horses-3960214_1280-1024x682

Katse eteenpäin – Parhaat raviurheilun vedonlyöntimahdollisuudet vuonna 2020

Suomalaiset veikkaavat ahkerasti raviurheilun parissa. Ravit ovatkin suomalaisille loistava vedonlyöntikohde ja se kuuluu yksiin perinteisimmistä lajeista. Etenkin tuleva kesä on suorastaan raviurheilua rakastavan juhlaa, sillä luvassa on monia mielenkiintoisia tapahtumia. Ravitapahtumissa on luvassa ainutlaatuista tunnelmaa ja veikkaus lisää mielenkiintoa entisestään. Raveja pelataan niin netissä kuin paikankin päällä. Etenkin nettipelaaminen kasvattaa suosiotaan vuonna 2020. Molemmissa tapauksissa pätee samat tutut vedonlyönninkaavat.

Tänä vuonna ei tyydytä ainoastaan suomalaisiin raveihin, vaan pelaajat hakevat myös suuren maailman tunnelmaa raviurheilun kansainvälisiltä kentiltä. Ihan mitä tahansa vedonlyöntisivustoa ei kuitenkaan kannata käyttää, vaan parhaiden pelipaikkojen löytämiseen vedonlyöjänä voit käyttää luotettavaa vertailusivustoa. Parhaat sivustot tarjoavat nimittäin runsaasti kohteita sekä kertoimia.

 

Suomalaiset ravitapahtumat

Suomessa riittää toistakymmentä kaupunkia, jotka ovat mukana kauden ravitapahtumissa. Esimerkiksi Kuninkuusravit järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla. Kuninkuusravit ovat vuodesta toiseen tärkein alan tapahtuma, jotka houkuttelevat paikalle aina erityisen suuren määrän katsojia ja tietysti myös vedonlyöjiä. Vuonna 2020 Kuninkuusravit ovat kauden kohokohta, jossa paremmuudesta kilpailevat suomenhevoset. Suomenhevoset ovat tunnettuja jopa ulkomailla saakka, vaikka muutoin kisat eivät juurikaan herätä kansainvälistä huomiota.

 

trotting-3598636_1280-1
Ranskassa ja Ruotsissa listoilta löytyy niin tavallisia ravitapahtumia kuin isompiakin tapahtumia.

 

Ulkomaiset ravit

Moni raviurheilun harrastaja innostuu lyömään vetoa myös ulkomaalaisissa raveissa. Silloin kun Suomen ravit eivät enää riitä, löytyy ulkomaalaisten raviyhtiöiden listoilta paljon pelattavaa. Kansainvälisesti vuoden tärkeimmät ravitapahtumat ovat Kuninkuusravien ohella Mikkelin St. Michel -ajot.

Suomalaisille mielenkiintoisia vedonlyöntimahdollisuuksia vuonna 2020 tarjoavat myös Ranskan ja Ruotsin ravit. Molemmissa riittää rutkasti kohteita vedonlyöntiin. Ranskassa ja Ruotsissa listoilta löytyy niin tavallisia ravitapahtumia kuin isompiakin tapahtumia, kuten Prix d’Amerique ja Elitloppet. Näin suomalaiset pääsevät vedonlyönnin kautta maistamaan ison maailmaan tunnelmaa. Isoissa ravitapahtumissa liikkuu rahaa huomattavasti enemmän kuin suomalaisissa raveissa – Ranskan kohdalla ykköspalkinnon osalta puhutaan jopa sadoista tuhansista euroista.

Ulkomaalaisissa vedonlyöntikohteissa kannattaa kuitenkin varmistua siitä, että pelaaja saa riittävästi tietoa hevosten kunnosta kuluvalla kaudella sekä mahdollisista aikaisemmista loukkaantumisista, jotka saattavat vaikuttaa hevosten kuntoon. Ne, jotka seuraavat ahkerasti raveja ja raviuutisia, voivat ottaa ulkomaisten pelifirmojen kohteista parhaat päältä ja poimia itselleen korkeimmat kertoimet.

 

Tavallisia pelejä vai sittenkin jotkakin uutta

Pelattavaa siis riittää suomalaisille vuonna 2020 kotimaisilla ja kansainvälisillä kentillä. Useimmiten kohteissa on tuttuun tapaan tarjolla niin parivetoja kuin voittajavetojakin. Lisäksi isoimmissa raveissa on tarjolla toto-pelit. Parivedossa on käytännössä kaksi hevosta, joista veikataan, kumpi on ensimmäisenä maalissa. Tässä vedonlyöntitavassa on väliä vain hevosten keskinäisellä sijoituksella. Suomalaisille pelaajille tutumpi tapa myös vuonna 2020 on kuitenkin voittajaveto. Voittajavedossa jokaiselle hevosella on kiinteä kerroin, ei raviradalle tyypillinen muuttuva kerroin.

Toto-pelaaminen taas tuo pelaamiseen aitoa tunnelmaa, sillä siinä pelataan samaan tapaan kuin pelaaja olisi ihan oikeasti raviradalla muuttuvine tilanteineen. Totossa sekä voittaja- että sijoitusvedoissa on muuttuvat kertoimet, joten oikeaan paikkaan osuessaan pelaajilla on loistavat mahdollisuudet tehdä pikavoittoja. Tässä jos missä vedonlyöjän täytyy olla mukana ajan hermolla. Pelaajan kannattaa olla valppaana ja seurata itse ravitapahtumaa sen lisäksi, että on suositeltavaa tehdä myös taustatöitä. Ravien vedonlyönnissä oppii parhaiten tekemällä, sillä vedonlyöntitoimistoilla ei samalla tavalla ole tietoa hevosten kunnosta verrattuna esimerkiksi moniin suosittuihin joukkuelajeihin. Raveissa vedonlyöjältä vaaditaan aina omaa aktiivisuutta tilanteiden seuraamiseen ja kaveriltakin voi vinkkejä kysellä.

Vuonna 2020 voidaan tehdä myös jotakin uutta – jos aikaisemmin on pelattu lähinnä tavallisia ravipelejä, kannattaa tutustua vedonlyöntisivustojen kaikkiin vedonlyöntimahdollisuuksiin raviurheilun osalta. Vedonlyöntisivustoilta löytyy esimerkiksi laukkakisoja, jotka tuovat mukavaa vaihtelua vedonlyöntiin. Tänä vuonna saattaa siis hyvinkin löytyä uusia suosikkeja!

 

Teksti: Kari Oksanen, kuvituskuvat: Pixabay

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *