St. Hippolyt -rehuilla laatua ruokintaan!

St. Hippolyt -rehuilla laatua ruokintaan!

 

ST. HIPPOLYTIN 20. JUHLAVUOSI SKANDINAVIASSA

Saksalainen rehumerkki St. Hippolyt saapui Pohjoismaihin keväällä 1995, Euroopan suurimman hevosmessun, Equitanan kautta. Jo ensivaikutelma vakuutti, että tässä on jotain todella erityistä. Oli pian selvää, että hevoset myös täällä pohjoisessa saisivat mahdollisuuden syödä St. Hippolytin laadukkaita rehuja.

Lokakuussa 1995 saapui myyntiin kuusi erilaista rehua ja varasto oli vanhassa kanalassa. Ensimmäinen myyntikerta oli Volvo World Cup -kilpailussa Tanskassa. Kauppa ei juurikaan käynyt, sillä silloin monilla oli tapana ruokkia hevosia lähinnä viljapelletillä. Lisäksi sen ajan ideologiana oli antaa 3-5 kg väkirehua. Kun yrttipohjainen rehu esiteltiin ja vielä myslin muodossa, vaati se paljon enemmän, kuin vain muutaman näytesäkin. Markkinointibudjettia ei oikeastaan ollut, eikä varsinkaan kalliisiin kampanjoihin. Hippolytiä markkinoitiin ensin pienillä resursseilla. Jotta jälleenmyyjien verkoston rakentaminen onnistui, oli joka viikonloppu rehuja esiteltävä hevostenomistajille siellä täällä.

Ensimmäisissä jälleenmyyjien tapaamisissa paikalla oli vain kourallinen hevosenomistajia, jotka peruskoulutuksen jälkeen markkinoivat St. Hippolytiä ns. etsivän myynnin avulla. Jotta erikoisrehujen oikea käyttö varmistettiin, käyttäjät saivat runsaasti neuvontaa ja jälleenmyyjät koulutusta. Alkuvuodet olivat ”käsi kädessä” myyntiä, jossa jälleenmyyjät etsivät ostajia ja heitä auttettiin kokemuksensa avulla markkinoimaan itseään omalla alueellaan. Tälläkin hetkellä St. Hippolytin tiimin toiminta koostuu neuvonnasta, jotta asiakkaat osaavat käyttää rehuja oikein. Lähtökohtina ovat hevosen anatomia ja yksilölliset tarpeet, taustalla päteviä agronomeja, hippologeja ja tiimin omat eläinlääkärit.

Kaikki alkoi oikeastaan tavallisen omakotitalon yläkerrasta, joka toimi sekä logistiikan keskuksena, tilausten vastaanottamisessa ja pakkaamisessa, että laskutuksessa ja kirjanpidossa. Kaikki hoidettiin itse. Kanala kävi pian ahtaaksi ja vuonna 1997 oli aika hankkia ensimmäinen oikea varastohalli. Vuonna 2003 toimistoa jouduttiin laajentamaan varaston yhteyteen, jotta uusi henkilökunta sai tilaa. Pitkän harkinnan jälkeen palkattiin myös ensimmäisen myyjän, tunnetun ravimiehen Jørn Laursenin, legendaarisen Tarokin ohjastajan. Tämä oli tietysti iso investointi, mutta se mahdollisti sen, että monien uusien asiakkaiden kanssa päästiin kosketuksiin. Uusi varastohalli rakennettiin vuoden 2006 alussa.

Kun toiminta aloitettiin vuonna 1992, tiimissä oli kaksi jäsentä. Toiminta on sen jälkeen kasvanut tasaisesti ja mahdollistanut taloudellisen tuottavuuden. Nyt St. Hippolytillä on töissä 21 ihmistä, suurin osa on Tanskassa, jossa tuotteet käsitellään. Sieltä ne lähtevät myös Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen. Päävarasto on edelleen Blåhøjssa, Brandessa. Jälleenmyyjiä on noin 130 Tanskassa, 110 Ruotsissa, 25 Norjassa ja 27 Suomessa.

hippolyt3  Hevosihmisten vastuulla on pitää huolta hevosen hyvinvoinnista ja tyydyttää hevosen perustarpeet. Voidaksemme toteuttaa ne, on ravinnolla ja ruokinnalla olennainen osa. St. Hippolyt on ottanut tehtäväkseen ”ruokkia luonnonmukaisesti”. Tämä tarkoittaa sitä, että rehuja kehitetään sekä tutkitaan ja ruokintaa sovitetaan hevosen eri elämäntilanteisiin. St. Hippolytin moniosaava tiimi koostuu eläinlääkäreistä, agronomeista, biologeista, ravintotieteilijöistä sekä valmentajisa. He pitävät päivittäin yhteyttä hevosenomistajiin, kasvattajiin, ratsastajiin ja muihin hevosalan ammattilaisiin, jotta hevoselle voidaan taata paras mahdollinen työskentelykunto!

St. Hippolyt oli ja on täysin uraauurtava ja uudesti ajatteleva rehukonsepti. Tänäkin päivänä tällä alalla monta hevosenmittaa muita! St. Hippolyt on aina seurannut ideologiaa, jossa hevosen tulee syödä mahdollisimman luonnonmukaisesti. Sen takia tuotteet ovat alusta asti perustuneet mauste- ja lääkeyrteille, joita monet kutsuvat tänä päivänä rikkaruohoiksi. Tämä rajoittaa hevosen monipuolista ruokavaliota. Hevonen, joka luonnonmukaisesti etsii vaistonsa perusteella syötäväksi yrttejä, siemeniä, sammalta ja kaarnaa – ei löydä niitä enää. Varovaisen ja vain muutaman tuotteen alun jälkeen on tapahtunut fantastista kehitystä. Monet luonnolliset raaka-aineet, myslin rakenne, aromaattiset yrttituoksut tekevät St Hippolytin tuotteista jotain aivan ylivertaista. Silti vielä suurempi salaisuus on raaka-aineiden prosesseissa: kaikki yksittäiset tuotteet käyvät läpi hellävaraisen ja kestävän tuotantoprosessin, ennen kuin niitä hyödynnetään Hippolytin eri valmisteissa. Ainoastaan huolellisesti ja ajatuksen kanssa tuotetut tuotteet voivat aidosti edistää hevosen hyvinvointia.

Kaikki raaka-aineet on tuotettu ekologisesti niin pitkälle, kuin se on mahdollista. Minkäänlaisia kemiallisia säilöntäaineita, aromeja tai sidosaineita ei käytetä. Sen sijaan raaka-aineet kuitenkin jalostetaan esim. biokäymisen muodossa, ennen kuin ne sekoitetaan valmiisiin tuotteisiin. Öljypohjaisten siementen ja yrttien kylmäpuristus varmistaa tyydyttymättömien rasvahappojen laadun. Biokäymisen avulla taas sidotaan mineraaleja sekä orgaaninen hiiva.

hippolyt


Playsson.net 
on aloittanut yhteistyön St. Hippolytin kanssa! Lisätietoja rehuvalikoimasta saa suoraan St. Hippolytin sivuilta tai suomalaisten jälleenmyyjien kautta. Tutustu myös Hippolytin Facebook– ja Instagram -kanaviin.

 

Teksti, käännös: Rosita D. / Playsson.net, Penina Peltonen | Kuvat: St. Hippolyt

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.