Kolumni: Osta hevonen ja maailma pelastuu

Kolumni: Osta hevonen ja maailma pelastuu

HEVOSLEHTIÄ LUKIESSA tulee tunne, että hevonen on ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin, mikäli vain saataisiin päättäjät ja suuri yleisö ymmärtämään asia.

Hevonen on terapeutti, joka tekee meistä kaikista onnellisempia. Tallilla käyvät nuoret ovat poissa pahanteosta, joten jos kaikki nuoret kävisivät talleilla, tätien ei tarvitsisi enää haukkua nuorisoa, sillä rikollisuus putoaisi nollaan, kun ei tarvitsisi purkaa pahaa oloa töhrimällä seiniä ja rikkomalla ikkunoita. Oma hevonen pitäisi jokaisen saada, sillä se kasvattaa nuorta tuntemaan vastuunsa. Heistä kasvaisi ihmeellinen vastuuntuntoinen sukupolvi ja kaikki tämä hevosten ansiosta.

Suomi voitaisiin nostaa taantumasta satsaamalla hevosiin. Mitä enemmän on harrastajia, sitä enemmän hevosala työllistää ja näitä työpaikkoja ei voi ulkoistaa Kiinaan. Samalla saadaan maaseutu pidettyä elävänä ja koko maa asuttuna. Suurkaupunkien ruuhkat hellittävät ja asumisen hinnat laskevat, kun maaltapako muuttuu maallemuutoksi. Hevosia voi pitää Lapissa asti, sillä ruoho myös puurajan tuolla puolen. Lappiin sopivat erityisesti muhkean turkin kasvattavat suomenhevoset, joten ne pelastuvat samalla sukupuutolta. Kaikki voittavat ja se on hevosten ansiota.

Hevosten määrän lisääntyessä lisääntyy lannan määrä ja nyt kun sen polttaminen energiaksi on sallittua, ilmaista energiaraaka-ainetta syntyy joka päivä kuutiokaupalla. Todellakin uusiutuvaa energiaa! Kosket voidaan palauttaa lohille ja ydinvoimaloista tehdä museoita. Olkiluoto 3 on joka tapauksessa valmistuessaan museokamaa, sillä moni nykyratsastaja ei ollut edes syntynyt silloin kun Olkiluotoa alettiin rakentaa 10 vuotta sitten. Hevonen on todellinen kultakaivos.

Miksi ihmeessä näin loistavia mahdollisuuksia ei ole hyödynnetty?

 

[box type=”download”] Ellikki on ratsastusta ja korutöitä pari vuotta harrastanut 33-vuotias tyttölapsi, joka edelleen ihmettelee maailmaa ja koettaa aina silloin tällöin tehdä jotain ensi kertaa elämässään. Ellikin kolumneja julkaistaan jatkossakin Playsson.netin portaalissa! Tutustu myös Ellikin heppailuihin.[/box]

 

Teksti: Ellikki | Kuva: Anni Ihalainen

Author Image
Vierailija