Pohjola Grand Tourin toisen osakilpailun voittoon Susanna Therman ja Dragonheart

Pohjola Grand Tourin toisen osakilpailun voittoon Susanna Therman ja Dragonheart

Pohjola Grand Tourin toinen osakilpailu FEI Intermediate A on saatu päätökseen Ypäjän Hevosopistolla, tiedottaa SRL. Osakilpailun voittoon ratsasti Susanna Therman kokeneella Dragonheartilla. Toiseksi Ville Vaurio hevosella G-Star ja kolmanneksi Nora Svensk ja Lammehaven’s Zadin. – Voitto tuntui kivalta. Ollaan kilpailtu täällä Ypäjällä viimeksi vuosi sitten, Susanna Therman kertoo. – Dragonheartin kanssa meillä on 11 vuotta yhteistä kilpailutaivalta takana, ja viimeiset 3 vuotta olemme olleet tällä tasolla.

Therman aikoo osallistua myös muihin Pohjola Grand Tourin osakilpailuihin. – Hevoseni on jo 17-vuotias, ja kilpailullisesti meillä on tavoitteena vielä GP luokat. Olemme menneet aiemmin U25-luokkia mutta nyt olen seniori. Nämä Pohjola-luokat ovat olleet mukavia, näitä aion mennä jatkossakin, hän kehuu.  

Toiseksi sijoittunut Ville Vaurio oli myös hyvissä tunnelmissa. – Hyvät tunnelmat vaikka kastuinkin vesisateessa. Minulla oli nyt ratsastettavana yhteistyökumppanini Sanna Suomisen hevonen G-Star, ja minulla on tällä kaudella suunnitteilla kouluttaa ja kilpailuttaa sitä. Olemme itseasiassa ensimmäistä kertaa reissussa sen kanssa, Vaurio kertoo.  

Luokan kolmanneksi ratsastanut Nora Svensk kertoo, että hevosen kanssa oli haasteita tänään. – Hevonen kävi tänään aika kuumana, mutta tasaantui onneksi. Oli mukavaa, että onnistuminen palkittiin. Svenskin seuraavana tavoitteena ovat tulevat kouluratsastuksen PM-kilpailut Ruotsin Flyingessä. – Iltalaivalla ollaan torstaina lähdössä, Svensk kertoo. 

Ville-Vaurio-G-Star-Pohjola-Small-GP-Ypaja-2022-kuva-SRL-Hanna-Heinonen-6
Ville Vaurio ja G-Star.

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir Pohjola Finnhorse Tourin toisen osakilpailun voittoon 

Pohjola Finnhorse Tour Helppo A:n toisen osakilpailun voittivat Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir. Anna Kärkkäinen oli suoritukseen tyytyväinen. – Hyvältä tuntuu, oli kaikin puolin ihan onnistunut suoritus. Eikä satanutkaan juuri radan aikana. Meille haastavinta on aina ollut käynnin ratsastus ja nyt tuntui, että siinä onnistuttiin radalla. – Kassun harjoitusviikko on ollut aika rauhallinen, pukille hyppäämistä on ollut kahtena päivänä ja silloin ollaan käyty vain maastossa availemassa jumeja. Maastossa Kassu saa itse määrätä askellajin, ja vauhtia on riittänyt, Kärkkäinen nauraa. – Olimme viime viikonloppuna myös Haminassa, ja alkuviikko sujui sieltä palautellessa. Oikeastaan tällä viikolla kunnolla olemme treenanneet vain kerran.

Laukkaharjoitukset maastossa ovat tuottaneet tulosta ja ratsukko sai tuomaristolta kiitosta menevästä laukasta. – Osasin odottaa hyviä pisteitä, sillä radan jälkeen jäi fiilis onnistuneesta kokonaisuudesta. Toki pari virhettäkin mahtui matkaan, ja siellä täällä oli askeleita, joita en saanut ratsastettua niin hyvin kuin olisin halunnut. Esimerkiksi lopputervehdyksessä mokasin itse mutta Kassu paikkasi virheeni ysin arvoisesti.

Kärkkäinen johtaa sarjakilpailua kahden osakilpailun ja kahden voiton jälkeen. Loppukaudelle Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir lähtevät positiivisin odotuksin. – Tarkoituksena on käydä kaikki Pohjola Tour osakilpailut ja toivottavasti päästään myös finaaliin.

Kuvat: Hanna Heinonen / SRL 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *