Tulossa uusi hevosaiheinen videopeli Equestrian the game

Tulossa uusi hevosaiheinen videopeli Equestrian the game

Ratsastuspelejä on jo muutamia markkinoilla, mutta joukkoon mahtuu hyvin vielä yksi uusi. Equestrian the game on ollut jo useamman vuoden ajan kehityksen alla ruotsalaisen Kavalri Games -pelistudiolla. Kehittäjätiimin tavoitteena on luoda mahdollisimman realistinen pelielämys hevosten kasvatuksen, ratsastuskilpailujen ja hevostallin hoidon tiimoilta. Pelin kehitys on tällä hetkellä Beta-testivaiheessa, mikä tarkoittaa sitä, että pelin julkaisuajankohta voi olla hyvinkin pian edessä.

Pelin kehittäjät tiedostavat, että hevosen omistaminen, hoitaminen ja hevosurheilu ovat monien sydäntä lähellä, mutta taloudelliset mahdollisuudet toteuttaa tätä harrastusta ovat rajatut. Ammattiura hevosten hoidon, kasvatuksen ja ratsastuksen parissa ovat hevosten ystäville usein vain haave, mutta tässä pelissä haaveista tehdään totta. Haaveiden toteutusmahdollisuuksia mainostavat myös monet rahapelit, joita tarjoaa esimerkiksi Suomikasino, mikäli pelionni vain on suotuisa. Tulevassa Equestrian the game -pelissä tarjotaan sen sijaan suoraan mahdollisuus hevosiin liittyvien haaveiden toteuttamiseen virtuaalimaailmassa. Hevosaiheisen pelin kehittäjien sloganina on ”The dream of a life with horses”, joka voidaan vapaasti suomentaa muotoon ”Unelma elämästä hevosten parissa”.  


Pelin tulevia ominaisuuksia

Pelissä tulee olemaan useita erilaisia tapoja toimia hevosten parissa. Tämä tarkoittaa muun muassa seuraavia:

  • Esteratsastuskilpailut
  • Hevosten jalostaminen
  • Vapaamuotoinen ratsastus maastossa
  • Hevostilan ja -tallin hoitaminen

 

horse-1926948_960_720

 

Itse hevosia pelissä on tarjolla pelattavaksi useita erilaisia. Aivan kuten oikeassakin elämässä, jokaisella niistä on oma erilainen luonteensa ja erilaiset vahvuudet sekä heikkoudet. Nämä riippuvat pitkälti pelaajan valitsemasta hevosrodusta omalle hevoselleen. Näitä hevosen luonteenpiirteitä pelaaja voi hyödyntää pelin edetessä erilaisissa tehtävissä ja kilpailuissa. Pelaaja pystyy myös kouluttamaan hevosta ja parantamaan sen kykyä suoriutua esimerkiksi esteradalla. Osittain geneettiset tekijät vaikuttavat mahdollisuuksiin kouluttaa hevosta. Luonnollisesti pelin hevosia on saatavilla lukuisissa väreissä ja eri koossa.

Hevosen jalostuksessa pelaaja voi valita tulevan varsan vanhemmat. Oman tulevan varsan vanhempia voi selailla pelissä ja arvioida samaan tapaan kuin asiantuntijat oikeassa jalostuksessa. Varsa tulee perimään valituilta vanhemmilta geneettisiä ominaisuuksia, kuten ulkonäön ja persoonallisuuden piirteet. Tämän jälkeen pelaaja voi kasvattaa ja kouluttaa tästä varsasta itselleen ratsastushevosen.

Ratsastuksesta pelissä pyritään tekemään mahdollisimman aidon tuntuinen kokemus. Maastoratsastuksessa liikutaan tarkkaan mallinnetuilla ratsastuspoluilla sekä maastossa, joka asettaa ratsastajan vastaaviin haasteisiin kuin oikea maastoratsastuskin. Ratsastusvaatetuksen voi itse suunnitella ja valita.

 

Virtuaaliset hevosratsastuskilpailut

Esteratsastus- ja kouluratsastuskilpailut tulevat olemaan keskeisessä osassa pelin verkkopelaamista. Erilaisissa turnauksissa ja sarjataulukoissa voi menestyä ja saada mainetta omalle ratsukolle. Kilpailuissa otetaan mittaan maailmanlaajuisesti kaikkien pelaajien itsensä kasvattamien ja kouluttamien hevosten paremmuudesta. Kilpailuluokkia on runsaasti ja eri hevosrodut kilpailevat omissa luokissaan. Menestys avaa tien arvostetumpiin ja vaikeampiin kilpailuihin. 

Kilpailujen palkintoina myönnetään maineen ja kunnian ohella pelirahaa, hevostarvikkeita ja kunnianauhoja, jotka kertovat verkkopelissä muille pelaajille kyseisen ratsastajan menestyksestä. Oman pelihahmon muokkaus on hyvin pitkälle mahdollista ja sisäisen pelirahan avulla voi ostaa pelin sisäisestä hevostarvikekaupasta erikoisvarusteita.

Kilpailujen välillä hevosia pidetään tietysti hevostilojen talleilla. Pelaajilla tulee olemaan mahdollisuus oman virtuaalisen hevostilan rakentamiseen. Oma hevostila on monille unelmien täyttymys, joista saamme joskus lukea lehdistä, mutta harvalle tällainen on käytännössä mahdollista. Equestrian the game -pelissä oman virtuaalisen hevostallin perustaminen ja sen hallinnointi on osa peliä. Omalla hevostilalla pitää huolehtia niin hevosten ruokkimisesta kuin tallin ylläpidosta.

 

Yhteenveto

Sekä mobiili- että tietokonepeliversiona julkaistava Equestrian the game -peli tarjoa jo nyt beta-versiona näyttävää grafiikkaa ja lupaavia ominaisuuksia. Peli tulee varmasti vetoamaan moniin innokkaisiin hevosharrastajiin. Pelin kehittäjät toivovat pelin muodostavan kohtaamispaikan kaikille hevosharrastajille ympäri maailman. Toivottavasti kehittäjät onnistuvat tavoitteissaan, kunhan peli viimeisten testauksien jälkeen saatetaan valmiiksi ja julkaistaan.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Vierailija