Hevosurheilu villitsee myös vedonlyöjiä

Hevosurheilu villitsee myös vedonlyöjiä

Rakkaat nelijalkaiset ystävämme tuovat iloa myös penkkiurheilijoille! Osa näistä kotikatsomoiden jäsenistä saattaa harrastaa itsekin kilpatasolla hevosurheilua, vaikkapa estekisoja tai raveja, mikä tekee lajin huippujen seuraamisesta vielä mielenkiintoisempaa. Parhaimmillaan hevosurheilu tuo paitsi iloa elämään, myös täytettä kukkaroon. Suositut nettirahapelit mahdollistavat vedonlyönnin hevosurheilussa melkeinpä missä tahansa – vaikka suoraan sieltä radan laidalta!

 

Miten hevosurheilun vedonlyönti toimii?

Jos olet sopivasti hevosharrastaja, olet jo valmiiksi etulyöntiasemassa moneen muuhun veikkaajaan nähden. Vedonlyönti nimittäin perustuu pitkälti lajituntemukseen ja siihen, kuinka hyvin osaat ennustaa tulevia tapahtumia. Kun tunnet parhaat ratsukot, nopeimmat viimapäät ja niin edelleen, saatat hyvinkin päästä muuttamaan tietosi lisänumeroiksi pankkitilisi saldolla.

Vetojen asettaminen saattaa tuntua aluksi monimutkaiselta, mutta pääset siitä nopeasti jyvälle. Netissä on paljon sivustoja, joista voit vertailla omasta mielestäsi parhaan. Muista pysytellä kuitenkin aina vain tunnetuilla ja hyväksi havaituilla sivustoilla. Tämän jälkeen sinun tulee vain luoda käyttäjätili ja tallettaa haluttu summa. Löydät hevosurheilun kohteet normaalisti nättiin nippuun kerättynä ja pääset seulomaan siitä tapahtumia, jotka sinua kiinnostavat.

Jokaiselle tapahtumalle on annettu kerroin, joka osoittaa sitä summaa, minkä saat oikein veikatessasi itsellesi. Kannattaa tietysti etsiä mahdollisimman korkeita kertoimia. Vedon asettaminen on helppoa: voit vain klikkailla hiirellä haluamasi vaihtoehdot ja ne tallentuvat sivustolle vetokupongille. Jos sitten voitto osuu kohdalle, rahat ilmestyvät käyttäjätilillesi automaattisesti.

 

Fun fact: ”Vuonna 1923 jockey nimeltä Frank Hayes voitti lähtönsä, vaikka saikin sydänkohtauksen kesken laukkakisan ja kuoli ilmeisesti lähes välittömästi. Hän ei kuitenkaan pudonnut hevosen selästä, eikä kukaan yleisöstä huomannut Hayesin menehtyneen.”

 

horse-3298307_1280

 

Mistä hevosurheilun lajeista on mahdollista lyödä vetoa?

Tämä riippuu hieman siitä, millä sivustolla päätät asettaa vetosi. Yleisesti kuitenkin lajeista ovat mukana ravikisat, erilaiset laukkalähdöt ja esteratsastus. Matkojen etäisyydet voivat vaihdella.

Kaikkein suosituimpiin vetotyyppeihin kuuluu koko kisan voittajan veikkaus, eli voittajaveto. Tässä tyypissä voit valita vain yhden hevosen, jonka uskot vievän kisan kotiin. Jos haluat pelata varmemmin, voit valita sen sijaan each-way-vedon, eli sijoitusvedon. Siinä veikkaat valitsemasi hevosen pääsevän kärkikaksikkoon, -kolmikkoon tai -nelikkoon. Kärkinelikon vaihtoehto voi olla käytössä vain silloin, kun hevosia osallistuu kisaan vähintään 16, muissa tapauksissa hevosia tulee osallistua yleensä vähintään kahdeksan.

Jos sinulla on jokin tietty suosikkihevonen, jonka puolesta haluat veikata, kannattaa harkita forecast-vetoa, eli ennustevetoa. Siinä tehtäväsi on veikata oikein tietyn hevosen sijoittumista kisassa. Lisäksi voit tehdä erilaisia yhdistelmävetoja, joissa valitset samalle kupongille monia eri vaihtoehtoja. Tällaisilla kupongeilla voit voittaa suuria summia, mutta toisaalta myös riski on isompi, sillä kaikkien kupongin veikkausten on osuttava oikeaan.

 

Merkittäviä tapahtumia

Hevosintoilijoille kaikki pienetkin kisat ovat viihdyttäviä ja seuraamisen arvoisia, mutta vedonlyönnin näkökulmasta voidaan joukosta erottaa muutamia kaikkein tärkeimpiä kohokohtia. Perinteisesti brittiläinen hevosurheilu on ollut todella suosittua sen kovan tasonsa ansiosta.

Sen tärkeimpiin kisoihin kuuluu (risu)estelaukan Grand National, jota pidetään ikonisena tapahtumana hevosurheilupiireissä. Se käydään joka vuosi Aintreen kilparadalla Liverpoolissa. Pituutta kisalla on 6,9 kilometriä ja lähdössä on mukana 40 voitosta juoksevaa hevosta. Koko komeudesta päästään nauttimaan VPN:n avulla tai vedonlyöntisivustojen suoratoistoilla, sillä se televisioidaan yleensä BBC Onen toimesta.

Muualla maailmalla käytäviä tärkeitä kisoja ovat esimerkiksi Ranskan vuodesta 1920 saakka järjestetty Prix de l’Arc de Triomph, Australian kuuluisa Melbourne Cup sekä Yhdysvaltojen legendaarinen Kentucky Derby. Näiden kaikkien klassikkokisojen lisäksi hevosurheilun ystävälle riittää katseltavaa ja jännitettävää ympäri vuoden lukuisissa pienemmissä kisoissa.

Jos haluat lähteä kokeilemaan vedonlyöntiä jossain näistä tapahtumista, sinun kannattaa tutustua aiheeseen mahdollisimman tarkasti. Mitä paremmin tiedät vaikkapa radan ominaispiirteet, sääolosuhteiden vaikutukset, viimeaikaiset voittajat ja niin edelleen, sitä helpompi sinun on osua oikeaan. Hauskoja hetkiä hevosurheilun parissa!

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Vierailija