45vKw2Iw

HIHS hyppäsi tänä vuonna vihreästi

Fortum Horsepower on varmasti monelle hevosihmiselle tuttu. Hevosenlannalla tuotettu energia sähköisti HIHS:in jo viime vuonna, mutta tänä vuonna vihreys päätettiin viedä vielä pidemmälle. Tapahtumassa lanserattiin HIHS Jumps Green -konsepti, jonka myötä Horse Show’sta tuli ympäristöystävällisempi kuin koskaan.

 

Hallin pohja huollettiin sähkökäyttöisellä traktorilla ja areenalla ja tallialueella oli käytössä sähkökäyttöisiä lava-autoja. Paperin käyttöä oli vähennetty ja siirrytty digitaalisiin ratkaisuihin. Yleisölle ei enää jaettu paperisia lähtölistoja katsomon ovella, vaan lähtölistat oli nähtävillä netissä. Fortum toimitti jäähallille kännyköiden latauspisteitä, jolloin lähtölistojen selaaminen mobiilisti toimi kätevästi. Printtilippujen sijaan suosittiin sähköisiä lippuja.

Koska Suomessa on ensiluokkaista ja ehdottoman juotavaksi kelpaavaa vesijohtovettä, sitä pyrittiin suosimaan pulloveden sijaan. Ratsastajille ja toimihenkilöille jaettiin juomapullot, joita sai täyttää jäähallilla vesijohtovedellä. Myös yleisöä kehotettiin tuomaan oma tyhjä pullo tai kuppi, jonka sai täyttää jäähallilla.

Jätteiden lajittelua oli tehostettu ja materiaaleja pyritään kierrättämään ja uusiokäyttämään mahdollisuuksien mukaan. Hevosenlantaa tapahtumassa syntyi noin 135 tonnia, josta tuotetaan Järvenpäässä lähienergiaa.

HIHS 2018 oli ensimmäinen suuri vihreä hevostapahtuma. Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI oli konseptista myös kiinnostunut ja kävi tutustumassa siihen paikan päällä. Tämän myötä toivotaan, että vihreydestä tulisi yksi prioriteeteista muuallakin maailmalla isoja hevostapahtumia järjestettäessä.

 

Teksti: Jenni Salvisto, kuva: Rosita Dahlberg

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *