11884660_1039373112739733_4341488169058931620_o

Kolumni: Bloggaajat eväsretkellä

ME OLEMME BLOGGAAJIA. Vaikka meillä on erilaisia mielipiteitä, kokemuksia ja kirjoitustyylejä, teemme kaikki sitä, mistä pidämme. Yhdistämme hevosharrastuksen ja verbaalisen ulosannin. Me bloggaamme. Samanhenkiset ihmiset haluavat päästä omiensa seuraan. Siksi pitkän linjan blogiharrastaja ja ilopilleri Kaktu Kuparinen suunnittelikin kaikille hevosbloggaajille avoimen tapaamisen. Meidän tiimi toimi jonkinlaisena ”statistina”. Ajankohdaksi valittiin lauantai 29.8. ja äänestyksessä päädyttiin Helsinkiin, Tampereen ollessa hyvä kakkonen. Koska aiheena oli kesän viimeinen piknik, Kaivopuisto oli aika ilmeinen vaihtoehto.

Kutsu organisoitiin Facebookin kautta, kutsuttuja oli useampia kymmeniä. Ihmiset olivat kovin innostuneita tapahtumasta, mutta ymmärrettävästi aikataulullisista ja välimatkoihin liittyvistä syistä moni ei kuitenkaan voinut piknikille osallistua. Loppupelissä meitä saapui paikalle aurinkoiseen Kaivariin yhdeksän henkeä, joka oli harmittavan pieni määrä. Mutta kuten sanotaan, kun väki vähenee, pidot paranee! Tilastollinen otanta porukastamme oli aika hyvä; muutaman isomman blogin pitäjä sekä joitain myöhemmin aloittaneita. Melkein samalla kaavalla meni ikäjakauma, 16-28 -vuotta. Muodollisten esittelyjen jälkeen keskustelun aiheet aaltoilivat reunasta toiseen. Meitä ”äänekkäitä ja itseriittoisia” oli tähänkin tapaamisen siunaantunut useampi! 😉 Onneksi osa nuoremmista tytöistä uskalsi välillä kertoa omiakin tuntemuksiaan ja taisin eräänlaisen ristikuulustelunkin alkuun pitää heille.

11922948_1039372469406464_9064771899268834689_o
Vasemmalta; Alex Muurinen, minä, Anni Jauhiainen, Doris Ticklén, Suvi Männistö, Milla Siltala, Kaktu Kuparinen ja Delila Wagner. Kuvasta puuttuu Jilla Lappalainen.

Jutustelu ajautui jossain vaiheessa siihen, millaiseksi (hevos)blogimaailma on muuttunut. Halutaan näkyvyyttä, halutaan sponsoreita, halutaan kuulua portaaleihin. Välillä minusta tuntuu, että on pakko valita tiimi tai puoli, johon kuulut. Blogikulttuuri voi kuitenkin hyvin, sillä bloggaamisesta on tullut ilmiö. Tähän ilmiöön on rehellisesti mukava kuulua, mutta me bloggaajat tarvitsemme asennekasvatusta. Hevosihmisten käyttäytymismalli heijastuu automaattisesti myös hevosbloggaajiin. Olemmehan me ”samaa lajia”. Muutama mätä omena korissa, pilaa ilmapiirin missä tahansa. Mitä me sitten kaipaamme? Yhteishenkeä ja luokittelun lopettamista.

Kaktun idea avoimelle tapaamiselle oli kertakaikkisen hieno! Syystä tai toisesta ihmiset eivät kuitenkaan päässeet tulemaan, meitä ”rohkeita” lukuunottamatta. Kaipaamme matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ohjaavat bloggaajia tutustumaan toisiinsa ja hankkimaan uusia ystäviä. Verkostoituminen on nykypäivää, eikä kukaan voi väittää, etteikö kontakteista olisi hyötyä! Pelkällä kaupallisuuden tavoittelulla ei välttämättä pääse pitkälle. Jos on yhtään työskennellyt tai toiminut hevosalalla, huomaa pian, että tiimien muodostuminen on normaalia. Ihan lähtien liikkeelle vaikkapa valmentaja-hevosenomistaja-ratsastaja -kokonaisuutta. Yksin sooloileva jää myös loppuvaiheessa yksin. Ajattelemisen arvoista, eikö?

Viikonlopun piknik oli antoisa, rentouttava ja viihdyttävä! Emme tarvinneet suorittamista tai ohjelmaa, oli mukavaa vain tutustua uusiin ihmisiin (tai puolituttuihin)! Ilmapiiri oli lämmin ja avoin. Ajelimme illansuussa Alexin kanssa kotiin ja pohdin mielessäni, miten voisin laajemmin toteuttaa blogiharrastajien keskuudessa meidänkin sloganiksi muodostunutta teemaa – come together? Jo tämän tapahtuman kutsuvaiheessa oli puhetta uudesta tapaamisesta, ehkäpä muualla, kuin pk-seudulla. Joten… laitetaan tässä vähitellen tikkua ristiin ja suunnitellaan yhdessä vielä tälle vuodelle toinen bloggaajatapaaminen, jonne jokainen on tervetullut!

ISO KIITOS vielä Kaktulle ajatusten uhraamisesta sekä Jilla Lappalaiselle ideariihestä! Tsempit muillekin tytöille jatkoon! Loppuun vielä päivittyvä linkkilista piknik -postauksista:

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Jilla Lappalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *