Hevosurheilun seuraaminen netissä

Hevosurheilun seuraaminen netissä

Kuten me kaikki tiedämme, hevosurheilu on erittäin mielenkiintoista seurattavaa. Ravit ovat Suomessa ylivoimaisesti suosituimpia katsojamäärien mukaan ja sitä on myös mahdollista seurata kattavista eri lähetyksistä. Raveihin sisältyy olennaisena osana mahdollisuus lyödä vetoa kilpailujen voittajasta. Samassa asemassa suuressa osassa muuta maailmaa ovat laukkakilpailut. Kisat keräävät tuhatmäärin katsojia ja niiden vedonlyönnissä keräämä liikevaihto on huikaiseva. Monet suomalaisetkin ovat ravien ohella kiinnostuneet viimeisten vuosien aikana myös laukkakilpailuista, mutta niiden seuraaminen on välillä koitunut lähes ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi ja vesittänyt innostuksen. Televisiosta niitä ei helposti näe ja suomalaiset sivustot hehkuttavat enimmäkseen vain ravikilpailuja.

 

Laukkakilpailut netissä

Onneksi netin kehittyminen ja nopeutuminen ovat antaneet tähän uusia mahdollisuuksia. Unibet Sports App on esimerkiksi erittäin monikäyttöinen sovellus, joka tarjoaa paljon tietoa kaiken urheilun saralta, myös hevosurheilun. Se mahdollistaa live -vedonlyönnin ja ennen kaikkea tarjoaa suoria striimejä eri urheilulajeista. Näihin tarjottaviin lajeihin kuuluu myös hevosurheilu ja striimejä eri maan kolkkien laukkakilpailuista löytyy vuorokauden ympäri. Voit seurata Yhdysvaltain, Kanadan, Brittien, Euroopan ja jopa Etelä-Amerikan koitoksia sekä halutessasi lyödä vetoakin niistä. Yhdysvalloissa kilpaillaan useammassakin paikassa päivittäin, joten katsottavaa on tuntien ajaksi pelkästään sieltä.

Kaiken kaikkiaan laukkakisoja on siis mahdollista katsella enemmän kuin tarpeeksi ja netistä löytyy hyvin paljon myös tietoa osallistujista. Nopeasti ummikkona katsomaan alkaneellekin muodostuvat ne omat suosikit joiden voiton puolesta pitää peukkuja pystyssä.

 

Olympialaisten ratsastuslajit

Kerran neljässä vuodessa järjestetään kesäolympialaiset ja niissä ratsastus on myös vahvasti mukana. Lajit ovat kouluratsastus, esteratsastus ja kenttäratsastus. Kaikissa kolmessa lajissa järjestetään sekä henkilökohtaiset kilpailut, että joukkuekilpailut ja kaikki nämä kilpailut pystyy nykyään katsomaan netin välityksellä vallan mainiosti. Lajeista kenttäratsastus on niin sanottu kolmiottelu, jossa kilpailijat kisaavat kouluratsastuksen ja esteratsastuksen lisäksi maastoesteratsastuksessa. Näyttävä, mutta varsin vaarallinen maastoesteratsastus ei tällä hetkellä kuulu olympialaisten ohjelmaan omana kilpailunaan.

Seuraavien, Tokiossa pidettävien, olympialaisten ratsastuskilpailut alkavat kouluratsastuksella 24. heinäkuuta 2021 ja huipentuvat 7. elokuuta kilpailtavaan esteratsastuksen joukkuekilpailun finaaliin.

 

rodeo-3766990_1280
Rodeo on Yhdysvalloissa suosittu laji.

 

Ratsastuksen maailmanmestaruuskilpailut

Ratsastuksen maailmanmestaruuskilpailut järjestetään neljän vuoden välein ja kilpailuvalikoima on erittäin paljon kattavampi, kuin olympialaisten kolme henkilökohtaista ja kolme joukkuekilpailua. Olympialaisissa kilpailtavien lajien lisäksi mukana ovat matkaratsastus, reining, valjakkoajo, vikellys sekä vammaisratsastus. Seuraavat kilpailut järjestetään vuonna 2022 jaetusti Tanskan Herningissä ja Italian Pratoni del Vivarossa. Lajeista kouluratsastus, vammaiskouluratsastus, vikellys ja esteratsastus järjstetään Herningissä ja loput lajit Pratoni del Vivarossa. Näitä kilpailuja on aikanaan mahdollista seurata kattavasti netin välityksellä.

 

Rodeoratsastus

Rodeoratsastus on kova sana Amerikan Yhdysvalloissa ja onkin odotettua, että sille pyhitettyjä stream -palveluja löytyy netistä. Tämä parhaimmillaan erittäin näyttävä laji sisältää monia osioita ja on ainakin tutustumisen arvoista, vaikka jotkut eivät lajia varsinaisesti urheiluna pidäkään, saati hyväksyttävänä lajina.

 

Yhteenveto

Hevosurheilun ystävälle löytyy siis netistä paljon vaihtoehtoja, kunhan vain tietää mistä etsiä. Tylsää hetkeä tuskin tulee ja kilpailujen seuraamista voi piristää halutessaan pienellä vedonlyönnillä. Toki täysin kotimaisia ravejakin on mahdollista seurata, mutta ravipuristiksi ei kannata ainakaan ehdoin tahdoin heittäytyä. Kannattaa antaa mahdollisuus muillekin hevosurheilulajeille. Ne eivät vie raveilta mitään pois, vaan päin vastoin täydentävät kokonaiskokemusta hevosurheilusta.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Vierailija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *