IMG_1988

TIHS2015: Dina Ellermann

DINA ELLERMANN on tällä hetkellä yksi Viron tunnetuimmista kilparatsastajista. Hän on edustanut maataan kouluratsastuksessa viime aikoina kovalla tasolla, kuten Aachenin EM -kilpailuissa 2015  ja Normandian MM -kilpailuissa 2014. Dina aloitti ratsastamisen vuonna 1992 Tondi Riding Clubilla, Tallinnassa ja edustaa yhä samaa seuraa!

Playsson.netin Anni Ihalainen tapasi Dinan Tallinn International Horse Show’ssa lokakuun alussa, kilpailusuorituksen jälkeen. Dina oli tavalliseen tapaansa iloinen ja ystävällinen. Lämmittely oli sujunut hyvin, mutta Dina ei ollut aivan tyytyväinen rataansa. ”Eilinen rata oli parempi, tänään sattui pieniä virheitä”, Dina analysoi. ”Toivoin, että olisimme suoriutuneet paremmin, mutta tällaista tämä on! Viidessä minuutissa kaikki voi muuttua!” Dina on kilpaillut Tallinnan Horse Show’ssa useampana vuotena. Pääasiassa eestiläisistä koostuva yleisö lämmittää kuitenkin jokaisen Saku Suurhallissa kilpailevan ratsastajan sydäntä, sillä yleisö kannustavat kaikkia. ”Täällä on aina mahtava ilmapiiri! Yleisö on fantstinen!”, Dina hehkuttaa.

Tämän vuoden kilpailukausi alkaa lähestyä loppuaan. Tallinnan kilpailuiden jälkeen Dina pitää pienen tauon. Loppuvuoden kalenterissa on kuitenkin muutama Horse Show jäljellä. Dina nähdään myös Helsingissä ensi viikolla! Sitten katseet suuntautuvat jo ensi vuoteen.  Dina harmittelee välimatkoja. ”Toivon, että pääsen kilpailemaan World Cupissa. Mitä lähempänä osakilpailut ovat, sen parempi. Virosta on mahdotonta lähteä joka viikonloppu vaikkapa Espanjaan kilpailemaan.”

Dina debytoi kansainvälisissä kilpailuissa vuonna 2006. Matka GP -tasolle on pitkä ja haastava, silti niin moni haaveilee pääsevänsä joskus sinne asti. ”Jotta lajissa pääsee etenemään, täytyy olla kärsivällisyyttä ja tahtoa tehdä töitä. Askel askeleelta.” Dina painottaa ratsastuksesta nauttimista. Ratsastuksen pitää olla myös hauskaa. ”Jokaisella hevosella on oma persoonansa. Niiden kanssa tulee olla hauskaa. Yksikin hevosistani yrittää auttaa kentän siivoamisessa ottamalla talikon hampaisiinsa!”, Dina nauraa. Kun ratsastaja on tyytyväinen, on hevonenkin tyytyväinen. Ilman sitä ei voi saavuttaa hyviä tuloksia, sillä tasolta tasolle ei pysty hyppäämään noin vain. ”Alla täytyy olla vahva pohja. Jos jokin on vialla, on pakko palata perusasioihin.”

 

IMG_1994-1024x683
Dina Ellermann ja Landy’s Akvarel @TIHS 2015.

 

[box type=”download”] Dina Ellermann on eestiläinen kv-tason kouluratsastaja. Hänen ykköshevosensa ovat Landy’s Akvarel ja Royal Pokemon. Dina kilpailee lokakuun lopulla mm. Helsinki International Horse Show’ssa. Dinan omat nettisivut: https://dinahorses.wordpress.com/[/box]

 

Teksti: Anni Ihalainen, Penina Peltonen | Kuvat: Alex Muurinen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *