Ravipelikausi alkaa!

Ravipelikausi alkaa!

Alkuvuosi on ollut peleistä kiinnostuneille ravimiehille ja -naisille rankkaa. Naapurissa on kisattu, vaikka kuinka paljon ja suomalaiset ovat hakeneet menestystä sieltä, mutta eihän jokainen suomalainen ravuri ole voinut Ruotsiin lähteä. Useammalle tämä kevät on ollut pitkää treenikautta, mutta nyt näyttää siltä, että vihdoista viimein päästään takaisin kisaamaan.

Ja jos ravurit päästetään kisaamaan toisiaan vastaan, tarkoittaa se sitä, että me sohvaperunat pääsemme asettamaan omia roposiamme eri hevosten hyväksi. Aina voi muistaa, että osa niistä mahdollisista tappioista menee kuitenkin hevostaloudelle ja hevosurheilulle tukina Veikkauksen voittovarojen kautta.

 

Kesäkuussa alkavat kilpailut

Ravikilpailut ovat alkaneet siis 1.6., mutta jos ei siihen asti jaksa odottaa niin Euroopan jalkapalloliigat ovat jo aloittaneet uudelleen. Muun muassa Saksan Bundesliiga on palannut Veikkauksenkin kohdelistoille ja vakiovihjeet ovat alkaneet päivittyä eri palveluissa. Vähitellen pääsemme jälleen nauttimaan myös ravivihjeistä, kunhan päästään taas oikeasti asiaan. On muuten mielenkiintoista jälkikäteen kuulla ja nähdä, onko kilpailutauko nostanut pelaajien panostuksia, eli onko pelirahat laitettu sivuun vai onko pelattu sittenkin Ruotsin ravikohteita?

Kesäkuussa ravataan Hippoksen raviradoilla kesäkuun puolesta välistä. Hippos on myös tiedottanut, että tänä vuonna ei Seinäjoelle ajeta kuninkuus- eikä kuningatartitteleistä, mutta tulossa on kuitenkin raviväkeä kihelmöi suurkilpailu tuolle 31.7.-2.8. viikonlopulle.

Hippos haki lupia jo huhtikuussa sisällyttäen hakemukseensa muutokset kilpailutoimintaan ja rajoituksia kilpailutapahtumille, jotta raveja voidaan järjestää ilman kasvavaa riskiä koronavirustartunnoille. Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoi tiedotteessa, että raviurheilun tarjotessa elinkeinon noin 15 000 suomalaiselle, olisi elintärkeätä saada kilpailutoiminta uudelleen käyntiin. Ravikilpailut käynnistetään ilman yleisöä.

 

game-1556228_1280

 

Uutinen raveista tuli yllätyksenä

Monet suomalaiset raviohjastajat ja tallit ovat eläneet ja tehneet suunnitelmiaan siinä uskossa, että ravit alkaisivat aikaisintaan joskus kesäkuussa. Tieto siitä, että ravit pääsivätkin alkamaan jo toukokuussa, yllätti monet tallit ja ohjastajat. Se miksi tieto oikeasti on yllätys, liittyy siihen, että Valtioneuvosto oli juuri kertonut aiemmin tiedotteessaan, että aikaisintaan kesäkuussa kisaillaan. Ravien aloittaminen etuajassa liittyy varmasti Hippoksen huhtikuiseen lupahakemukseen ja sen positiiviseen käsittelyyn.

Esimerkiksi aiemmin valmentaja Antti Ojanperä kertoi TotoTV:n haastattelussa, että hänen tallinsa ei olisi osallistumassa Tukholman Elitloppet ravien kylmäverikamppailuun. Elitkampen on tuo kutsukilpailu, missä suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset kylmäveriset kisaavat Pohjolan mestaruudesta, mutta Ojanperä kertoi, ettei Elitkampeniin voi lähteä ilman kisalähtöjä.

Tieto raviratojen aukeamisesta jo toukokuussa tarkoitti, että treeniohjelmat muuttuivat ja ajossa alkoi vauhdikkaampi meno. Vermon uusi kavioura kutsuu nyt siis myös Ojanperän ravureita, etunenässä luonnollisesti tallin ykkönen Josveis. Myös huippuohjastajat Ari Moilanen sekä Antti Teivainen ovat koeajamassa uudistuneella Vermon kaviouralla.

Mutta kaikki ”suosikit” eivät olleet varmoja Ruotsiin lähdöstä, vaikka toukokuussa tulikin mahdolliseksi kisailla. Esimerkiksi Polaran valmentaja Antti Tupamäki mietti, että onko ruuna valmis oikeasti kilpailemaan niin kovassa paikassa. Polaraa on ajettu vain ns. hissukseen, mutta riittääkö yksi lähtö Vermossa hevoselle. Ruotsissa oli jo etukäteen uutisoitu, että Välähdyksen osallistuminen Elitkampeniin ei pidä paikkaansa. Orin valmentaja Ville Korjus korjasi ruotsalaisten uutisointia, ettei se pidä paikkaansa.

Jopa Vermon koelähtö on rajoilla ja Korjus odotteleekin enemmän ja mieluummin kotimaan tulevia kesäkisoja. Samoilla linoilla on ollut myös viimekesäinen ravikunkku Tähen Toivomus. Sen omistaja Pauli Raivio on sanonut, että Tähen Toivomus ei ole lähdössä Ruotsiin. Kilpailukalenterissa ovat Killerin Kimara ja Suur-Hollola-ajon karsinnat.

 

Varovaisuutta ja pysykää terveinä

Vaikka raviradat kesäkuussa jälleen aukeavat, niin kaikkien tulee noudattaa viime kuukausina opittuja uusia asioita liittyen toisiin ihmisiin ja omaan terveyteen. Niitä ei tarvitse enää toistaa, mutta ne pitää olla mielessä myös tulevina kuukausina.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *