DSC_0470

HIHS2017: Vrieling ratsasti World Cup -osakilpailun voittoon

Helsinki International Horse Show huipentui sunnuntaina perinteiden mukaisesti Longines FEI World Cupin osakilpailuun 160 cm esteillä. Jännitys pysyi yllä viime sekunneille saakka, kun Jur Vrieling starttasi uusinnassa viimeisenä ja ratsasti VDL Glasgow v. Merelsnest -orilla 1,5 sekuntia nopeammin kuin johtopaikkaa pitänyt Henrik von Eckermann.

Ratamestari Guilermo Jorge lupaili ennen kilpailun alkua haastavaa rataa, josta tulisi selviämään puhtaasti noin yhdeksän ratsukkoa. Ennustus piti tarkalleen paikkansa, kun 17 hypyn radasta suoriutui uusintaan yhdeksän ratsastajaa.

Johtopaikkaa piti viimeiseen ratsukkoon saakka Ruotsin Henrik von Eckermann, joka ratsasti uusinnassa puhtaan radan ratsunsa Mary Lou 194:n kompastumisesta huolimatta. Eckermann ei vastannut spekulointiin siitä, olisiko hän voittanut, mikäli hevonen ei olisi kompuroinut toiseksi viimeisen esteen alastulossa, vaan toivoi vain hevosen jalkojen olevan kunnossa. Ratsastaja oli erittäin tyytyväinen toiseen sijaan tässä World Cupin osakilpailussa.

 

DSC_0341-1024x678
Johtopaikkaa piti viimeiseen ratsukkoon saakka Ruotsin Henrik von Eckermann.
DSC_0513-1024x678
Helsingin osakilpailuvoitto oli Vrielingille toinen ja tällä hetkellä hän on Longinesin World Cup -listalla toisena.

 

Suomea kilpailussa edusti Juulia Jyläs, joka aloitti perusradan varmasti. Kahdelta viimeiseltä esteeltä hevonen Courage T Z pudotti puomin, minkä vuoksi ratsukko jäi tuloslistalla sijalle 21. – Hevonen tuntui alkuradan todella hyvältä, mutta kahdessa viimeisessä hypyssä emme onnistuneet. Mietin ennen kilpailua onko 9-vuotiaalle hevoselle liian aikaista osallistua kilpailuun, sillä hevosella ei ole kokemusta vielä tältä tasolta, Jyläs kommentoi kilpailun jälkeen.

Viimeisenä uusinnassa startannut Vrieling ilmoittautui mukaan kilpailuun viime metreillä. Helsingin osakilpailuvoitto oli Vrielingille toinen ja tällä hetkellä hän on Longinesin World Cup -listalla toisena. Voittoon johtaneeseen suoritukseen hollantilainen lähti illan viimeisenä ratsastajana. – Glasgow ei ole erityisen nopea hevonen, enkä osannut arvata meidän olleen niin paljon muita nopeampia tällä uusintaradalla. Viimeisellä esteellä hevonen lähti hyppyyn muutamaa metriä liian kaukaa ja toivoin vain, että se suorittaa esteen puhtaasti, Vrieling kertasi ajatuksiaan radalta.

Helsinki International Horse Shown toimitusjohtaja Tom Gordin oli tämän vuoden viisipäiväiseen tapahtumaan erittäin tyytyväinen. Kävijöitä oli lähes 50 000 ja kilpailuissa oli mukana tähän mennessä eniten maailmanluokan ratsastajia.

 

 

Teksti ja kuvat: Essi Sohlman

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry työkalupalkkiin