Suomenhevoset ovat jatkossakin osa Hevosopistoa

Suomenhevoset ovat jatkossakin osa Hevosopistoa

Sosiaalinen media kuohahti viikonlopun kynnyksellä Hevosurheilun artikkelista, jossa kerrottiin Ypäjän Hevosopiston luopuvan suomenhevosistaan. Uutinen osoittautui nopeasti virheelliseksi, sillä taustatietoja ei oltu tarkistettu Opiston henkilökunnalta. Hevosopisto julkaisi asiasta oman tiedotteen päivällä.

 

“Hevosurheilu-lehti on kirjoittanut perjantain 19.10.2018 lehdessään virheellisesti Hevosopiston hevosten omistamispolitiikasta. Jutusta tulee vaikutelma, että Hevosopisto olisi luopumassa kaikista suomenhevosistaan ja asetetaan hyvin kyseenalaiseen valoon Hevosopiston etiikka. Haluamme oikaista jutussa esiintyneitä asiavirheitä.” – Hevosopiston tiedote

 

Ypäjän Hevosopistolla osa hevosista tulee myyntiin, sillä hevosmäärää vähennetään ja sitä päivitetään vastaamaan nykyisen opetuksen tarpeita. – Opetuksen rahoitusta on rajusti leikattu, mikä vaikuttaa väkisin myös hevosten määrään, valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kertoo. – Suomenhevonen tulee olemaan jatkossakin mukana Hevosopiston koulutuksessa, kuten kasvatustoiminnassakin, hän lisää.

Herdin mukaan kilpaurheilun valmennus perustuu toki puoliverirotuisiin hevosiin, kuten ikäluokkien SM-taso edellyttää. Vaikka lajin urheiluprofiilia pyritään nostamaan, ei se tarkoita suomenhevosten vähättelyä. – Opiston opiskelijoille halutaan antaa monipuolinen hevoskokemus, joka pitää sisällään niin puoliverisiä kuin kylmäverisiäkin hevosia, Herd kuittaa.

 

 

“Hevosopisto on ylpeä suomenhevosistaan ja kasvateistaan. Tulemme jatkossakin kasvattamaan hevosia, myös suomenhevosia.” – Toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki

 

WhatsApp-Image-2018-10-19-at-14.54.31-1
Ypäjän Hevosopisto ei ole luopumassa suomenhevosista.

 

Teksti ja kuvat: Alex Muurinen

 

Author Image
Vierailija

1 thought on “Suomenhevoset ovat jatkossakin osa Hevosopistoa

  1. Suomen hevonen on historiallisesti kuin merkittävä osa opistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *