KOK kehottaa siirtämään tai perumaan kilpailut Venäjällä – SRL noudattaa linjausta

KOK kehottaa siirtämään tai perumaan kilpailut Venäjällä – SRL noudattaa linjausta

Kansainvälisen olympiakomitean, KOK, johtokunta kehottaa kaikkia kansainvälisiä liittoja siirtämään tai perumaan Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut urheilutapahtumansa. Lisäksi KOK:n johtokunta vaatii, ettei Venäjän tai Valko-Venäjän lippua näytetä eikä Venäjän tai Valko-Venäjän hymniä soiteta kansainvälisissä urheilutapahtumissa, jotka eivät jo kuulu Maailman antidopingtoimiston, WADA, Venäjälle asettamiin pakotteisiin.

Ratsastusurheilun osalta kehotus sisältää noin 50 kilpailua. Kansainvälisen Ratsastajainliiton FEI:n kalenterin mukaan vuoden aikana on suunnitteilla 11 kouluratsastuskilpailua Venäjällä ja 2 Valko-Venäjällä. Lisäksi Ukrainassa on suunnitteilla kolme kouluratsastuskilpailua. Venäjällä on vuoden aikana suunnitteilla 23 kansainvälistä esteratsastuskilpailu ja 11 kenttäratsastuskilpailua. Valko-Venäjällä ja Ukrainassa kolme.  Monissa näistä tapahtumista on jopa neljän tähden luokkia.

Suomen Ratsastajainliiton, SRL, hallitus noudattaa KOK:n määrittelemää linjaa omalta osaltaan. Ratsastajainliitto tuomitsee Venäjän ja Valko-Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja ilmaisee syvän huolensa ukrainalaisten turvallisuudesta. SRL ei lähetä suomalaisia kilpailemaan tai toimihenkilöiksi Venäjälle tai Valko-Venäjälle ja noudattaa KOK:n ohjeita kansainvälisissä ratsastuskilpailuissaan Suomessa.

Suomalaisia kilpailee Venäjällä ja Valko-Venäjällä yleensä muutamia kertoja vuodessa. Suomalaiset toimihenkilöt toimivat maiden kansainvälisissä kilpailuissa ja Ukrainassa. Suomessa järjestetään tänä vuonna kolme kansainvälistä kilpailua ja kaksi Pohjoismaille ja Baltian maille avointa mestaruuskilpailua.

Eurooppalaisten hevosihmisten keskuudessa on levinnyt voimakas tarve auttaa ukrainalaisia ratsastajia ja hevosia. Naapurimaissa on tarjottu kuljetusapua, tallipaikkoja ja eläinlääkinnällistä apua, mutta myös pyritty toimittamaan ukrainalaiskaupunkeihin heinää. Hevosten kuljettamista Ukrainasta naapurimaihin hankaloittavat Venäjän sotatoimet, rikotut tiestö ja ruuhkat rajalla.

Kansainvälinen Ratsastajainliitto ei ole vielä ottanut KOK:n kehotukseen kantaa. KOK:n kehotus on luettavissa täällä.

 

Kuvituskuva: Pixabay

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.