IMG_3681

HIHS tulee jälleen – oletko valmis?

Suomen suurin vuosittainen ratsastustapahtuma, Helsinki International Horse Show, eli tuttavallisemmin HIHS, järjestetään taas 23.-27.10.2019 Helsingin Jäähallissa. Vuodesta 1985 alkaen järjestetty kansainvälinen ratsastuskilpailu tuo yhteen niin hevosalan ammattilaiset, kuin myös tulevaisuuden lupaukset. Tämän vuoden HIHS tulee olemaan osallistujalistaltaan historian tasokkain. Viisi päivää kestävä jännittävä tapahtuma tuo yhteen esteratsastuksen huippunimet.

Helsingissä nähdään maailmanlistan kärkisijaa pitävä sveitsiläinen Steve Guerdat ja maanmies Martin Fuchs, jolla on hallussa tämän vuoden Euroopan mestaruus. Legendaarinen Michael Whitaker ja yksi suomalaisyleisön suursuosikki, Peder Fredricson, tullaan myös näkemään areenalla. Suomalaista väriä HIHS:iin tuo Suomen tämän hetken ykkösratsastaja, Juulia Jyläs. Pääluokissa nähdään lisäksi Mikael Forstén ja Jasmin Ranta-aho, joka on tällä kaudella onnistunut tekemään kansainvälisen läpimurron. Kovan tason konkari, Sanna Backlund, kilpailee kotiyleisön edessä ja Noora Forsténin paluu kansainvälisille areenoille tapahtuu niin ikään Helsingissä.

Monelle suomalaiselle ratsastajalle kilpaileminen Horse Show:ssa on suuri unelma. Amatööriluokkien ansiosta moni pääseekin ratsastamaan maailman parhaimpien ratsastajien joukossa. Karsintoja on järjestetty Suomessa kuluneen kauden aikana ja onnekkaimmat ovat varmistaneet paikkansa areenalla. Tämän vuoden uutuutena on ratsastuskouluille suunniteltu niin sanottu ryhmäilmoittautuminen, jonka avulla hevonen ja ratsastaja voivat vaihtua, mutta molempien on toki saavutettava sarjassa vaaditut tulokset.

 

HIHS tarjoaa laadukkaan ohjelman

Tapahtuman ajan viihteestä pitää huolen lasten matinea, show-luonteiset luokat ja mielenkiintoiset haastattelut. Kouluratsastuksen ystäviä hemmotellaan LähiTapiola Grand Prix -luokilla ja miniklinikoilla. Toisena uutuutena on Suomen Hippoksen esteluokka, joka on suunnattu suomenhevosten parhaimmistolle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita voidaan odottaa, kun este- ja kouluratsastajat kilpailevat toisiaan vastaan. Lauantai-illan huippukohtana on supersuosittu kenttäratsastajien hallikilpailu ja viikonlopun kruunaa maailmacupin päänäytös. Tämän lisäksi huippuratsastajat pääsevät kokeilemaan raviohjastustaitojaan Emma Vären ja Olli Koivun opastuksen avulla.

Vaikka vedonlyönti on perinteisesti yhdistetty hevosurheiluun, tarkemmin sanottuna raviurheiluun, vedonlyönti ratsastuksessa on pientä verrattuna lajin suosioon. Tähän saattaa tulla muutos piakkoin, sillä heinäkuussa 2019 oli mahdollista lyödä vetoa ensimmäistä kertaa Aino Nations Cup -kilpailun joukkuekilpailussa. Jos tästä tulee uusi trendi, suomalaisten vedonlyöjien kannattaa pitää mielessä luotettavat nettikasinot ja niiden tarjoamat vedonlyönti mahdollisuudet netissä.

 

Väliajalla expoon

Hevosurheilun ystävistä pidetään tunnetusti huolta myös expon puolella. HIHS:in aikana myyntipisteet tarjoavat huimia tarjouksia ja tänä vuonna järjestävät ovat pitäneet huolta siitä, että vierailijoilla on tarpeeksi aikaa tutustua niin expoon kuin myös rentoutua ja viettää aikaa tuttujen kanssa. Expossa voi yllättäen törmätä omaan idoliinkin, sillä onhan HIHS maamme ainoa viiden tähden kansainvälinen ratsastuskilpailu. Lipunmyynti käy kuumana, joten nyt onkin oiva aika napata liput vuoden odotetuimpaan ratsastustapahtumaan!

 

51202958_2056183601083828_2027554284056346624_n

 

Teksti: Kari Oksanen, kuvituskuva: Rosita Dahlberg

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *