Longines Global Champions Tour: Laukanvaihdoilla voittoon

Longines Global Champions Tour: Laukanvaihdoilla voittoon

Longines Global Champions Tour-tapahtuma on saapunut Tukholmaan ja kuluvan viikonlopun aikana maailman parhaimmat ratsastajat kilpailevat yhteensä miljoonan euron voittosummista. Stadionille mahtuu 7000 katsojaa ja Champions Tour on tunnettu merkittävistä vieraistaan, joihin kuuluvat mm. Bill Gates ja Bruce Springsteen.

Global Champions Tour sisältää niin este- kuin koululuokkia, mutta myös valmennusklinikoita. Riden tiimi tapasi Rose Mathisenin, joka voitti CDI4* GP-freestylen Big Tour-luokan hevosellaan Zuidenwind. Zuidenwind on vuonna 2004 syntynyt ori (i. 00 Seven, ei. Jazz), joka on myös aktiivisesti jalostuskäytössä. Orilla on 538 jälkeläistä, joista moni on startannut mm. Falsterbossa. – Yllättäen Zuidenwindia odottelee taas muutama tamma, kunhan kilpailut on hoidettu. Kouluratsastuksen puolella moni valitsee isäoriksi mustan nuoren, jolla on paljon liikettä, Mathisen kertoo. – Estepuolella valitaan hevonen mieluummin näytön perusteella.

Mathisen aloitti ohjelmansa rohkeasti tekemällä pituushalkaisijalla 15 laukanvaihtoa. Riski kannatti ja hän sai tulokseksi 78,425 %. Voittopotti ratsastuksesta oli huikeat 10 000 euroa. – Tuntuu mahtavalta! Stadion on täynnä historiaa ja on etuoikeus ratsastaa täällä, Mathisen sanoo. Ratsastaja oli tyytyväinen ohjelmansa alun vaihtoihin. – Zuidenwind tekee vaihdot erittäin hyvin. Kun hevonen on jossain erityisen hyvä, se on lahja, jota kannattaa hyödyntää. Vaikeinta sille ovat piruetit, niitä teemme vähemmän. Mathisen tähtää tämän kesän EM-kilpailuihin. Mahdollinen nimitys tehdään Aachenissa.

– Mutta tänään juhlin shampanjalla ja Zuidenwind saa paljon omenoita! Mathisen hehkuttaa.

 

Tukholman Global Champions Tour numeroina:

164 hevosta
115 ratsastajaa
250 vapaaehtoista
1600 tonnia hiekkaa
1 miljoonan euron edestä palkintorahoja

 

Alkuperäinen teksti: Diana Dunbar, käännös: Penina Peltonen, kuva: Fredrik Jonsving

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *