa haastattelu YouTubesta tai Playsson.netin Instagramista!

 

Teksti: Penina Peltonen, kuvat ja videot: Penina Peltonen, Ia Blomqvist

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *