Kolumni: Ainon Nations Cup osui oikeaan

Kolumni: Ainon Nations Cup osui oikeaan

Heinäkuun ensimmäisen viikonlopun Nations Cup oli odotettu tapahtuma, joka tarjosi nostetta Euroopan tasoiselle kilpailulle Suomessa. Järvenpään Ratsastuskeskus Ainossa oli eittämättä puitteet kohdallaan ja järjestäjät lunastivat (pienistä sääilmiöistä huolimatta) lupauksen tarjota katsojille tapahtuma, jollaista ei ole ennen tässä maassa nähty. Playsson.netin ja Riden ansiosta meillä on ollut onni kiertää eri hevostapahtumia niin täällä kuin ulkomaillakin ja Ainon Nations Cup oli yksi toimivimmista jopa kansainvälisellä mittapuulla.

Kaikkea ei tietenkään voi saada ja mikäli Nations Cup toteutuu seuraavanakin vuonna, on järjestävä taho varmasti saanut jo kirjattua kehitysideoita jatkoa varten. Mitä enemmän ihmiset vaikuttivat jaloillaan ja saapuivat Järvenpäähän, sitä helpommin saadaan myös tulevaisuudessa expopaikat täyteen ja riittävästi ruokatarjontaa jne. Tämän tyyppisen kilpailun kehittäminen on taatusti täynnä potentiaalia suuntaan, jos toiseen!

 

WhatsApp-Image-2019-07-07-at-22.10.02
Puitteet Ainossa olivat huikeat.

 

WhatsApp-Image-2019-07-07-at-16.16.09-576x1024
Säälle ei voi mitään ja rata muuttui hetkessä lammikoksi.

Sunnuntain ohjelmana oli jännittää esteratsastuksen NC-finaalia, johon ottivat osaa joukkueet Suomesta, Norjasta, Tanskasta ja Italiasta. Ensimmäisellä kierroksella ratsukot hyppäsivät yllättävän tasapäisesti 160 cm korkeudella ja asetelmat olisivat olleet hyvät toiselle kierrokselle. Luonto päätti toisin, sillä taivas repesi täysin ja vettä tuli vaakatasossa. Kova ukkospuuska sai kentän siihen rajaan, ettei vesi enää imeytynyt mihinkään suuntaan. Ratahenkilökunta aloitti ”pelastustyöt” sangen nopeasti ja aluksi ilmoitettiin, että toinen kierros aloitetaan reilun tunnin kuluttua. Sade taukosi hetkeksi, mutta seuraavat pilvet lipuivat paikalle yhtä reippaasti, kuin katsojat pakenivat maneesiin turvaan.

Lopulta sää näytti jo niin toivottomalta, että järjestäjät joutuivat tekemään vaikean ratkaisun ja kilpailu päätettiin keskeyttää. Päivän viimeinen luokka oli myös peruttava. Näin ollen Nations Cupin voitto ratkaistiin ensimmäisen kierroksen tuloksella Italian joukkueenhyväksi. Joukkueessa ratsastivat Eugenio Grimaldi, Riccardo Martinego Marquet, Aurora Bortolazzi ja Roberto Prandi. – Organisaatio teki oikean päätöksen keskeyttäessään kilpailun. Kyseessä on hevosten ja ratsastajien turvallisuus, joukkue totesi.

 

WhatsApp-Image-2019-07-07-at-22.10.01
Italian voittojoukkue kannatti päätöstä kilpailun keskeyttämisestä.

 

En usko, että kukaan voi kritisoida kilpailun keskeyttämistä. Säälle ei voi mitään ja tuolla korkeudella hyppääminen olisi ollut erittäin riskaabelia läpimärällä pohjalla. Tapahtuma oli kuitenkin kokonaisuudessaan onnistunut ja katsojien ymmärtävästä asenteesta päätellen myös pidetty. Ja mikäli ei päässyt itse paikalle, pystyi kilpailua seuraamaan Nelosen Ruutu-palvelun kautta. Yhteistyön tärkeys korostui ja näin sosiaalisen median tuottajana oli mukava nähdä, kuinka someakin oli onnistuttu hyödyntämään. Nations Cupissa pidettiin lauantaina mm. pieni meet & greet huipputyyppien kanssa. Jokainen heistä vaikuttaa lajiin muodossa tai toisessa.

Kiitos Ratsastuskeskus Ainolle – tarvitsemme tällaisia tapahtumia lisää!

 

WhatsApp-Image-2019-07-07-at-22.10.01-2-745x1024
Vasemmalta Ville Vaurio, Rosita Dahlberg, Aada Lätti, Henri Ruoste, edessä Daniela Helmi sekä Korumies Arvi Martikainen.

 

Olitko katsomassa kilpailuja? Kommentoi alle!

 

Teksti: Penina Peltonen, kuvat: Penina Peltonen, Anni Ihalainen, Maisa Hyttinen

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.