67204202_355839688432885_7647992558261370880_n

Classic Pärnu tarjoaa kilparatsastusta Miami-twistillä

Jos on vielä kesän reissusuunnitelmat auki, kannattaa kalenteriin merkata 23.-25. elokuuta ja varata laivat Viron suuntaan. Silloin nimittäin maan eteläosassa, Pärnussa, järjestetään kesän huikein ratsastuskilpailu!

Classic Pärnu kerää paikalle parhaimpia esteratsastajia Suomesta, Baltiasta sekä Venäjältä. Kilpailuun on osallistumassa reilut 150 hevosta. Kilpailupaikkana toimii Pärnun hiekkaranta meren ääressä. Luokkia on 100 cm aina 140 cm asti ja niiden lisäksi yleisölle tarjoillaan show-muodossa kouluratsastusta Dina Ellermannin voimin. VIP- ja ravintolapalveluiden ohella paikalla on myös expoalue, jossa voi tehdä syksyä varten hankintoja.

Kyselimme tapahtumasta yhdeltä Classic Pärnun järjestäjistä. Mistä moinen idea, Agris Juhkov? – Saimme inspiraation viikonloppuun Miami Beachilla järjestettävästä Longines Global Champions Tourin osakilpailusta. Miamissa laadukas esteratsastus sekoittuu glamouriin luoden kilpailuun aivan erityisen ilmapiirin, Juhkov kertoo. – Tarkoituksenamme on tarjota mahtava elämys ulkoilmassa, höystettynä hyvällä ruualla ja viihteellä. Tapahtumasta tekee erityisen se, että se järjestetään ensimmäistä kertaa ja hyvin erikoisella paikalla.

 

66428817_352268895456631_1449861494614261760_n
”Tarkoituksenamme on tarjota mahtava elämys ulkoilmassa”, sanoo tapahtumaa järjestämässä oleva Agris Juhkov.

 

– Kaikki ovat tervetulleita Classic Pärnuun perheidensä kanssa nauttimaan päivästä! Haluamme laajentaa hevosharrastajien piiriä etenkin Virossa ja tutustuttaa uusia ihmisiä lajin pariin. Omalla autolla tulevien kannattaa pyrkiä etsimään parkkipaikka hieman kauempaa rannasta, jotta hevoskuljetusautoille on enemmän tilaa, toteaa Juhkov. – Ravintolan, ruokakojujen ja expoalueen lisäksi paikalla on talutusratsastusta ja muuta ohjelmaa lapsille. Mukaan kannattaa siis ottaa tutut ja ystävät viettämään laatuaikaa rannalla, hän jatkaa.

Kilpailualueella on opasteita, jotta liikkuminen olisi yleisölle mahdollisimman turvallista. Hevosten kulkuväylille ei saa poiketa ja yleisöä pyydetään olemaan hiljaa ratsukoiden suoritusten aikana. Pääsy alueelle on maksutonta. Katsomopaikka maksaa 2 euroa per luokka, päivälippu huokeat 10 euroa. Lippuja myydään 15 minuuttia ennen luokkien alkua. Pärnuun on helppo tulla autolla, bussilla tai junalla. Kaupungissa on paljon toimintaa kesäisin sekä majoitusmahdollisuuksia hotelleista ja kylpylöistä esimerkiksi AirBnB-asuntoihin, kunhan on vain ajoissa liikkeellä.

Yrittäjä! Jos olet kiinnostunut expopaikasta, ota pian yhteyttä järjestäjään info@clc.ee.

 

Mikäli paikan päälle saapuminen ei onnistu – hyviä uutisia! Playsson.net ja Hevoslehti Ride on Pärnussa koko tapahtuman ajan somen parissa sekä kirsikkana kakun päällä meidän ja Classic Pärnun yhteistyökumppani Oho Live TV näyttää kilpailut suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna!

 

image1-7

 

Teksti: Penina Peltonen, kuvat: Kristhel Vaht

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *