Hevoset peleissä

Hevoset peleissä

Jos erilaiset hevospelit ja vedonlyönti hevosista ovat olleet aikuisten ihmisten viihdettä jo satoja vuosia, niin mikä on tilanne nykyään, digitaalisten pelien aikana? Otimme hieman selvää, mitä kaikkea hevosaiheisia pelejä markkinoilla on saatavilla nimenomaan nuorten aikuisten makuun.

Jos aloitetaan ihan tuosta hevosten ohjastuksesta ja ratsastuksesta sekä vedonlyönnistä, niin käytännössä jokaisessa maassa voi lyödä vetoa useammasta lajista. Meillä Suomessa ykkönen on selkeästi ravit, joita ravataan normaalisti useampi viikossa ja ravitoiminta on todella tärkeä liiketoimintamuoto kymmenille paikkakunnille. Yksi näistä monessa maassa toimivasta rahapelioperaattoreista on Unibet, joka tarjoilee hevosurheilun ystäville sekä pelikohteita, että oman suoratoisto TV-kanavansa tapahtumien seuraamiselle. Unibetin toimintatapa on monella muullakin vedonlyöntioperaattorilla, eli pelkkä vedonlyönti ei enää riitä, vaan pelaajille pitää tarjota mahdollisuus seurata lähtöjä. Vaikka mobiilisti, missä pelaaja sitten itse onkaan. Suoratoiston ideana on nimenomaan se, että samalla kun pelaajaa kiinnostaa mahdollisuus asettaa oma veto, hän voi seurata laukkakisaa tai raveja suoraan samalla sivustolla, joutumatta avaamaan uusia sivuja seurantaa varten.


Tietokonepelit ja hevoset

Varsinkin pienissä ladattavissa mobiilipeleissä on kaikenlaisia hevosaiheisia pelejä. On laukkaurheilua, esteratsastusta ja erilaisia animoituja television piirrossarjoista tuttuja hahmoja kisailemassa erilaisissa kilpailuissa. Mobiilipelaaminen on muuttunut sitten 2000-luvun alun ja nykyään on täysin ok pelata mobiilipelejä, vaikka olisit yli 70-vuotias.

Mutta kyllä netistä löytyy sitten huomattavasti vaativampiakin pelejä. Esimerkiksi howrse.fi tarjoilee pelin, missä pelaaja pääsee itse kouluttamaan hevosta. Tarjolla on yli 40 eri hevosrotua, mistä valita ja näillä omat erikoisesti soveltuvat taidot kuten esteratsastus, laukka, ravit tai kouluratsastus. Tämäkin peli on maksuton. Samantyyppinen peli on myös StarStable, missä pelaajan lisäksi luodaan myös oma ratsastaja. Pelissä on hevosen ja hahmon kehittämisen lisäksi erilaisia tehtäviä ja seikkailuja. Vaikka peli on periaatteessa maksuton, on pelin sisällä erilaisia ostovaihtoehtoja. StarStable tarjoilee haastetta sekä nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita hevosista, mutta myös ikäihmisille, jotka etsivät uutta tekemistä ja ovat olleet tai ovat kiinnostuneita hevosista. StarStable on monissa kansainvälisissäkin listauksissa nostettu parhaaksi nuorille suunnatuksi hevosaiheiseksi PC-peliksi, jonka parissa toki aikuisetkin hevosharrastajat voivat viihtyä.

 

horse-775648_1280-702x1024
Ladattavissa mobiilipeleissä on tarjolla kaikenlaisia hevosaiheisia pelejä.

 

Nuorten aikuisten makuu voi olla myös My Riding Stables, missä pelaaja ohjastaa hevosta ja lisäksi hoitaa sekä kehittää talleja. Kaikki alkaa pienestä ja on pelaajasta kiinni, kuinka pitkälle hän pelissä talleja vie. The Riding Stables -pelissä on tarkoitus kehittää talleista ja siihen liittyvästä vierasmajasta liiketoimintaa sekä kutsua talleille maksavia vieraita, joiden avulla pelaaja voi taas kehittää tallejaan pidemmälle. Pelissä on myös kilpailumahdollisuus yhdeksällä eri radalla ja mahdollisuus jalostaa yli 100 erilaista hevosta.

Näiden lisäksi on myös monia pelejä, missä hevosella on suuri merkitys pelin etenemiselle, mutta jotka ovat enemmänkin seikkailupelejä erilaisten tehtävien ja maailmojen parissa. Useimmiten itse pelin sankari ratsastaa hevosella tai hevosen tyylisellä ratsulla kohti taisteluita ja seikkailuja. Näitä pelejä pelasivat vielä 90-luvulla vain nörtit, mutta kuten monesti on jo tullut sanottua, nykyään kuka tahansa voi aivan rauhassa pelata tietokonepelejä – vaikka ison yrityksen toimitusjohtaja.

 

Hevospelit kolikkopeleissä

Jos sitten siirtyykin rahapelien toiseen laitaan, eli kolikkopeleihin, niin löydettävissä on mm. laukkakisoihin liittyvä uusi kolikkopeli. Scudamore on ruotsalaisen NetEnt yhtiön vuonna 2019 julkaisema viiden rulla peruskolikkopeli, missä pelaaja voi voittaa maksimissaan 500 000 euroa. Pelissä on hieno hevosaiheinen tunne ja kisaselostus itse Scudamorelta ja iso mahdollisuus voittoihin. Scudamoren lisäksi tarjolla on niin Furlong Fortunes Sprint ja Jumps, Premier Racing laukkakisat, The Grand National laukkakisat ja Frank Dettorin nimeä kantava hevospeli. Myös raveihin pääsee kolikkopelien Instant Trotting pelissä. Tarjolla olevista hevospeleistä suurin osa liittyy laukkakisoihin, joita maailmalla kisataan enemmän kuin suomalaisittain ja ruotsalaisittain suosittuja raveja.

Mikä hevospeli on sinusta paras, mikä on tullut vastaan? Tai pelaako itse parasta aikaa jotain hevospeliä?

 

Teksti: Kari Oksanen, kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Kari Oksanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.