Pluvinel-nettipalvelu yhdistää ratsukot ja valmentajat

Pluvinel-nettipalvelu yhdistää ratsukot ja valmentajat

Kotivalmentajia etsitään yleensä puskaradion kautta. Hyvän, itselle sopivan valmentajan löytäminen saattaa kestää kauan ja olla vaikeaa. Uudella paikkakunnalla tallikaverit ovat usein ainoa keino löytää valmentajia. Pahimmassa tapauksessa valmentajasta on etukäteen tiedossa vain nimi ja valmennuksen hinta selviää vasta tunnin päätyttyä. Eri opettajien vertailu on haastavaa, sillä vain harvoilla valmentajilla on ajantasaiset kotisivut ja tallikavereidenkin mieltymykset saattavat poiketa omista. Eri valmentajien metodit sopivat eri ratsastajille.

Valmentajan löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa

Norjalainen Camilla Næristorp on ratsastanut lapsesta saakka, enimmäkseen maastoillen. Aikuisiällä, noin 15 vuotta sitten, hän halusi aloittaa koko harrastuksen alusta ja alkoi etsiä itselleen valmentajaa.

– En tuntenut ketään toista hevosenomistajaa, joten jouduin etsimään valmentajaa Googlesta – ja löysinkin monia nettisivuja ja informaatiota. Nettisivut olivat kuitenkin kirjavia. Monien sisältö oli päivittämättä, sivut olivat sekavia tai niillä ei oikein kerrottu mitään, Camilla kertoo.

Usein kävi myös niin, että valmentaja ei koskaan vastannut Camillan viesteihin.

Kun Camilla lopulta sai yhteyden valmentajiin, he eivät olleet valmiit sumplimaan aikatauluja, vaan asiakkaan olisi pitänyt venyä todella paljon. Lopulta puskaradio tuotti tulosta ja Camilla tutustui toiseen hevosenomistajaan, joka vihjasi hänelle hyvistä 7737_small-218x300  valmentajista.

– Mietin koko ajan, miksei ole olemassa nettisivua, jossa valmentajista olisi olemassa perustiedot ja mitä palveluita he tarjoavat. Sivujen kautta asiakas voisi sitten ottaa yhteyttä sopivilta tuntuviin valmentajiin, Camilla muistelee.

Camilla tarttui itse tuumasta toimeen.

– Rakastan sitä, miten maailma kehittyy teknologian avulla ja on todella jännittävää nähdä, miten hyvät konseptit ja digitaaliset ratkaisut voivat tehdä arjesta helpompaa ja tuoda ihmiset yhteen.

Hevosmaailman ulkopuolelta Camilla listaa esimerkeiksi Facebookin, Airbnb:n, Tripadvisorin ja Uberin. Ne helpottavat monen ihmisen elämää.

Näin syntyi Pluvinel, joka on saanut nimensä ranskalaisen Antoine de Pluvinelin mukaan. Pluvinel opetti elinaikanaan 1500-1600 lukujen taitteessa useita kuninkaita ratsastamaan. Hän poikkesi muista ratsastuksenopettajista siinä, että hänen tapansa työskennellä hevosten kanssa oli humaani ja eläinystävällinen.

Pluvinel on matalan kynnyksen palvelu

Hevospiirit ovat Camillan mukaan todella kompleksi maailma, johon olisi kuitenkin mahdollista kehittää kaikkea uutta ja jännittävää. Palveluiden on oltava yksinkertaisia ja käyttäjäystävällisiä. Juuri tämä on Pluvinelin tarkoitus. Sivujen kautta on mahdollista löytää asialleen omistautuneita valmentajia. Kun valmentajista on sivuilla pohjatietoa, heidän vertailemisensa on helppoa.

– Tärkeintä palvelussa on se, että asiakkaalla on matala kynnys ottaa valmentajaan yhteyttä. Palveluun liittyneistä valmentajista noin 25–30 prosenttia onkin saanut yhteydenottoja Pluvinelin kautta, Camilla tiivistää.

Palvelussa on tällä hetkellä valmentajia 18:stä eri maasta. Valmentajia on enimmäkseen Euroopasta, mutta myös Yhdysvalloista, Kanadasta ja Arentiinasta. Suomesta valmentajia on liittynyt mukaan vasta yksi, mutta toivottavasti palvelun tunnettavuus ja käyttö lisääntyisi täälläkin.

Palvelulla on toki ollut myös omat epäilijänsä.

– Joidenkin mielestä kaikkien pitäisi hommata itse valmentajansa omista verkostoistaan, Camilla kertoo saamistaan kommenteista.

– Me olemme kuitenkin päättäneet luoda tämän palvelun, sillä valmentajan löytäminen on ihan oikea ongelma nykypäivänä.

Pluvinelin avulla ratsastaja voi itse arvioida, mitkä valmentajat sopisivat hänen tarpeisiinsa. On myös totta, että kaikkien opetusmetodit eivät sovi kaikille.

– Opin itse visuaalisesti, fyysisesti ja loogisen opettelun avulla, joten minulle ei sovi sellainen valmentaja, joka vain selittää paljon, mutta ei esimerkiksi aseta jalkaani oikeaan asentoon tai näytä miten selässä kuuluu istua, Camilla kertoo.

Pluvinel pyrkii siihen, että kaikkien olisi mahdollista löytää palvelusta itselleen sopiva valmentaja ja kehittyä ratsastajana.

– Ja että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus harrastaa hevosensa kanssa, se on kuitenkin parasta maailmassa!, Camilla tiivistää.

 

Seuraa Pluvinelia Facebookissa ja Instagramissa.

Teksti Rosita Dahlberg Kuvat Pluvinel

LUE MYÖS:

Valmennusvinkit: Ratsastajan istunta – Näin löydät tasapainon!

Valmennusvinkit: Kantapäät alas vai ei?

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *