Koe Kolumbian upea luonto ratsastamalla

Koe Kolumbian upea luonto ratsastamalla

Suomalaismatkaajien näkökulmasta hieman eksoottisempiin lomakohteisiin kuuluva Kolumbia tarjoaa uskomattomia elämyksiä myös ratsastuksen ystäville. Monelle saattaa edelleen tulla ensimmäisenä mieleen maan synkkä lähihistoria yhtä maailman vaarallisimmista valtioista ja etenkin Medellinistä yhtenä maailman vaarallisimmista kaupungeista. Tämä on kuitenkin historiaa ja maahan lentää Euroopasta vuosittain kymmeniä tuhansia turisteja sekä rantaloma- että kaupunkikohteisiin. Rantakohteista suosituimpia ovat Barranquilla ja Cartagena, kun taas kaupunkilomat suuntautuvat enimmäkseen Bogotaan ja 90-luvun alussa huumesodasta kärsineeseen Medelliniin.

Juuri Medelliniin kannata suunnata lennot myös ratsastusreissu mielessä, sillä kaupungista 3 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevan Jardin tarjoaa uskomattomia maisemia, joita voi ihailla myös hevosen selästä. Helpoiten paikan päälle pääsee käyttämällä yksityistä matkanjärjestäjää, mikä sopii varsinkin suuremmille ryhmille. Näitä voi varata esimerkiksi TripAdvisorin tai suoraan jonkun paikallisen matkatoimiston kautta, jolloin matkanjärjestäjä hoitaa kaikki alusta loppuun kuljetuksineen ja ruokailuineen. Retkien hinnat riippuvat matkanjärjestäjästä, mutta joka tapauksessa Eurooppaan verrattuna hinnat ovat varsin edullisia. Kustannukset tietysti riippuvat myös siitä, mitä kaikkea ylimääräistä pakettiin kuuluu, sillä Jardinissa on tarjolla paljon aktiviteetteja, joita voi näppärästi yhdistää ratsastusretkeen.

Seikkailunhaluisimmat matkustajat voivat sen sijaan ottaa julkisen bussin Medellinistä Jardiniin ja sopia vasta paikan päällä ratsastuskuvioista. Tämä on hyvä vaihtoehto myös siinä mielessä, että Jardin tarjoaa ratsastusreissun ohella myös muuta nähtävää ja koettavaa. Voit muun muassa ja nauttia paikallisesta kahvilakulttuurista, sekä ihailla kaupungin upeita värikkäitä taloja ja nähdä cowboy-asuisia paikallisia herrasmiehiä, jotka ratsastavat kyläbaariin mieluiten hevosella. Tämä pikkukaupunki sijaitsee vuoristossa keskellä luontoa, joten tämän vuoksi matkailijoiden kannattaa seurata kylänmiesten esimerkkiä ja valita saasteeton matkustusmuoto, jolla pääsee kätevästi muun muassa läheisille vesiputouksille. Keskellä uskomatonta luontoa voi muutenkin unohtaa modernit mukavuudet ja jättää Netflix, Facebook sekä oma suosikki netticasino arjen puolelle.

Ratsastusretkelle voi lähteä kuka tahansa ja kokeneet oppaat valitsevat porukalle sopivat hevoset aiemman kokemuksen ja taidon mukaan. Alueen suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Chorro Blancon vesiputoukset, mihin tehdään ratsastusretkien lisäksi myös vaelluskeikkoja. Ratsastusretkeläisten täytyy ottaa huomioon, että aivan vesiputousten luo ei pääse suoraan hevosen selässä, vaan kivikkoisen ja tiheäkasvuisen maaston vuoksi ratsut täytyy jättää läheisellä maatilalle, ja varautua lopussa odottavaan noin 20 minuutin kävelymatkaan. Osa vesiputouksista on myös luolien sisällä, joten näihin ei tietenkään kannata ratsastamalla yrittää.

Suurin osa tarjolla olevista retkistä koostuu kuitenkin enimmäkseen ratsastuksesta, joten pääosin luontopolun tarjoamia mahtavia maisemia pääsee väijymään satulan päältä. Kaikki riippuu kuitenkin mukana olevan ratsastusporukan kokemuksesta ja myös hyväkuntoiset aloittelijat ovat tervetulleita mukaan. Reissuja voi varata myös niin, että oppaat vievät jeepin kyydissä lähemmäksi ja ratsastus tulee mukaan lähinnä pienenä ylimääräisenä kokemuksena. Matkanjärjestäjät eivät kuitenkaan suosittele ratsastusreissuja esimerkiksi selkävaivaisille tai raskaana oleville, minkä lisäksi jokaisen on hyvä itse arvioida, että riittääkö kunto hevosen selässä istumiseen vaikeahkossa maastossa. Retket eivät myöskään sovellu lapsiperheille, sillä polut soveltuvat ainoastaan täysikokoisille hevosille, eikä esimerkiksi poneja ole tätä varten saatavilla.

Ratsastusretkeen voi yhdistää myös muita täysin erilaisia elämyksiä, kuten muun muassa kahviplantaasi- tai mehiläisfarmikierroksen. Tämäntyyppisillä reissuilla suurin osa ajasta kuluu itse kohteessa varsinaisen ratsastusosuuden jäädessä lyhyemmäksi. Nämä kuitenkin sopivat matkailijoille, jotka haluavat kokea monta asiaa saman päivän aikana, eikä kiinnostuksen kohteissa ole mitään tiettyä suosikkia. Jardin ei myöskään ole ainoa paikka Kolumbiassa, joka tarjoaa elämyksiä ratsastajille. Medellin ja täältä käsin Jardin ovat ehkä turistin näkökulmasta se turvallisin vaihtoehto, mutta kokeneet latinalaisen Amerikan kävijät voivat varata ratsastusmatkoja myös Bogotasta suoraan Kolumbia Andeille.

Kuvituskuva: Pixabay

 

Author Image
Toimitus