Finnderby2016: Kuka on John Antell?

Finnderby2016: Kuka on John Antell?

TÄMÄN VUODEN Finnderbyn pääluokka ratsastettiin lauantaina 2.7. Ypäjän kesäisessä säässä. Rata oli 135 cm tasolla ja kilpailuun lähti yhteensä 10 rohkeaa ratsukkoa. Derby -luokka on aina ollut haastava ja tälläkin kerralla mukana oli Suomen, Ruotsin ja Viron kärkinimiä. Luokan voittaja oli kuitenkin täysin nurkan takaa tullut ratsastaja, jättäen kaksinkertaisen Finnderby -voittajan ja SM -mitalisti Mikael Wahlmanin toiseksi. Kuka on John Antell, joka ratsasti kilpailun ainoan nollaradan?

Antell on vasta 18 -vuotias nuori mies Sipoosta. Finnderbyssä ratsuna ollut Denzel (i. Zürich, ei. Lux Z) on 8 -vuotias ruuna, joka on hankittu Ruotsista Satu Liukkoselta. ”Denniksellä on hyvä työmotivaatio ja meidän yhteistyö sujuu hyvin. Se on todella rohkea hevonen”, Antell kertoo. Antell on kilpaillut parin viime kauden aikana 140 cm luokkia Suomessa ja ulkomailla. Kisamatkoja on tehty muunmuassa Hollantiin, Tanskaan ja Norjaan. Vielä jonkin aikaa sitten Antellilla oli myös toinen GP -hevonen, Quite Magic, mutta siitä jouduttiin luopumaan jalkavaivojen takia. Denzel on onneksi lunastanut paikkansa ykköshevosena vaativillakin radoilla. ”Esteratsastus on minun juttuni siksi, että se on jännittävää, hauskaa ja haastavaa”, Antell perustelee lajivalintaansa.

Ratsastusharrastuksen Antell aloitti 4 -vuotiaana, kun äiti vei pojan talutustunneille. ”En sitten enää halunnut tulla alas sieltä, kun se oli niin hauskaa! Siitä kaikki sitten lähti.” Antell sai 12 -vuotiaana ensimmäisen oman poninsa ja aloitti kilpailemisen. Ennen sitä hänellä oli ollut vuokraponeja. ”Äitini ja siskoni ratsastivat myös, mikä sitten varmaan sai nokkani kohti hevosmaailmaa”, Antell summaa. Nyt hän ratsastaa kotitallilla välillä muidenkin hevosia, jos joku tarvitsee apua. Tavalliseen tallipäivään kuuluu paljon hevosten hoitoa, tallihommia ja treenaamista. Antelleilla on oma talli kotipihassa.

Ratsastuksen saralla on ehtinyt jo kertyä hyviä hetkiä, mutta Finnderbyn voittaminen on luonnollisesti yksi parhaimmista. ”Muistan, kun pienenä halusin kisata Horse Show’ssa joku päivä ja siitä ei sitten mennytkään kuin pari vuotta, kun olin oman ponini kanssa siellä hyppäämässä. Se oli kyllä yksi ainutlaatuinen hetki minulle”, Antell listaa. Motivaatiota hän pitää yllä tietysti onnistuneilla treeneillä, mutta välillä pitää tehdä jotain muutakin, kuin olla hevosten parissa. ”Menen joskus pelaamaan sulkapalloa, laskettelemaan, skeittaamaan tai jotain ihan muuta, mikä saa ajatukset pois ratsastuksesta.” Antellin neuvo muille nuorille ratsastajille on yksinkertainen: ”Pitää olla kärsivällinen ja yleensä vähemmän on enemmän. Vaikeinta ratsastuksessa on se, että löytää yhteyden hevosen kanssa ja saa kaiken toimimaan täydellisesti.”

Kisakausi jatkuu ja tällä hetkellä Antell on myös kesätöissä vanhempiensa ravintoloissa Korkeasaaressa. Kliseisesti voisi siis sanoa, että tästä ratsastajasta kuullaan vielä!

 

DSC_6102
”Denniksellä on hyvä työmotivaatio ja meidän yhteistyö sujuu hyvin. Se on todella rohkea hevonen.”

 

John Antellia voi seurata Instagramissa: @johnantell

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Jilla Lappalainen

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.