Henri Ruosteelle ennätystulos Kontestro Db:llä – koulujoukkue kuudes Hagenin Euroopan mestaruuksissa

Henri Ruosteelle ennätystulos Kontestro Db:llä – koulujoukkue kuudes Hagenin Euroopan mestaruuksissa

Henri Ruoste ja Kontestro Db kiilasivat Grand Prix -luokassa, joka on Euroopan mestaruuksien joukkuekilpailu, suoraan Euroopan kärkiratsastajien joukkoon. Ratsukko teki Hagenissa loistavan, onnistuneen suorituksen, vaikka edellinen kilpailu Tokion olympialaisissa epäonnistui hevosen säikähdettyä kameramiestä radan kulmassa. Ratsukko ylti ennätystulokseensa 77,314 prosenttia ja sijoittui kuudenneksi.

– Tokio ei ollut niin kauhean helppo meille kummallekaan. Totta kai siihen laittaa niin paljon energiaa ja keskittymistä, ja kun se meni noin paljon pieleen, niin totta kai sitä tavallaan vähän putoaa sellaiseen tyhjiöön. Kesti kasata ajatukset, Henri Ruoste kertoo valmistautumisesta Hageniin.

Ensimmäinen etappi päätöksen teossa oli se, miten nopeasti Kontestro palautuu Tokion matkalta.  – Tänään kun katsoo radan jälkeen tilannetta, niin se oli oikea päätös, Ruoste kertaa valmistautumistaan Hageniin. – Tuollaisen vaikean radan jälkeen, kuin Tokiossa, ei tiedä mitä odottaa, kun menee hevosen kanssa radalle sisään. Se ei ole kiva fiilis, mutta Konsta teki kaikessa todella hyvän suorituksen ja radan, ja oli minun kanssani koko ajan. Täytyy olla tyytyväinen.

Kontestro ei ratsastajansa mukaan katso radalla normaalisti mitään ja on todella itsevarma ja varma suorittaja. Sen kanssa voi luottaa siihen, että asiat tapahtuvat. Hevonen yrittää aina, joskus vähän liikaakin. Se on vielä matkalla kohti huippua ja kehittyy koko ajan. – Kun se jonain päivänä pystyy tekemään niin kuin se tekee kotona, me olemme hyvällä tiellä. Tai olemme jo, olen todella tyytyväinen, Ruoste hymyilee.

Joukkuetulos miellyttää Ruostetta, joka on tyytyväinen jokaisen ratsukon suorituksiin. – Se on mahtavaa ensi vuoden MM-kisoja ajatellen, ja sen jälkeen pitää koittaa kvalifioitua Pariisiin. Minä luulen, että kaikki tähtäävät siihen, ja tämä on hyvä harjoitus siihen.

Suomen joukkue oli upeasti kuudes, koska onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Mikaela Soratie ja Hot Casanova tekivät ensimmäisenä kisapäivänä oman ennätystuloksensa (70,016%), Emma Kanerva ja lahjakas, mutta kokematon Greek Air tekivät 71,304 prosentin tuloksen ja Stella Hagelstam ja Sangraal hyvän 69,006 prosentin radan. Ruosteen lisäksi myös Kanerva ja Soratie ovat mukana ensimmäisessä henkilökohtaisessa kilpailussa, Grand Prix Specialissa!

Aiemmin semifinaalin on päässyt parhaimmillaan kaksi suomalaista. Suomen koulujoukkue on aiemmin sijoittunut parhaimmillaan kuudenneksi, Soulissa vuonna 1988. Hagenissa kilpaili 15 joukkuetta.

 

Stella-Hagelstam_Sangraal_HagenEurosD-Kuva-SRL-Peter-Nixon

 

Stella Hagelstam esiintyi edukseen aamulla

Keskiviikkoaamuna joukkueen kolmantena ratsukkona kilpaillut tuore Suomen mestari Stella Hagelstam onnistui tänään vaativimmissa liikkeissä. Myös hänen tuloksensa lähenteli 70 prosenttia.

– Tavallaan olen tyytyväinen, koska kaikki liikkeet olivat puhtaita ja onnistuivat. Meillä oli pari hassua virhettä, kuten hevonen astui raja-aitaan peruutuksessa ja sen vuoksi peruutukseen tuli vain neljä askelta. Ja sitten en saanut sitä laukasta raviin. Eli tavallaan kaksi tällaista todella harmillista virhettä. Mutta muuten kaikki piaffit, passaget, lisäykset, sarjat ja piruetit onnistuivat, ja niistä olen tyytyväinen.

Heti radan jälkeen analysoidessaan suoritustaan Hagelstam kertoi, että olisi piaffit voinut tehdä vielä paremmin. Myös tuomareiden antamat prosentit jäivät hieman alakanttiin Hagelstamin tavoitteista, mutta toisaalta seura EM-kilpailuissa oli kova.

 

Saksalle joukkuekultaa

Joukkuekultaa voitti Saksa, jonka joukkueen tähti oli Tokion olympiakultamitalisti Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera, kuten myös Isabell Werth hevosella Weihegold. Dorothee Schneider ja Faustus ja Helen Langehanenberg ja Annabelle täydensivät kultajoukkuetta. Iso-Britannia jäi hopealle ja Tanska oli hienosti pronssilla. Suomi oli siis kuudes jääden kouluratsastuksen mahtimaasta, Hollanista vain vajaat kolme pistettä. Ruotsi oli neljä.

 

Sekä Henri Ruoste, Emma Kanerva ja Mikaela Soratie jatkavat GP Specialiin

Joukkuekilpailun 30 parasta ratsukkoa jatkaa ensimmäiseen henkilökohtaiseen kilpailuun, Grand Prix Specialiin. Luokka kilpaillaan torstai-iltana klo 18 alkaen Suomen aikaa. Sekä Ruoste, Kanerva ja Soratie ovat mukana Specialissa. – Pakkasin mukaan vain yhden valkoisen satulahuovan ja yhdet kisahousut, naureskelee semifinaalipaikastaan yllättynyt Mikaela Soratie. – Mutta pessimisti ei pety. En odottanut sitä, mutta olen tosi, tosi iloinen, että pääsen mukaan. Se on kiva rata meille, ja odotan todella innolla huomista.

 

Kuvat: SRL / Peter Nixon

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.