Helite Equestrian Airbag

Helite Equestrian Airbag

Ranskalaiset Helite Equestrian Airbag -paukkuliivit ovat olleet vuosien ajan airbag-turvallisuuden edelläkävijöitä. Alunperin moottoripyöräilyyn kehitetyt liivit ovat siirtyneet myös hevosurheiluun omina tuotteinaan. Heliten paukkuliivi on mukava päällä, se ei kiristä ja antaa käsille vapaan liikkuvuuden. Ainoastaan patruuna tuo pientä lisäpainoa. Liivi täyttyy laukaisumekanisminsa avulla 0,1 sekunnissa, eli sekunnin kymmenesosassa. 

Key-ball-tekniikkaa hyödyntävä mekanismi toimii niin, että remmi kiinnitetään satulaan tai kärryihin. Satulassa kiinnitys laitetaan vastihihnoihin tai satulan omiin metallilenkkeihin. Vastinhihnat ovat tukevammat. Airbag laukeaa riippumatta siitä, mihin suuntaan ratsastaja putoaa. Paukkuliiviä ei suositella alle 35 kg ratsastajalle, sillä mekanismi tarvitsee 35 kilon voiman lauetakseen. 

Paineilmaa tulee liiviin 15-24 litraa 250 millibarin voimalla. Ilman määrä riippuu liivin koosta. Liivi tyhjenee automaattisesti itsekseen parin minuutin kuluessa. Heliten paukkuliivi on heti käytettävissä uudestaan, kunhan patruuna on vaihdettu. Mikäli liivi ei ole lauennut vähään aikaan, on hyvä punnita patruuna kerran vuodessa. Oikean painoinen patruuna on yhä käyttökelpoinen. Patruunan vaihtoon ei mene kuin muutama minuutti! (Ohessa video.)

Heliten ilmatyynyt suojaavat selkärankaa, sisäelimiä ja olkapäitä. Niskan tuki ehkäisee retkahdusvammoja. Huom. Kenttäratsastuksen maastoesteosuudella paukkuliiviä tulee käyttää normaalin palaliivin päällä. Syynä tähän se, että airbag ei laukea, mikäli hevonen kaatuu ja ratsastaja ei irtoakaan satulasta. 

20427976_10155451228902180_853280243_n
air-jacket-child-kinder-enfant-airbag-768x916

Kiinnostuitko?

Playsson.net toimii Helite Equestrian Airbag -paukkuliivien myyntiagenttina Suomessa. Etsimme Heliten tuotteille jatkuvasti uusia jälleenmyyjiä kautta maan! Starttipaketin sisällön voi suunnitella oman alueen myyntiin sopivaksi. 

Mikäli liivin hankinnassa on ongelmia, autamme kuluttajia löytämään itsellensä sopivan Helite-paukkuliivin. Hinnat alk. 499 eur. Lisätietoja ja mittataulukkoja löytyy Heliten kansainvälisiltä sivuilta: Helite.com (englanniksi, ranskaksi ja saksaksi). Liivin voi tilata myös suoraan Heliten oman verkkokaupan kautta: linkki kauppaan

Jälleenmyyjät Suomessa

(Päivitetty 4.4.2021)

Horseline, Porvoo
Horse&Rider, Kerava
Ratsastuskauppa.fi, Kokkola
Annahoivaa.fi, Rovaniemi

Ota tarvittaessa yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai laita mailia info@playsson.net, niin palaamme asiaan! (* -merkityt kohdat ovat pakolliset)

    Tuotetestauksia