Veera Manniselle ja Sir Gregille EM-kvaalitulos Sopotista

Kenttäratsastuksen kilpailukausi on vasta juuri päässyt vauhtiin, mutta Veera Manninen on jo saavuttanut kauden päätavoitteensa CCI4*-L Sopotissa, Puolassa. Manninen kilpaili uransa ensimmäisessä 4* pitkässä kilpailussa Sir Gregillä ja sijoittui neljänneksi. Lopputulos 38,7 virhepistettä muodostui onnistuneesta koulukokeesta, virheettömästä maastokokeesta ihanneajassa ja rataesteistä yhdellä pudotuksella.

Tuloksella pieksämäkeläinen Manninen, 22 sai osallistumisoikeuden vuoden 2023 Euroopan mestaruuskilpailuihin. Viime vuonna Manninen kilpaili vielä nuorissa, ja sijoittui ikäryhmänsä EM-kilpailuissa Sir Gregillä seitsemänneksi. 12-vuotiaan ruunan omistaa ratsukon valmentaja Petri Tolmunen. – Tuntuu erittäin hyvältä. Lähdin täällä hakemaan kvaalia ja saavutin sen. Nyt voin rauhassa miettiä, missä kilpailemme tänä kesänä lyhyitä neljän tähden kilpailuja ja hankimme rutiinia sillä tasolla.

Pitkässä kilpailussa maastokoe on selvästi vaativampi kuin lyhyessä kilpailussa ja se hypätään viimeisenä päivänä. Samalla testataan hevosen palautumiskykyä maastokokeesta. – Lyhyen maastokokeen ihanneaika on 6-7 minuuttia. Pitkässä taas 10 minuuttia eli se on selvästi pidempi. – Sir Greg jaksoi täällä maaston erittäin hyvin. Olin valmistautunut siihen, että se väsyy loppuradasta ja joudun auttamaan sitä. Mutta ei tarvinnut. Se oli aivan yhtä hyvä ratsastaa vielä viimeisellekin esteelle. Ja se palautui todella hyvin, se oli tänään rataesteillä todella hyvä.

Sopotin maasto on profiililtaan tasainen, joten radalla ei ollut mäkiä. Tehtävät olivat kuitenkin vaativia, ja niissä Sir Greg toimi loistavasti. – Valitsimme tämän ensimmäiseksi pitkäksi kilpailuksi juuri tämän vuoksi. Nyt menemme Suomeen ja hevonen saa palautua kunnolla. Sitten suunnittelemme laadukkaita lyhyitä neljän tähden kilpailuja erilaisissa paikoissa, joissa on erilaisia ratoja, jotta saamme rutiinia.

Mannisella oli Puolassa mukana myös lupaava Fieldhill Fantasy, joka starttasi ensimmäisessä 3* kilpailussa. Kotona Suomessa on kaksi kuusivuotiasta kisaratsua ja muutamia ratsutettavia. Manninen viimeistelee juuri ammattitutkintoaan ratsuttajalinjalta.

Kahden tähden lyhyessä kilpailussa Sanna Siltakorpi ja Jagellonica olivat toinen ja Tuija Rosenqvist ja FF Pacemaker seitsemäs. Sopotissa oli Suomesta iso joukkue ja sijoituksia tuli myös kansallisella tasolla. Elmo Laiho sijoittui Balilla kuudenneksi 1* tutustumisluokassa. Inkeri Laiho ja Bea Vallgren, molemmat kahdella ponilla, sijoittuivat 100 cm tasolla. Vallgren sijoittui myös hevosellaan Balenolla kolmanneksi 100 cm luokassa.

8.5. Kenttäratsastus CCI4*-L Sopot, Puola. Lähti 10, sijoittui 5.