Jone Illi ja Eolita L ovat junioreiden Euroopan mestarit

Jone Illi ja Eolita L ovat junioreiden Euroopan mestarit

Jone Illi ja Eolita L ovat esteratsastuksen junioreiden Euroopan mestarit, tiedottaa SRL. Illi lähti uusintakierrokselle kokonaiskilpailun johdosta ja sai hienosti pidettyä hermonsa kurissa ratsastaen virheettömän radan ja saavuttaen EM-kultamitalin.  

Karijoelta kotoisin oleva Jone Illi, 14, teki upeaa työtä finaalin perusradalla. Pitkään kokonaiskilpailun johdossa ollut belgialainen Evelyne Putters hevosella Nabeau van her Migroveld Z otti perusradalta puomin, ja kamppailu kärkisijoista aukesi. Illi sai hienolla nollaradalla pidettyä virhepisteensä vain 3,03 pisteessä ja nousi kokonaiskilpailun johtoon finaalin perusradan jälkeen. Putters saavutti lopulta pronssia, ja hopealle belgialainen Aurelia Guisson ja No Limit vh Leigta Hof Z. EM-kilpailuissa ratsastettiin yhteensä 3 peruskierrosta, josta karsittiin finaaliin. 

Illin hermot pitivät hienosti ja hän ratsasti jännittävässä uusinnassa upeasti nopean ja virhepisteettömän radan. Olen vielä täysin sanaton enkä ole yhtään osannut sisäistää tilannetta. En osannut odottaa kultaa, onnellinen Illi kommentoi Espanjasta käsin. Tarkemmin hän ei vielä tulevia suunnitelmiaan osannut kuvailla. – Kun päästään takaisin kotiin sekä minä että hevonen aiotaan pitää kunnolla lomaa, ja kultamitalia juhlistetaan varmasti jotenkin, Illi suunnittelee.  

Suomen joukkueenjohtajana toimii Markus Backlund. – Oli kyllä kerta kaikkiaan tunteellinen hetki kun Maamme-laulua soitetaan EM-kilpailuissa, saattoi itselläkin mennä muutama roska silmään, Markus Backlund tunnelmoi. – Oli myös upeaa huomata miten isot ratsastusmaat ovat täältä kilpailuareenan laidalla huomioimaan meidän pientä Suomea. Muiden maiden joukkueenjohtajat eivät voineet uskoa, että Jone [Illi] on vasta 14-vuotias. En nyt ole ihan varma, mutta luulen että tämä on ensimmäinen kerta, kun 14-vuotias pystyy voittamaan Euroopan mestaruuden. Uskon että tällä menestyksellä on kauaskantoisia vaikutuksia koko lajille, Backlund toteaa. – Kisan kulku oli sellainen, että ekalla kierroksella noustiin kärkeen, ja tokalla puolustettiin voittoa. Lapsiratsastajien finaaliin lähdetään samalla taktiikalla, sielläkin on vielä kaikki auki ja nousu on mahdollista, kuten tässä Jonen kohdalla nähtiin, Backlund summaa.   

Menestyksessä mukana olivat koko perhe, sillä äiti Sanna valmentaa Jonea yhdessä Kari Nevalan ja Ad van de Weteringin kanssa. Isä Jukka vastaa logistiikasta ja hevosten hoidosta. Jonen pikkusisko Sani, joka voitti Pohjoismaiden mestaruuksissa lapsiratsastajissa hopeaa ja joukkuekultaa, luonnollisesti myös auttaa.

Suomalaisjunioreista kilpailussa mukana oli lisäksi Anni Hjerpe hevosella CallboyHjerpe karsiutui finaalista täpärästi ja oli kokonaistuloksissa sijalla 39. EM-kilpailuissa lapsiratsastajien osalta kolmas kierros on myös saatu ratsastettua. Suomalaisista Aida Hämäläinen ja Calico Z jatkavat kilpailua kolmen kierroksen jälkeen ilman virhepisteitä. Hämäläisen lisäksi lapsiratsastajista finaalissa nähdään myös Hugo Kogelnig ja Vermont 2. 

Kuva: Hanna Heinonen / SRL

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *