Veera Manninen kenttäratsastuksen Suomen mestariksi

Veera Manninen kenttäratsastuksen Suomen mestariksi

Vielä nuorten ratsastajien ikäluokkaa edustava Veera Manninen, 21 lähti avoimeen Suomenmestaruus kilpailuun hevosellaan Sir Greg ja pesi koko porukan, kertoo SRL:n tiedote. Pieksämäkeläinen Manninen teki koulukokeessa tuloksen 31,3 virhepistettä, eikä saanut lisävirheitä rataesteiltä tai maastokokeesta. – Hevonen toimi superhyvin. Teimme yhden parhaista kisoistamme. Koulukoe oli yksi parhaista, kaikki palaset alkavat loksahdella paikalleen. Treeni tuottaa tulosta, Petri Tolmusen ja Sanna Heiskasen valmennettava kertoo.

Rataesteet hypättiin 120 cm korkeudella, ja rata oli Mannisen mukaan riittävän tekninen, miettimistä riitti ratsastajille. – Siinä pääsi ratsastamaan kunnolla ja tekemään hyvää suoritusta.

Viimeinen osakoe, maasto, kilpailtiin Tervossa ratamestari Perttu Purasen mailla. – Siellä on paljon tilaa laukata ja avaraa, tilaa. Se sopii Gregille parhaiten, laukata isosti ja kovaa. Tehtävät olivat radalla hyviä.

Manninen halusi startata avoimessa sarjassa, joka kilpailtiin samalla tasolla kuin elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävät nuorten EM-kisat. Manninen kilpaili EM-tasolla aiemmin vuonna 2019 hevosellaan Colibri. – On tosi kiva päästä kisaamaan sekä joukkueena että henkilökohtaisessa kisassa. Kiva, että joukkueessa ovat mukana myös Hedwig Wikström ja Elmo Laiho.

Laiho sijoittui SM-luokassa viidenneksi hevosella Elsa’s Isabelle tuloksella 68 virhepistettä. Wikström on kilpaillut tällä kaudella useita kansainvälisiä kilpailuja, eikä ollut mukana SM-kilpailuissa.

Viime vuoden hopeamitalisti Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho uusi kakkostilansa hevosella Madame Schnabel. Koulukokeen tulos 28,9 riitti kärkitilaan ensimmäisen osakokeen jälkeen, mutta pudotus rataesteillä ja aikavirhe maastossa pudottivat hänet hopealle.

Toinen nuori ratsastaja Emmi Tapio, 20 ja Evyta ratsastivat pronssille tuloksella 42,7 virhepistettä. SM-luokkaan osallistui 12 ratsukkoa.

Suonenjoen Vasama Riders järjesti kenttäratsastuksen senioreiden ja nuorten SM-kilpailut Suonenjoella. Kouluratsastus- ja rataestekokeet kilpailtiin Vanhamäen Tallin ulkokentällä ja maastokoe Aron Tilalla Tervossa.

 

Elmo-Jankari-–-St.-Christina-von-Waaksy-kuva-SRL-Sonja-Holma-1013
Elmo Jankari ja St. Christina von Wääksy.

 

Aada Puranen ja Dioradus G nuorten Suomen mestariksi

Nuorten kenttäratsastuksen Suomen mestariksi kukitettiin Aada Puranen hevosella Dioradus G. Hevosseura Merihevosia edustava Puranen pystyi pitämään kolmen osakokeen jälkeen koulun tuloksensa 32,2 virhepistettä. Ratsukko hyppäsi ainoana virhepisteittä sekä rataesteet että maastokokeen.

– Tämä päivä meni todella mukavasti. Hevonen meni [maasto]radan tosi, tosi sujuvasti ja varman oloisesti. Meillä oli kivaa, ja kaikki meni nappiin, niin kuin suunniteltiinkin, kultamitalisti totesi.

Hopealle sijoittunut Lotta Lamberg ja Come In Like A Rose tekivät koulukokeessa nuorten kärkituloksen 29,3 virhepistettä, mutta Tampereen Ratsastusseuran Lamberg sai pudotuksen rataesteillä ja aikavirheen maastosta. Lopputulos oli 41,3 virhepistettä.

Kotimäen Ratsastajien Janita Eronen ja Cape Lily sai pronssia tuloksella 50,5. Pudotus rataesteillä ja aikavirhe maastossa nostivat kuitenkin Erosen koulukokeen kuudennelta sijalta pronssille.

Nuorten mestaruusluokkaan osallistui kuusi ratsukkoa. Neljänneksi sijoittunut Noora Ala-Äijälä ja Quickly KS oli toinen maaston virhepisteittä suorittanut nuori ratsukko. Nuorten SM-luokka oli samalla avoin kaikille ratsastajille.

Luokkavoittoon ratsasti Elmo Jankari ja St. Christina von Wääksy koulukokeen tuloksella 29,4.

 

Kuvat: SRL / Sonja Holma

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.