Pohjola Grand Tourin voitto Ville Vauriolle

Pohjola Grand Tourin voitto Ville Vauriolle

Ville Vaurio ja G-Star ratsastivat Pohjola Grand Tourin kolmannen osakilpailuluokan voittoon hyvällä tuloksella 68,5 prosenttia maksimipisteistä. Voitto oli ratsukolle ensimmäinen ja itse kilpailukin oli vasta ratsukon toinen yhteinen.

 Tiedote Helsingin Ratsastajat / Paula Rintamaa / SRL

– Ihan kaikki ei mennyt suunnitelman mukaan. Jos kysytään mitä pitää parantaa, niin kokonaisuutta. Piruetit ja raviohjelma ovat tämän hevosen vahvuudet, erityisesti ravisulku onnistui tänään hyvin. Sain hyvän tunteen hevosesta. Tänäänhän oli vasta toinen kerta minulla tämän hevosen kanssa radalla. Hevonen on yhteistyökumppanini Sanna Suomisen, sen tulevaisuus on auki, Ville Vaurio kertoo.

Kysyttäessä hänen kiinnostustaan Pariisin olympialaisten suhteen lahjakkaalla ratsullaan G-Star hän naurahtaa. – Mielelläni istun siellä katsomossa.

Toiseksi tullut Susanna Therman sai 68,1 prosenttia Dragonheartilla. – Muuten hyvä ohjelma, mutta hevonen oli vähän jännittynyt. Sen mielestä erityisesti yksi kukkapuska oli tosi jännittävä.

Ensi viikolla Tanskaan kilpailmaan lähdössä oleva Nora Svensk kertoi, että myös Lammehaven´s Zadin vähän jännitti ja siitä seurasi pari virhettä. Tulos oli 65,9 prosenttia ja ratsukko sijoittui kolmanneksi. – Tämän hevosen vahvuus on passage, ja ravissa on näyttävyyttä. Kokonaisuutta pitää vielä hioa

Svensk johtaa Pohjola Grand Touria ennen viimeistä osakilpailua ensi viikonloppuna Woikoskella.

”Koulutan tätä niin pitkälle kuin vain osaan”

Anna Kärkkäinen ja Minion Verde voittivat Pohjola Rising Star -luokan ylivoimaisesti tuloksella 72,2 prosenttia. – Hevonen on 7-vuotias, ja se oli tänään kiva, kuuliainen ja rento. Minun tavoitteeni on kouluttaa sitä niin pitkälle kuin vain osaan. Ihan GP tasolle saakka.

Toiseksi luokassa ratsasti Kaisa Pirinen ja Lauren tuloksella 67,4 prosenttia, kolmanneksi Noora Sarjanen ja Cabaletta (66,3 %). Viidenneksi Laaksolla sijoittunut Oona Ylirautia johtaa Pohjola Rising Star Touria tällä hetkellä.

ANNA-KARKKAINEN.MINION-VERDE.SRL_.TUULI-MANNISTO

Anna Kärkkäinen myös Pohjola Finnhorse Tourin voittoon

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir ratsastivat taas voittoon Pohjola Finnhorse Tourin osakilpailussa Laakso ratsastusstadionilla. Tulos oli tuttuun tapaan erinomainen, 71,4 prosenttia. Kärkkäinen johtaa Pohjola Finnhorse Touria tällä hetkellä ylivoimaisesti. – Tietenkin tuntuu hyvältä, toki paranneltavaa aina jää. Olen treenannut todella paljon, ehkä vähän liikaakin, koska hevonen vähän ennakoi radalla. Kotona teen paljon myös eteen-alas työskentelyä.

Toiseksi luokassa sijoittui Riitta Holopainen ja Hamurai (69,3 %) ja kolmanneksi Henna Arpalo ja Sibbo (66,7 %).

”Ennen näitä kisoja me maastoillemme pari viikkoa”

Pohjola Small Tourin osakilpailuvoittoon ratsastivat Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano, kotona Linus vain, tuloksella 66,7 prosenttia. – Olen tyytyväinen. Linusta vähän jännitti verkassa. Se on hirveän energinen ja voi olla vähän villi, kun olen selässä, mutta radalla kaikki meni hyvin. Erityisesti sulkuihin olen tyytyväinen. Linus on 12-vuotias ja elämänsä kunnossa, ennen näitä kisoja me vain maastoilimme kaksi viikkoa. – Janne Bergh on valmentanut meitä muutaman vuoden. Minulla on oma talli Lohjalla, ja siellä on myös nuorempia hevosia kasvamassa kisahevosiksi, Hiidensalo kertoo. Hän johtaa Pohjola Small Touria tällä hetkellä.

Toiseksi luokassa ratsasti Peggy Högsten ja Frisco ja kolmanneksi Sara Maattola-Lindholm ja London Eye.

”Ville Vauriolla on kiva hevonen”

Laakson kilpailuissa tuomarina oli myös portugalilainen kansainvälinen 3* tuomari Claudia Matos, siviiliammatiltaan juristi. Hän on toista kertaa Suomessa ja oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä. – Täällä Laaksolla on ollut erittäin mukava, positiivinen ja rento tunnelma. Tämä paikka on hyvin spesiaali, näin keskellä kaupunkia. Sääli, kun se nyt jää pois ratsastuskäytöstä joiksikin vuosiksi. – Pidin monista ratsastajista ja olen nähnyt hyviä hevosia. Pyhä Yrjö -tasolla toki monella on vielä työtä edessään. Ville Vauriolla oli erityisen kiva, energinen ja elastinen hevonen, josta pidin kovasti, Matos kehuu.

 

Kuvat: Tuuli Männistö / SRL

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *