kisa

Kilpailu: Millainen on hyvä ratsastustunti?

Elokuun Riders Magazinen teemana on ratsastustunnit sekä valmentautuminen. Tästä inspiroituneena kysymmekin, millainen on hyvä ratsastustunti? Kommentoi muutamalla lauseella ja voit voittaa hyödyllisen tuotesetin (arvo n. 56 eur). Muukin palaute on tervetullutta! Muista jättää sähköpostiosoitteesi. Kilpailuaikaa on 22.7. asti tai kun osallistujia on 50 kpl. KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

 

20 thoughts on “Kilpailu: Millainen on hyvä ratsastustunti?

 1. Hyvällä ratsastustunnilla on hevosia joka tasoisille vaihtelevasti ja niillä säilyy kuitenkin oma persoona ja iloisuus, sekä ne ovat opettavaisia ja luotettavia. Opettaja opettaa selkeästi ja henkilökohtaisesti. Ryhmäläiset ovat suurinpiirtein saman tasoisia eikä ryhmäkoot ole liian suuria (2-5 ratsukkoa).

 2. Hyvällä ratsastustunnilla oppilailla on hevoset, jotka vastaavat oppilaiden tasoa, ja jotka on tehtäväänsä koulutettuja ja lihaskunnoltaan sellaisia, että jaksavat tehdä tuntitehtäviä.
  Opetus on selkeää, ja tuntitehtävät jaetaan tasapuolisesti. Ratsastuksenopettaja on mukava, eikä oppilaan epäonnistuessa huuda, vaan antaa palautteen asiallisesti antamatta kenellekään pahaa mieltä, ja oppilaan onnistuessa myös kehuu. 🙂
  Tunnilla on myös selkeä aihe, esimerkiksi esteratsastustunti, eikä niin, että tunnilla tehdään sekaisin esteitä ja koulua tms.

 3. Hyvä ratsastustinti on sellainen, jossa oikeasti oppii ja ryhmäkoot eivät ole liian isot (max 5-7 henkilöä). Hevoset eivät ole laiskoja tai automaatteja, mutta eit kuitenkaan mitään hirveän reippaita ja käsistälähteviä, vaan kilttejä ja osaavia. Tunnilla opettaja keskittyisi jokaiseen ratsukkoon tasaisesti, eikä antaisi kellekään ”erityisopetusta”, niitä varten on yksityistunnit. Tunnin aikana ja sen jälkeen kerrotaan asiat mitä täytyy vielä opetella ja mitä teki väärin, mutta myös mikä onnistui ja parani. Tunnilla on saman tasoisia ratsastajia ja tehtävät ovat sen mukaiset. Toki jos edelliskerroilla kaikilla on mennyt hyvin voi siirtyä vaativampiin tehtäviin.

 4. Ei mitään possujono-meinikiä. Turvalliset,kiltit ja osaavat ratsut. Opettajalta pitkää pinnaa ja ystävllinen opettava asenne. Tallin ilmapiiri reilu ,auttavainen ja ystävllinen.

 5. Hyvä ratsastustunti koostuu monesta: käyttöön sopivat hevoset ja ponit, sopiva ryhmäkoko, asiaan perehtynyt ja kärsivällinen opettaja sekä mielenkiintoiset tehtävät. Myös hyvä ryhmäkemia voi parantaa huonosti mennyttä tuntia. Myös yksilölliset palautteet (risuine ja ruusuineen) tunnin kulusta kuuluvat hyvään ratsastustuntiin.

 6. Hyvä ratsastustunti on mielestäni sellainen, että siinä oivaltaa jotain. Oli asia pieni tai iso oivallus, niin aina olisi hyvä saada tunnilta jotain kotiin mietittäväksi. Loppupeleissä ryhmäkoolla ei ole niin suurta merkitystä, jos hevonen ja opettaja ovat sellaisia että voit itse oppia niiltä jotain.

 7. Hyvä ratsastustunti on mielestäni sellainen, jossa on sopiva ryhmäkoko ja turvalliset ja opettavaiset hevoset, opettaja kannustaa ja opettaa kaikkia tasapuolisesti, kehuu kun on tehnyt hyvin ja korjaa jos/kun on korjattavaa. Tunnin opettajan pitäisi olla positiivinen ja vaativa, mutta töitä ei pidä tehdä verenmaku suussa ja se opettajan on ymmärrettävä. Myös muiden tuntilaisten tulisi kunnioittaa muita tasapuolisesti ja antaa muillekkin oppimisrauha, vaikka ei ylimpiä ystäviä oltaisikaa. Myös tunnin sisällön pitäisi olla monipuolista ja vaihtelevaa, mutta niin että yhdellä tunnilla keskitytään max 1-3 asiaan(ja jotka kumminkin liittyvät toisiinsa), eikä käydä kaikkia maan ja taivaan välillä läpi ja oleteta sen jälkeen kaikkien osaavan ne. Myös kertaus on tärkeää!🤗

 8. Hyvällä ratsastustunnilla on tärkeä keskittyä pääosin istuntaan ensin, sitten kaikki muu. Mukava, mutta myös vaativa opettaja😄

 9. Minusta hyvä ratsastustunti on sellainen missä pääset menemään oman tason mukaan turvallisella ja hyvällä maneesilla tai kentällä. Ennen tuntia talli henkilö kunta katsoo että ratsastaja saa turvallisesti hevosen laitettua ja auttaa jos tarvii. Ratsastajat autetaan turvallisesti jakkaran kanssa selkään ja hevosista pidetään kiinni. Tunnilla ei olisi liikaa ihmisiä ja olisi hyvä valmentaja tai opettaja joka on hyvä neuvomaan ja ei suutu/huuda. Tunnilla mentäisiin hevosilla ja poneilla jotka on koulutettuja ja ei liaan arvaamattomia mutta ne eivät saa olla myöskään automaattisia. Hevoset jaetaan oman tason mukaan jottei selässä vaan istuttaisin vaan keskityttäisiin. Opettaja neuvoo pienissäkin asioissa joita ratsastaja osaa jo hyvin jotta ratsastuksesta tulisi helpompaa ja mukavampaa. Opettaja kertoo selvät ohjeet jotta kaikki ymmärtää. Kaikkia opetettaisiin tasapuolisesti. Hevosilla tehdään kunnon alku ja loppukäynnit sekä verkat ettei suoraan hypätä mihinkään laukkoihin. Ratsastus tuntuu mukavalta hevoselle sekä ratsastajalle. Tunnilla saatetaisiin kerrata vanhoja asioita tai opetella huolellisesti uusia asioita. Tehtävät huomioidaan tason mukaan. Jos joku pelkää esim. Laukata niin ensin ravataan ja mennään ratsastajan mukana. Opettaja ei pakota ratsastajaa jos pelkää vaan kuuntelee pelkoja mutta koittaa saada pelkoa pois. Tunnin lopussa loppu käyntien aikana opettaja kertoo palautetta mitä parannettavaa oli mutta myös mikä meni hyvin. Opettaja koittaa neuvoa asiassa jotta virheet vähitellen katoaisi. Hevonen ja ratsastaja kummatkin nauttii tunnista eikä se ole ahdistavaa tai muuten epämukavaa kummallekaan. Ihmiselle ja hevoselle ratsastuksen pitäisi olla mukava asia josta ei tule paha mieli.

 10. Hyvällä ratsastustunnilla on kaikista oleellisinta sopiva ryhmäkoko, turvalliset hevoset ja ammattitaitoiset opettajat/ohjaajat. Parhaalla tunnilla tehdään tehtäviä jotka vastaa ratsastajien tasoa ja toistoja tehdään tarpeeksi, tärkeetä mulle on myös se että onnistuneeseen suoritukseen lopetetaan eikä tehtäviä hinkata niin paljon että paketti kuivuu kasaan. Monipuolisilla tehtävillä paras lopputulos on kuuliainen hevonen ja tyytyväinen ratsastaja. Mutta koska ratsastus on niin ihanan turhauttavaa välillä niin on myös tärkeätä vaikka aina ei suju niin opettaja osaa tsempata ja kannustaa jatkamaan myös niillä huonoilla kausilla ja niillä ei niin kivoilla hevosilla koska ne on niitä tärkeitä hetkiä oman kehityksen kannalta. Itse arvostan jos opettaja antaa loppupalautteen jolloin pääsee analysoimaan tunnin kulkua itse ja kuulee myös sen opettajan mielipiteen ja tarvittaessa yhdessä miettimään niitä hetkiä mitkä on mahdollisesti jäänyt hampaankoloon. Lyhyesti sanottuna parhailla ratsastustunneilla on monipuoliset tehtävät ja selkeä tavoite mutta taas niillä huonoimmilla tunneilla kannustava opetus jolloin joka kerta voi jälkikäteen hyvillä mielin miettiä mitä tuli opittua😊

 11. Hyvä ratsastustunti on sellainen jolla joka tunti saa uuden ”ahaa” elämyksen. Hyvällä ratsastustunnilla kynnys kysyä opettajalta on matala, eikä tarvitse jännittää että mitähän muut ajattelevat jos kysyn näin. Myös sopivan tunnin/ opettajan löytäminen on tärkeä asia hyvää tuntia rakentamassa, sillä jos opettaja ei ole sinulle sopiva, ratsastus voi helposti muuttua pakkopullaksi ja stressaavaksi nimim. Kokemusta on 😉

 12. Hyvällä ratsastustunnilla on sopiva määrä ratsukoita ja osaava opettaja. Tunnilla opetetaan kaikkia ratsukoita. Annetaan kehittävää palautetta, kerrotaan mikä on onnistunut. Opettaja on hevosille reilu, eikä käske tehdä mitään mikä sattuu hevosta. Tehtävät sellaisia joita kaikki ratsukot voi tehdä yhtäaikaa, estetunnit toki eri asia. Tehtävien pitää olla haastavia, mutta ei liian vaikeita. Tunnilla on aina kiva oppia uutta, mutta kerrata myös vanhoja asioita.

 13. Hyvä ratsastustunti on sellainen, jossa oikeasti oppii jotakin ja josta jää hyvä fiilis. Mielestäni opettajan ei tule mielistellä vaan kertoa suoraan mikä on pielessä ja miten sitä voi parantaa, olematta kuitenkaan tyly. Kaikkiin ratsukkoihin tulisi kiinnittää yhtä paljon huomiota ja tehdä tehtäviä jotka eivät ole liian vaikeita, mutta joissa on kuitenkin vähän haastetta 😊.

 14. Hyvä ratsastustunti sisältää sopivan haastavia tehtäviä, tarvittaessa ratsukkokohtaisesti muokattuna. Kaikille ratsastajille tasapuolisesti huomiota, ohjeita ja palautetta. Jonkinlaisia onnistumisen tunteita täytyy jäädä päällimmäiseksi mieleen.

 15. Jolloin kokeen jonkinlaisen ”ahaa” elämyksen. Se voi olla myös jonkun pelon voittamisen liittyvä tunne. Nuita ed.mainittuja tunteita tuskin joka tunti saa joten myös tykkään jotta tunnilla tehdään paljon asioita, kävellään toki välissä mutta toistoja olisi kiva saada tarpeeksi, josta tullaankin ryhmä kokoihin ne tulisi olla tilanmukaan mietitty.

 16. Tärkeää on että tunnilla oppii jotain, joko itselleen tai hevoselleen. Siitä tulee paras mieli molemmille.

 17. Mielestäni hyvä ratsastustunti sisältää: hyvän hevostenjaon, että jokainen pärjää hyvin hevosensa kanssa, ratsastajien tasoon soveltuvat tehtävät mahdollisimman monipuolisina ja hyvin selitettyinä sekä mielestäni tärkeä asia on tunnin lopussa, kun opettaja käy kiertämässä oppilaat ja juttelemassa, miten tunti meni! 🙂

 18. Hyvä ratsastustunti pitää sisällään sopivan määrän ratsukoita (joita ei saa olla missään nimessä liikaa), laadukkaat hevoset ja tehokkaan opetuksen hyvissä puitteissa. Opettaja on motivoitunut kehittämään ratsastajia ja on näinollen tarkka ja vaativa, mutta kuitenkin samalla mukavan rento. Hän pyrkii opettamaan yksilöllisesti ryhmätunnista huolimatta ja ottamaan kaikki huomioon tasapuolisesti. Opettaja ei vain kerro mikä on oikein ja mikä väärin, vaan hän myös selittää miten asiat korjataan ja miksi ne korjataan. Tunnin tehtävät ovat hyviä ja niitä säädetään tarpeen vaatiessa ratsastaja-, hevos- tai ratsukkokohtaisesti.

 19. Hyvä ratsastus tunti on sellainen, jossa opettaja ehtii keskittymään jokaiseen ratsukkoon yhtä paljon ja antaa hyvin ymmärrettäviä ohjeita. Myös opettajan pitää antaa hyvää kuin huonoakin palautetta, eikä opettaja saa huutaa. Tehtävät ovat hyviä, johon kaikki mahtuu ilman pysäyttelyä jne. Lopuksi opettaja sanoisi palautteen tunnista ja mitä pitää muistaa korjata jne.

 20. hyvä ratsastustunti on sellainen jossa opetetaan kaikkia tasapuolisesti ja keskitytään kaikkiin suht saman verran jokaiseen oppilaaseen joka tunnilla on ja annetaan erilaisia palauteitta! hyvän ratsastustunnin motto on hyvä ja iloinen opettaja😊

Comments are closed.