Talvikki Järvinen huimassa vireessä Kronenbergin 3* valjakkokilpailuissa

Talvikki Järvinen huimassa vireessä Kronenbergin 3* valjakkokilpailuissa

Hämeenlinnalainen Talvikki Järvinen oli mukana sekä 3* että 2* hevosyksiköiden valjakkokilpailussa,  3* luokassa konkari Danser T:n kanssa, ja 2* luokassa uudella hevosellaan Kassanderilla. Järvinen oli kummassakin luokassa lopputuloksissa kolmas.  

– Takki on tyhjä ja edelleen ihan pöllämystynyt olo, en ole vielä sisäistänyt, että olimme tosiaankin kolmansia näin kovassa seurassa, Järvinen kommentoi tuoreeltaan kolmen tähden kisan jälkeen. – Maratonissa on toki vielä parannettavaa. Molemmat valmentajani, oma valmentaja Rudolf Pestman sekä maajoukkuevalmentaja Christian Iseli ovat valaneet luottoa sekä itseen että hevoseen. Uusi näkökulma on tuottanut tulosta ja yhteinen sävel on löytynyt.

Uudesta hevosestaan Kassanderista Järvinen puolestaan toteaa hevosen olleen vielä tänään ”too much to handle”. – Se on hieno hevonen, jota myös tuomaristo kehui. Kun siihen saadaan vielä vähän malttia lisää siitä tulee tosi hyvä. Erityiskiitokset väsynyt, mutta onnellinen Talvikki Järvinen lähettää koko tiimilleen, joka on tehnyt upeaa työtä koko kilpailuiden ajan. – Vaikka minä satunkin olemaan se, jonka nimi tuloslistalla näkyy, niin tiimilajihan tämä on. Ilman omaa tiimiäni en pystyisi tällaisiin suorituksiin.

Järvinen, 47, on hevosyksikköjen maailmanlistalla 10. tilalla. Hän kilpaili Danser T:llä Paun MM-kilpailuissa vuonna 2020 ja sijoittui 38. tilalle. Vuoden 2018 MM-kisoissa hevosena oli Roy Jones (57./joukkue 11.) ja 2016 Danser T (48./9.). Järvinen ja Danser T tähtäävät MM-kilpailuihin myös kuluvalla 2022 kilpailukaudella.  

Suomalaiskuskeista myös Raisa Takkinen avasi kansainvälisen kilpailukautensa Hollannissa. Takkisen sijoitus 2* poniyksiköissä KooihusterHarron kanssa oli lopulta 17. 

Kuva: Melanie Guillamot
Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro vuoden 2021 poniyksiköiden MM-kilpailuissa Ranskassa.
Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *