Valjakkoajotähdet Talvikki Järvinen ja Raisa Takkinen kisamatkalla Hollantiin

Valjakkoajotähdet Talvikki Järvinen ja Raisa Takkinen kisamatkalla Hollantiin

Talvikki Järvinen kilpailee Hollannissa jo toista kertaa tällä kaudella, Danser T:n kanssa 3* ja uudella hevosellaan Kassanderilla 2* hevosyksikköluokissa. Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro starttaavat kansainvälisen kisakautensa Kronenbergissä ponivaljakoiden 3* luokassa. Kilpailut alkavat torstaina hevostarkastuksella, perjantaina ajetaan kouluosuus, lauantaina on vuorossa maraton ja sunnuntaina ajetaan tarkkuutta.

Järvinen on valmentautunut Hollannissa Rudolf Pestmanin luona kaksi viikkoa kautensa avauskisan, Exloon CAI3* jälkeen. Exloossa hän ja Danser T, eli Tane tulivat hienosti kolmansiksi. – Keli täällä Hollannissa on ollut ihan kamala. Ensilumi satoi maahan huhtikuussa, sen jälkeen on satanut kaatamalla ja ollut hirveitä raekuuroja. Mukava olla ajamassa sellaisen aikana, Talvikki Järvinen parahtaa.

Vesieste on ollut kokeneelle Tanelle kisojen haastavin osuus. Järvisen toiveissa oli päästä harjoittelemaan vedessä kisojen välissä. – Treenaamaan on kuitenkin pystytty suunnilleen suunnitelman mukaan. Vettä ei tosin ole päästy esteessä ajamaan, kun kukaan ei halua ulkopuolisia pilaamaan vettyneitä pohjia. Metsässä ajettaessa on kyllä ollut lätäköitä enemmän kuin tarpeeksi. – Fiilis on hyvä tulevaa kisaa ajatellen. Tänään hevoset saavat nauttia taivaalle ilmaantuneesta auringosta ja kuski käyttää kelin myös hyödykseen pakkaamisessa. Kisapaikalle lähdetään keskiviikkona aamulla.
PinkPonyDriving-1024x746
Valmiina matkalle: Harron hoitajana Kikka Keränen, Raisa Takkinen, Harro ja groomi Anniina Poikela.

Takkisen kisamatka alkoi lauantaina kun Pink Pony Driving -tiimi lähti matkaan kotitalliltaan Kouvolasta. Sunnuntaina oli ensimmäinen etappi matkasta takana ja tiimi saapui Omppu Saarisen hevoshotellille Skåneen. Maanantaina aamulla matka jatkui laivalla kohti Saksaa. – Täytyy kyllä sanoa, että koskaan en ole tällaisella valmistautumisella lähtenyt minnekään. Kelit on ollut niin huippusurkeat, mutta se mitä ollaan päästy tekemään, niin siinä poni on tuntunut hyvältä. Se on kunnossa, Takkinen toteaa tien päältä tavoitettuna. – Koulurata on uusinta uutta ja olen päässyt sen ajamaan läpi ”oikeankokoisena” muutaman kerran, mutta kyllä ne temput on hallussa. Harron kanssa, niin kuin aina, lähden tekemään ehjää rataa, se yleensä on jo melko hyvä. Maratonille lähdemme ajamaan lujaa ja pitämään kivaa. Tarkkuudessa toivon, että meidän hyvä vire jatkuu ja en ”purista liikaa mailaa”, virnistää Takkinen värikkääseen tyyliinsä.

– Harro on iskussa, ollaanko me Anniinan (Poikela) kanssa? Etsitään me se sama fiilis kuin edellisessä kisassa. Keskittyneesti, nopeasti, tarkasti. Eka kisa on aina eka kisa, se on joka kerta jotenkin kutkuttavampi ja jännempi, en tajua. Vastassa on hieno joukko poneja ja huippukuskeja, yritetään laittaa heille kampoihin, Raisa Takkinen summaa kisafiiliksiä ja toivoo kotijoukkojen pitävän heille peukkuja.

CAI2*/3* Kronenberg, Hollanti 14.–17.4.
Lähtölistat ja tulokset
valjakko.net

Kuvat: Leena Niemistö, Pink Pony Driving

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.