Kainulainen: ”Oppiminen on motivoinnin työkalu”

Kainulainen: ”Oppiminen on motivoinnin työkalu”

WARWICK MCLEANIN KLINIKKA täytti lauantaina 9.4. Ypäjän Hevosopiston päähallin katsomon miltei ääriään myöten täyteen. Innokasta yleisöä oli saapunut paikalle ympäri Suomen. McLean avasi erilaista näkökulmaa kilpahevosten treenaamiseen. Yksi klinikan ratsukoista oli kirkkonummelainen Mia Kainulainen, joka aloitti samalla Just Dressagen uutena sponsoriratsastajana.

Kainulaisen äidin kautta perheellä on aina ollut hevosia. Aidosti innostus hevosiin tuli vasta ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen, eli noin 18 vuotta sitten. Kainulainen aloitti ratsastuksen nollasta vuonna 1997 ja jo parin vuoden kuluttua hän hyppäsi 130-140 cm ratoja. ”Koska muutkin harrasti esteitä, niin kyllä sitten minäkin. Kisasin silloin Lamicha -nimisellä tammalla, joka on mm. nykyisen hevoseni Laramin emä”, Kainulainen kertoo. Ratsastusharrastus kuitenkin jäi vuosituhannen vaihteessa ja sen jälkeen Kainulainen eteni ”on/off” ajatuksella.

”Olen jostain syystä aina ollut se meillä joka tuupataan nuorten selkään ensimmäisenä. En tiedä miksi, sillä siskoni Jenny on paljon rohkeampi kun minä. Kun vuonna 2007 vuorossa oli Laram, eli Rampe, olin taas ensimmäinen selässä”, Kainulainen nauraa. Rampe ei kuitenkaan ollut kovin rohkea hyppääjä, joten Kainulaiset päättivät myydä sen muuaalle. Carolina ”Linus” McLean (ent. Westerlund) etsi samoihin aikoihin hevosta. Linusta oli yksi Kyra Kyrklundin valmennettavista. ”Sovimme, että tuomme Rampen Ruskeasuolle koeratsastettavaksi, sillä siskoni osallistui Kyran klinikalle. Hevoset saatiin samaan kyytiin. Linus ratsasti Rampella Rusan ulkokentällä, kun kuulutettiin, että hänen pitää mennä maneesiin Kyran klinikkatunnille. Siellä Rampe sitten testattiin, Kyran silmien alla!” 

 

wmcl4

Linus halusi ostaa Rampen, mutta koska hinnasta ei päästy sopuun, kauppaa ei syntynyt. ”Pyysin Linusta valmentamaan minua Rampn kanssa, kun hän tuli takaisin Englannista olkapääleikkauksen takia. Rampe nimittäin tuntui hyvältä Linuksen ratsastuksen jälkeen. Linus suostui ja siitä sitten meidän yhteinen taival alkoi.” Rampe oli silloin 4 -vuotias, 5 -vuotiaana se oli Racing -sarjan finaalissa viides. ”Ratsastin estesatulalla ja unohdin radankin kerran. Minulla oli paljon vaikeuksia siirtyä esteistä kouluun”, Kainulainen päivittelee. Linus tapasi Warwick McLeanin Kyran luona. Linus lähti Australiaan ja pari alkoi seurustella. Kun Warwick tuli Suomeen ensimmäistä kertaa, hän kävi Kainulaisilla auttamassa nuorten hevosten kanssa. Kainulainen on ylpeä hevosestaan. Hän on kouluttanut sen alusta asti itse ja ratsukko on nyt kilpaillut Pyhää Yrjöä. Inter 1 on vuorossa seuraavana. Klinikallakin nähty Coco Paradieso on Kainulaisen asiakkaan omistama ja se tuli hänelle ratsastettavaksi joulukuussa 2015. ”Coco on suuri persoona. Sen osaaminen on GP -tasolla, joten se on hyvä opetusmestari minulle.”

Kainulaisella on perhe-elämän ohella kiirettä hevosalan yrittäjänä. Päivät täyttyvät ratsastettavista ja valmennuksista. ”Parasta ratsastuksessa on, kun saa hevoseen aidon yhteyden ja voimme keskustella samalla aaltopituudella. Oppiminen on aivan ehdoton motivoinnin työkalu! Jotta voi itse opettaa hyvin, on pakko saada oppia, ratsastaa, kokea ja oivaltaa”, hän summaa. Nuorille ratsastajille Kainulaisella on selkeä ohje; ”Tee työtä, työtä ja työtä. Katso, seuraa, kuuntele ja pidä mielesi avoimena. Koskaan ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa!”

 

www.miakainulainen.com

 

wmcl5
Just Dressagen Matilda Hyle (oik.) kiittelemässä klinikan jälkeen uutta sponsoriratsukkoaan.

 

Teksti ja kuvat: Penina Peltonen / Playsson.net

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *