akrolääk

Suomen ensimmäinen etäeläinklinikka hevosille on avattu

If tarjoaa nyt ensimmäisenä Suomessa hevosvakuutusasiakkailleen etäeläinlääkäripalvelun, joka tuo videoyhteyden avulla eläinlääkärin lähelle paikasta riippumatta. Kokeneelta eläinlääkäriltä saa helposti ja nopeasti puolueettoman arvion, kotihoito-ohjeet sekä tarvittaessa lähetteen jatkohoitoon. Palvelun toteuttaa Suomen ensimmäisen videoneuvontaan erikoistuneen digitaalisen eläinklinikan avannut FirstVet.

Etäeläinlääkäripalvelu on ollut huhtikuusta lähtien Ifin kissa- ja koiravakuutusasiakkaiden käytössä, ja kokemukset sen käytöstä ovat olleet erittäin hyviä. Nyt kesäkuussa palvelu on laajennettu myös hevosille. Hevosen omistajalle mahdollisuus tavata etäeläinlääkäri on monessa tilanteessa suuri helpotus, koska hevosen kuljettaminen klinikalle tai eläinlääkärin saaminen tallille päivystysaikaan ei ole yleensä helppoa.

– Etäeläinlääkäri antaa omistajalle ennen kaikkea mielenrauhaa tarjoamalla ammattilaisen neuvontaa ja ensihoito-ohjeet vaikkapa pienten haavojen, ihomuutosten ja akuuttien jalkavammojen hoitoon. Eläinlääkäri osaa arvioida, milloin täytyy lähteä klinikalle ja miten voi toimia oikein ennen sitä. Palveluun voi myös esimerkiksi ladata kuvia etukäteen. Kun ottaa tallikaverin avuksi, hevosta voi vaikka taluttaa videopuhelussa ja näyttää sen liikkumista eläinlääkärille, kuvaa Ifin eläinlääkäri ja eläinvakuutusten tuotepäällikkö Heidi Elomaa.

Etäeläinlääkäriklinikka FirstVetillä työskentelee tällä hetkellä Suomessa kuusi kokenutta eri erikoistumisalueiden eläinlääkäriä. Eläinlääkärin kanssa voi käydä videotapaamisen älypuhelimeen tai tablettiin ladattavan maksuttoman sovelluksen kautta joka päivä kello 9–24.

FirstVet on Pohjoismaiden ensimmäinen videoneuvontaan erikoistunut digitaalinen eläinlääkäriklinikka, joka aloitti toimintansa Ruotsissa syksyllä 2016. Se on kasvattanut nopeasti suosiotaan, ja tähän mennessä klinikka on hoitanut Ruotsissa yli 40 000 eläintä. Myös Ifillä oli jo ennen palvelun avaamista Suomeen kokemuksia yhteistyöstä FirstVetin kanssa Ruotsista.

If tarjoaa hevosvakuutusasiakkaille yhden maksuttoman hoitokerran FirstVet-etäeläinlääkärissä. Sen jälkeen vakuutus korvaa etäeläinlääkärikäynnit muiden eläinlääkärikäyntien tavoin.

– Etäeläinlääkäripalvelun tarjoaminen yhdessä FirstVetin kanssa on luonteva lisä palveluihimme. Rakennamme Ifissä järjestelmällisesti asiakkaiden arkea helpottavia uusia palveluja kumppanuuksien avulla. Etäklinikka myös tasa-arvoistaa eläinten omistajia, joiden hoitoonpääsyn helppous vaihtelee tällä hetkellä paljon asuinpaikan mukaan, kuvaa Heidi Elomaa.

 

Näyttökuva-2018-06-08-kello-21.19.15
FirstVet on Pohjoismaiden ensimmäinen videoneuvontaan erikoistunut digitaalinen eläinlääkäriklinikka.

 

Lisätietoja: Etäeläinlääkäri (linkki)

 

Teksti: If.fi, artikkelin kuvituskuva: Penina Peltonen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *