Ellikin kolumni: Vakuutusneuvoja avautuu

Ellikin kolumni: Vakuutusneuvoja avautuu

KORVAUSKÄSITTELIJÄ: ”IHAN SAMA MITÄ PÄÄSSÄ ON”.  Korvauskäsittelijä Aina Hylsy ei jaksa vaieta enää. Hän on nähnyt ihmisten elämän tuhoutuvan vakuutuspäätösten hylkäämiseen, mutta se ei hänen pomojaan tunnu vaivaavan. Häntä se vaivaa ja hän on se joka joutuu laittamaan nimensä paperiin kieltävän päätöksen alle. Firman ohjeet sanovat, että aina ensin annetaan hylkäys, vasta jos asiakas lähtee tappelemaan, voidaan ehkä maksaa jotain.

Vakuutusyhtiön virallisen linjan mukaan VG1 ja EN1384 ovat kypärästandardeina yhtä hyviä. Hylsyn mukaan tieto pitää paikkansa. ”On oikeastaan aivan sama, mitä ratsastajalla on päässään vakuutusturvan kannalta. Kielteinen päätös tulee joka tapauksessa. Syy löytyy aina. Jos varusteet eivät ole uutuuttaan hohtavat, ne ovat vakuutusyhtiömme mielestä kuluneet. Kuluneet varusteet ovat turvallisuusriski. Jos ne taas ovat uudet, valmistaja on korvausvelvollinen. Aina löytyy jotain, jos ei muuta niin aina voi vedota siihen, että ratsastaja harrastaa riskilajia ehdoin tahdoin.”

Kaikesta huolimatta ihmiset ostavat vakuutuspalveluja.

”Kyllähän ihmiset tietävät, että vakuutuksista ei saa tosipaikan tullen rahojaan takaisin, mutta aina joku toiveikas ostaa meidänkin palvelujamme. Se on vähän, kuin raaputusarpojen ostaminen: pieniä summia voi silloin tällöin tulla, niillä ylläpidetään illuusiota siitä, että yhtiö korvaisi jotain kun oikeasti sattuu. Turha luulo. Vai oletko koskaan kuullut muualta kuin mainoksista, että joku olisi raaputtanut arvasta päävoiton?”

Aina silloin tällöin tulee vastaan ratsastajia, joille on sattunut jotain vakavaa, mutta ovat selvinneet.

”Heillä on käynyt tuuri tai heillä on lähipiirissään juristi tai joku muu, joka on osannut vaatia pomoilta vastauksia. Esimerkiksi jos kaupungin palveluksessa oleva lääkäri sanoo, että henkilö on vakavasti loukkaantunut ja tarvitsee kuntoutusta, mitään ei tapahdu. Moni lääkäri ei osaa eikä kehtaa riittävän uskottavasti uhata raastuvalla.”

Kysyn, onko Hylsy kuullut Aara Sauvisesta, joka loukkaantui eikä saa korvauksia.

”Arvaa vain, kenen nimi siellä päätöksen alla lukee?” kysyy Hylsy katkerasti hymyillen. ”Siitä meillä oli päällikön kanssa iso riita. Olen vissiin liian pehmeä näihin hommiin. En halunnut kuitenkaan potkuja, ennen kuin löydän toisen työn.”

Vakuutusneuvoja juo kahvinsa loppuun ja näyttää helpottuneelta. Pitkään padotut asiat on nyt sanottu.

 

Huom! Tämä artikkeli ei perustu faktatietoihin, vaan on täysin kuvitteellinen tarina.

 

Ellikki on ratsastusta ja korutöitä pari vuotta harrastanut 33 -vuotias bloggaaja, joka edelleen ihmettelee maailmaa ja koettaa aina silloin tällöin tehdä jotain ensi kertaa elämässään. Ellikin kolumneja julkaistaan säännöllisesti Playsson.netin portaalissa! Tutustu myös Ellikin heppailuihin.

Author Image
Toimitus

1 thought on “Ellikin kolumni: Vakuutusneuvoja avautuu

  1. Murtuneen selän fysiota ei korvata, koska selkää ei ole kipsattu… Eivät suostuneet kuitenkaan kertomaan miten tämä kipsaus olisi mahdollisesti suoritettu….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.