Talvikki Järvinen ja Danser T ovat valjakkoajon Suomenmestarit 2022

Talvikki Järvinen ja Danser T ovat valjakkoajon Suomenmestarit 2022

Valjakkoajon Suomenmestarit on saatu ratkottua Salossa osana SM-viikko 2022 tapahtumaa. Voittajaksi selviytyivät kilpailua suvereenisti hallinneet Talvikki Järvinen ja Danser T. Hopealle ylsi Heidi Koski poniparilla Suontolan Wäinö ja HS Choco, ja pronssille Raisa Takkinen Kooihuster Harrolla. Suomenmestaruus ratkottiin tänä vuonna poikkeuksellisesti hevos- ja poniyksiköiden sekä poniparien kesken.  

Talvikki Järvinen ja Danser T aloittivat SM-urakkansa perjantaina voittamalla koulukokeen kirkkaasti, ja karaten heti piste-eroissa kanssakilpailijoilta. Maratonilla hevosyksikkö Järvinen ja Danser T jäivät toiselle tilalle Raisa Takkisen ja Kooihuster Harron taakse, mutta pitivät silti kokonaiskilpailun johtopaikan reilun 6 pisteen erotuksella. Järvinen lähti tarkkuusosakokeeseen käänteisessä lähtöjärjestyksessä viimeisenä kilpailijana, ja selvitti kokeen varmoin ottein virhepisteillä 9,37. Tarkkuusosakokeessa Järvisen ja Danser T:n edelle ylsivät vain Ben Simonsén ja Ragyogo pisteillä 7,11. Simonsén jäi kokonaiskilpailussa viidenneksi.

 

TAKKINEN.RAISA_.KOOIHUSTER-HARRO.SRL_.TUULI_.MANNISTO-1
Pronssille ajoi Raisa Takkinen.


– SM-kilpailuiden rata oli tekninen ja haastava, juuri loistava näihin kilpailuihin. Myös se että, meillä oli pitkästä aikaa paljon liveyleisöä, toi oman jännityksensä kilpailuun, Järvinen kommentoi tunnelmia tarkkuuskokeesta Yle Urheilulle.
Hopealle yltänyt Heidi Koski lähti poniparillaan Suontolan Wäinö ja HS Choco koulukokeen ja maratonin jälkeen viimeiselle tarkkuusosakokeelle kolmannelta sijalta, mutta sai parannettua asemiaan ja nousi hopealle ohittaen pronssia saavuttaneen Raisa Takkisen. Koski teki hyvää ja tasaista suoritusta läpi kilpailuviikonlopun, ollen koulukokeessa toinen ja maratonissa kolmas. Takkinen ja Kooihuster Harro puolestaan onnistuivat loistavasti maratonissa, mutta poniyksikön keräämät virhepisteet tarkkuusosakokeessa maksoivat kirkkaimmat mitalisijat. 

Talvikki Järvinen ja Danser T ovat ratsastuksen kansainvälisen lajiliiton FEI:n maailmanrankingissa tällä hetkellä sijalla 5. Järvinen tähtää Danser T:n kanssa valjakkoajon MM-kilpailuihin, jotka järjestetään 15.-18.9. Ranskassa. – Syyskuun MM-kilpailut ovat jo tähtäimessä, ja tavoitteena on, että kyllä sinne menestymään lähdetään. Tällä kaudella on tuntunut siltä, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Toivottavasti päästään treenaamaan vesiestettä vielä ennen MM-kisoja, se on ollut meille maratonilla yleensä sellainen kompastuskivi, Järvinen kommentoi Yle Urheilulle.


3.7. Valjakkoajon Suomenmestaruus, Salo, SJ 
Driving
 

1) Talvikki Järvinen / Danser T, SUO 133,89 
2) Heidi Koski / Suontolan Wäinö & HS ChocoHusR 148,55 
3) Raisa Takkinen / Kooihuster HarroValRA 152,34  

Täydet tulokset: LINKKI

YLE:n SM-viikon ohjelmistossa oli myös valjakkoajoa. Tsekkaa kisat YLE Areenasta:


Kuvat: Tuuli Männistö / SRL

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *