Eläinklinikka Equivet uudisti tilansa

IMG_1379

IMG_1372
Tilava tallikäytävä.

 

PLAYSSON.NETIN ALEX MUURINEN kävi viime lokakuussa tutustumassa uudistetun Eläinklinikka Equivetin tiloihin Helsingissä. Klinikka sijaitsee Vermon raviradan alueella. Equivetin toiminnasta kertoi eläinlääkäri Laura Muilu, joka on toiminut klinikalla vuoden verran ja on yrityksen osakas. Haastattelussa oli myös mukana Matti Estola, toinen klinikan eläinlääkäri, joka on toiminut paikassa jo mahtavat 16 vuotta.

Equivetin toiminta alkoi 80 -luvun alussa, jolloin perustaja eläinlääkäri Jussi Virkkunen sai luvan tehdä vanhaan autotalliin klinikalle tilat – vähän sen jälkeen, kun Vermon ravirata valmistui. Tätä aiemmin hevosille tehtiin pieniä toimenpiteitä valjastuskatoksissa. Vuonna 2015 klinikka uudistettiin, jonka ansiosta hevosille avattiin uudet leikkaustilat sekä toinen röntgenhuone. Tämän lisäksi klinikka sai lisää hoitotilaa. Kokonaan uutena ominaisuutena Equivet tarjoaa myös hoitoa pieneläimille, kuten koirille ja kissoille.

IMG_1384
Pieneläinpuolen tutkimustila.

 

Uudistetun klinikan tilat ovat upeat, mutta siitä huolimatta Equivet tekee paljon yhteistyötä Yliopistollisen Eläinsairaalan kanssa. Esimerkiksi akuutit ähkyleikkaukset eivät kuulu Equivetin kirurgisiin toimenpiteisiin, vaan hevoset ohjataan eläinsairaalaan. Sen sijaan kilpa- ja harrastehevosten ontumatutkimukset ovat lähes arkipäivää Equivetille. Välillä tulee myös muuta puuhaa, tähän mennessä erikoisin tapaus on ollut lähes tennispallon kokoisen virtsakiven poisto. Laajennettujen tilojen ja useamman eläinlääkärin ansiosta Equivet pystyy kuitenkin hoitamaan myös yhä useamman akuutin tapauksen. Ainoana miinuksena Muilu toteaa sen, että ravien aikana ei ole mahdollisuutta ottaa pieneläimiä vastaan.

Equivetin kahdeksan hevoslääkärin tiimi hoitaa tehokkaasti potilaita. Tarpeen tullen konsultointiapua löytyy siis hyvinkin läheltä. Uudistettujen tilojen myötä pieneläinpuolelle palkattiin hoitajia sekä yksi täyspäiväinen pieneläinlääkäri. Muilun mukaan lääkäreitä on tällä hetkellä riittävästi. Vaikka hoitajia ja avustajia on mukava määrä, on heistä silti välillä pulaa.

Tiloissa häärää päivittäin 5-6 eläinlääkäriä, joista osa hoitaa kotikäyntejä asiakkaiden talleilla. Kotikäyntejä tehdään lähinnä pääkaupunkiseudulla, kuten Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sekä myös Kirkkonummella, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Sipoossa ja Porvoossa. Kaukaisimmat vakioasiakkaat asuvat Hangossa ja Loviisassa. Klinikalla palveluihin kuuluvat mm. osto- ja vakuutustarkastukset, mittaustodistukset, hammashoidot sekä mahatähystykset. Equivetilla on pitkä kokemus leikkaustoiminnasta. Yleisimpiä leikkauksia ovat ruunaukset, irtopalojen tähystysleikkaukset sekä erilaisten traumojen korjaukset. Klinikalla tehdään lisäksi PRP, IRAP ja kantasoluhoitoja. Apua saa myös fysioterapiasta sekä osteopatiasta. Kengitysseppä Thomas von Troil käy tekemässä sairaskengityksiä sopimuksen mukaan.

IMG_1382

IMG_1386
Avajaisten kävijäkilpailussa piti tunnistaa kummalliset kohteet.

 

Equivetilla on kattavat nettisivut, joista löytyy kaikki tarvittava tieto hoitoa tarvitseville. ”Ohjeita omistajalle” -sivu kertoo näppärästi tiivistetyn paketin informaatiota. Sivuilla on lisäksi yhteydenottolomake, mikäli jokin askarruttaa! Klinikalla maksutapoina ovat käteinen, pankkikortti, useimmat luottokortit sekä Equivet -lasku, joka mahdollistaa myös osamaksun.

TÄSTÄ PÄÄSET EQUIVETIN NETTISIVUILLE!

 

Teksti: Alex Muurinen, Penina Peltonen | Kuvat: Alex Muurinen / Playsson.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *