Kenttäratsastusluokka oli HIHS -lauantain vauhdikkain kilpailu

Kenttäratsastusluokka oli HIHS -lauantain vauhdikkain kilpailu

Tänä vuonna Helsinki International Horse Showssa kilpailtiin ensimmäistä kertaa maastoesteillä. Näytösluontoiseen kilpailuun osallistuivat kenttäratsastuksen kärkiratsastajat Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi yhdessä kuuden muun ansioituneen suomalaisen kenttäratsastajan kanssa.

 

Muualla maailmassa yleisöystävällinen kenttäratsastuksen maastokoe on ollut jo pitkään osa suuria yleisökilpailuita. Tänä vuonna maastoestekilpailua päästiin seuraamaan myös Helsingissä Indoor Eventing -kilpailussa, jossa hypättiin Aki Karhapään suunnittelema maastoesterata. Ennen luokan alkua Karhapää kuvaili rataa melko haastavaksi. ”Ensimmäiset kaksi estettä ovat helppoja, mutta kapeat esteet ja vinot lähestymiset tuovat rataan omat haasteensa”, Karhapää kertoi.

Kilpailu oli tiivistunnelmainen ja vauhdikas lisä rataesteillä hypättäviin luokkiin. Kilpailussa hypättiin aikaa vastaan, mikä haastoi ratsastajat tekemään tiukkoja käännöksiä ja lyhyitä teitä esteille. Oman haasteensa rataan toi rataesteokseri, jonka pudotuksesta ratsukkoa rangaistiin kolmella lisäsekunnilla. Luokan voittoon kiri nopeimmalla ajalla Elmo Jankari ratsulla Evyta. Jankari ratsasti ainoana osallistujana vaihtoehtoisen, lyhyemmän tien neljännelle esteelle, mikä osoittautui riskin arvoiseksi valinnaksi.

Maastoestekilpailu oli viihdyttävä ja se saavutti yleisössä suuren suosion. Onnistuneen kilpailun myötä voitanee toivoa, että Helsinki International Horse Showssa nähdään kenttäratsastusta myös tulevaisuudessa.

 

ESS_6601
Luokan voittanut Elmo Jankari ratsasti ainoana osallistujana vaihtoehtoisen, lyhyemmän tien neljännelle esteelle.

 

Teksti ja kuvat: Essi Sohlman

 

Author Image
Essi Sohlman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.