Hevosopisto Summer Festival aloittaa Pohjola Road to Helsinki -kilpailusarjan

Hevosopisto Summer Festival aloittaa Pohjola Road to Helsinki -kilpailusarjan

Suomen Ratsastajainliitto tiedottaa, että ratsastuksen uusi kansallinen kilpailusarja Pohjola Road to Helsinki alkaa ensi viikonloppuna suurella pamauksella. Ypäjän Hevosopiston Summer Festivalilla kilpaillaan uusissa kouluratsastuksen Pohjola Tour ja esteratsastuksessa Pohjola Grand Prix -sarjoissa. Ensimmäistä kertaa kansalliset huippusarjat on suunnattu koko kilparatsastuksen laajalle kentälle, ja se näkyy positiivisesti osallistujamäärissä.

– Kouluratsastuksessa on valtava nousu osallistujamäärissä erityisesti Pohjola Small Tourilla, eli Prix St. Georges -tasolla. Lähes 60 ratsukkoa on ilmoittautunut pelkästään siihen, urheilujohtaja Jutta Koivula toteaa tyytyväisenä.

Kouluratsastuksen Pohjola Tourille on ilmoittautunut yli 150 ratsukkoa aina suomenhevosista ja vaativa B-ratsukoista Pohjola Grand Tourin Inter A/B -tason kärkinimiin. Sarjoja on neljä. Ratsastajien taso vaihtelee juuri kansallisella tasolla aloittaneista maajoukkueratsastajiin ja SM-mitalisteihin.

– Kukaan ei olisi voinut odottaa tällaista valtavaa innostusta. Myös maamme parhaimmisto on paikalla. Ei ole vaikea arvata, että osakilpailujen voittaminen ei tule olemaan helppoa.

Roosa Kuivalainen yksi ensikertalaisista

Esteratsastuksessa Pohjola Grand Prix -sarjassa on mukana 230 ratsukkoa. Ensimmäisiin osakilpailuihin pääsevät mukaan kaikki karsintaluokasta tuloksen saaneet ratsukot. Pohjola Grand Prix -sarjoja on viisi. Suomenhevoset hyppäävät 100 cm tasolla ja kotimainen kärki 145 cm tasolla. Puitteet ovat erinomaiset, Ypäjän derbykentän vihreä nurmi tarjoaa juhlavan ja haastavankin areenan laajalle urheilun kirjolle. Ratamestarina toimii kokenut Johanna Mikkola.

Yksi ensikertalaisista on lapsiratsastaja Roosa Kuivalainen Joensuusta hevosellaan Life is Life. Hänellä on takana yksi kansallinen luokka ja tavoitteena kesän SM-kilpailut. Kuivalainen viettää kesän Ypäjällä valmentautumassa Riikka Harjulan kanssa ja odotukset ovat Ypäjän kilpailun suhteen hyvät.

– Minulla on hyvä fiilikset. Yritetään saada normaalit radat hyvässä rytmissä. On odotettavissa, että radat ovat aluekisoja vaikeampia, mutta se on hyväkin. Saa haastaa itseään ja oppia isompia luokkia varten, Kuivalainen sanoo.

Idän Kilparatsastajia edustava Kuivalainen, 13, ei ole aiemmin hypännyt nurmella, mutta pääsee tänään vielä harjoittelemaan uusissa puitteissa. Hevosestaan hänellä on paljon positiivista sanottavaa.

– Se rakastaa esteitä. Se on rehellinen ja tekee kaiken, mitä siltä pyydän. Se on myös nopea ja reaktiivinen. Vähän kuumakin, se yltyy, jos pääsee laukkaamaan.

– Näyttää siltä, että kotimaisen urheilun taso on vahva. Uusissa sarjoissa kaikki pääsevät tasapuolisesti kilpailemaan kansallisissa sarjakilpailuissa omalla tasollaan, erinomaisissa puitteissa ja kovatasoisessa seurassa. Avoimet sarjat tarkoittavat sitä, että vastassa voi olla joku maamme kärkinimistäkin. Totta kai se tekee sarjakilpailusta varsinkin ikäryhmäratsastajille haastavampaa, mutta samalla se koventaa kilpailua ja opettaa nuoria, Jutta Koivula kertoo.

Uuden Pohjola Road to Helsinki -sarjan tavoitteena onkin nostaa maamme kilpaurheilun tasoa laajalla rintamalla motivoimalla ratsastajia harjoittelemaan, asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan niitä. Sarjaa ideoineen, viime vuonna Ratsastajainliiton hallituspaikan jättäneen Petri Pesosen, ajatuksena on myös herätellä ihmisiin yhdessä tekemisen riemua ja hevosurheilun positiivista ja kaikkia kannustavaa me-henkeä.

Hevosopisto Summer Festivalissa kilpaillaan sunnuntaina myös pararatsastuksessa. Koulu- ja esteratsastuksessa kyseessä on viimeinen katsastuskilpailu ennen Ypäjän PM-kilpailuja kesä-heinäkuun vaihteessa. Yhteensä koko viikonloppuna Ypäjällä on noin 900 starttia. Suomenhevosluokkiin on ilmoittautunut yhteensä 59 ratsukkoa.

Hevosopisto Summer Festival hoidetaan valtavasta ratsukkomäärästä, noin 390 ratsastajaa ja 540 hevosta, huolimatta koronaturvallisesti. Raviradan alueella on runsaasti tilaa toimia turvavälein. Kilpailupaikalle pääsevien määrää on rajoitettu ja tulijoita ohjeistettu vastuulliseen toimintaan.

 

image001

 

Tapahtuman alustava aikataulu:
Kouluratsastus

11.6. klo 11.30 – 18.30
12.6. klo 9.00 – 17.30
13.6. klo 8.00 – 18.45
Esteratsastus
11.6. klo 8.00 – n. 19.30
12.6. klo 8.00 – n. 18.40
13.6. klo 10.00 – n. 17.00

Lisätietoa:
Hevosopisto Summer Festival
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/hevosopisto-summer-festival/

Pohjola Road to Helsinki -sarjan osakilpailut 2021

Ypäjän osakilpailun jälkeen kouluratsastuksessa on vielä kolme osakilpailua ennen finaalia Hyvinkäällä. Esteratsastuksessa jäljellä kaksi osakilpailua ja finaali järjestetään syyskuussa hallikilpailuna Ypäjällä.

Pohjola Grand Prix kilpailupaikkakunnat
11.–13.6.       Hevosopisto, Ypäjä
16.–18.7.       Aino, Järvenpää
25.–29.8.       Power Park, Ala-Härmä
FINAALI 17.–19.9. Scanhorse, Ypäjän Hevosopisto

Pohjola Grand Tour kilpailupaikkakunnat
11.–13.6.       Hevosopisto, Ypäjä
7.–8.8.           Laakso, Helsingin Ratsastajat
21.-22.8.       Woikoski, Mäntyharju
12.9.              Wääksyn Kartano, Kangasala
FINAALI 25.-26.9. DTT, Hyvinkää
(Oikeus muutoksiin pidätetään)

 

Author Image
Vierailija