Noora Forstén Leipzigin maailmancupin finaalissa

Noora Forstén Leipzigin maailmancupin finaalissa

Esteratsastuksen maailmancupin finaali päästää taas kilpailemaan kahden peruuntuneen koronavuoden jälkeen. Arvostettu yli 50-vuotinen talvikauden arvokilpailu kokoaa tänä vuonna maailman liigojen parhaat ratsukot Leipzigiin, Saksaan. Mukana on myös helsinkiläinen esteratsastaja Noora Forstén, 40, joka kilpailee tammalla Con Caya. Ratsukko sijoittui maailmancupin osakilpailuissa yhdeksänneksi ja kymmenenneksi ja Forstén lähtee nyt uransa ensimmäiseen finaaliin. Hänen puolisonsa Mikael Forstén on kilpaillut finaalissa kaksi kertaa vuosina 2008 ja 2009.

Kilpailussa ovat mukana vuoden 2019 finaalivoittaja ja olympiakultamitalisti Steve Guerdat ja Marcus Ehning, jotka molemmat tavoittelevat historiallista neljättä finaalikultaa. Haastajien joukossa ovat esimerkiksi maailmanlistan kolmonen Martin Fuchs, McLain Ward, Länsi-Euroopan liigan voittaja Denis Lynch sekä 22. kertaa finaaliin osallistuvat 66-vuotias brittilegenda John Whitaker. Kilpailupaikka on Leipziger Messe -messukeskus. Ratamestarina on saksalainen Frank Rothenberger.

Ensimmäinen osakilpailu torstaina on aikaratsastusarvostelulla ja jokaisesta pudotuksesta tulee kolme sekuntia lisää suoritusaikaan. Toisena osakilpailuna perjantaina hypätään perusrata ja virheettömät ratsukot jatkavat uusintaan. Kahden ensimmäisen osakilpailun sijoitukset lasketaan yhteen ja muunnetaan virhepisteiksi ennen kolmatta osakilpailua sunnuntaina. Kolmen osakilpailun jälkeen voittaja on ratsukko, jolla on vähiten virhepisteitä. Lue lisää: World Cup -säännöt 

 

Aikataulu esteratsastus Longines FEI Jumping World Cup™ (Suomen aikaa)

5.4. klo 17.00 Eläinlääkäritarkastus hevosille
6.4. klo 9.40 Verryttelyluokka
7.4. klo 15.35 Longines FEI Jumping World Cup™ Final I, 160 cm, arv. C, virhepisteet ajaksi
8.4. klo 15.00 Longines FEI Jumping World Cup™ Final II, 150–160 cm, perusrata ja uusinta
10.4. klo 15.45 Longines FEI Jumping World Cup™ Final III, 160 cm, kaksi kierrosta (30 parasta)

 

Kuva: Hanna Heinonen / SRL

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.