Some-tiimi

Bloggaajat / IG-tilit / Vloggaajat

Jolanda Arela
ARVONHERRA

Jolanda on kasvanut lapsuutensa hevosten parissa ja äitinsä hevosammatin rinnalla nähnyt hevosalan monet puolet. Ratsastus innosti mahdollisuudella kehittyä jatkuvasti ja myös kaikenlaiset projektihevoset veivät mukanaan. Viimeisimpänä on varsasta rakennettu moniosaaja suomenhevonen Arvonherra, jonka arkea blogissa seurataan. Ratsukko on startannut kilpailuissa este- ja koulupuolella, mutta vuodenvaihteen 2015 jälkeen kenttätreenitkin herättivät tämän all round -ratsukon mielenkiinnon. Blogi on tauolla.

InstagramOta yhteyttä!
Milla Bogdanoff
JOKA PÄIVÄ ON KARKKIPÄIVÄ
Milla on 25-vuotias hevosenomistaja Uudeltamaalta, jonka tämän hetkinen hevonen on suhteellisen raaka. 7-vuotiaan eestinratsuponiruuna Karkin ja Millan yhteinen taival alkoi keväällä 2018. Karkki ei kuitenkaan ole Millan ensimmäinen hevonen, vaan Waltsu, joka ehti olla Millalla lähes 7 vuotta. Waltsu nukkui pois keväällä 2017. Karkin tarkoitus on täyttää Waltsun suuret saappaat, olla monipuolinen harrastekaveri ja mahdollisesti tulevaisuudessa helppojen koululuokkien tähti.
InstagramOta yhteyttä!
Rosita Dahlberg
RIDE LOVE LAUGH

Rositan blogin päätähtenä on hänen vuokrahevosensa, upea FPZV-kantakirjaan hyväksytty friisiori Rink. Sen on tulevaisuudessa tarkoitus toimia jalostusorin lisäksi kilpahevosena valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Rinkin lisäksi Rositalla on kaksi muuta ratsua liikutettavana, PRE/pv-risteytys Mutter sekä friisitamma Maaike. Rosita asuu Ruotsissa, Tukholman lähellä. Päivätyön ja hevosharrastuksen ohella hän työskentelee sivutoimisena valokuvaajana. Blogi on tauolla.

InstagramOta yhteyttä!
Karoliina Forsström
IG-käyttäjä
Instagram-tiliä pitävä taiteilijasieluinen amatööriesteratsastaja Karoliina opettelee ratsastusta ihan uudella fiiliksellä ison pv-ruunan Don Diablo Terman kanssa. Tämä ikuinen optimisti kääntää epäonnistumiset vähintäänkin vitsiksi ja jatkaa kohti uusia haasteita. Tärkeintä on nauttia siitä mitä tekee ja osata nauraa myös itselleen. Herra Dee omaa hieman samanlaisen luonteen kun omistajansakin - se on ehkä vähän hidas, mutta onnellinen. Ja komea kun mikä!
 
Ota yhteyttä!
Vilma Hasu
IG-käyttäjä

Instagram-tilin päätähtenä esiintyy omalaatuinen, persoonallinen risteytystamma Myffi, jonka kanssa ei tule tylsää. Tiliä päivittävä omistaja Vilma osaa kuitenkin suhtautua kummalliseen hevoseensa huumorilla ja valjastamaan otuksen kujeilut toinen toistaan viihdyttävämmiksi somejulkaisuiksi. Parin jokapäiväiseen elämään kuuluu rento treenailu, kilpailullisia tavoitteita ei ole. Instagram-tilille päivittyvät niin arjen ilot kuin surutkin, mitään kaunistelematta. 

Ota yhteyttä!
Inka Heinistö
NELISTELYÄ

Inka on viettänyt koko elämänsä aikaa erilaisten eläinten kanssa ja hevosharrastustakin on takana jo toistakymmentä vuotta. Vuosien aikana harrastus on kokenut paljon muutoksia: ensimmäinen oma hevonen on auttanut ymmärtämään, mitä Inka harrastukseltaan haluaa ja antanut myös mahdollisuuden lähteä tavoittelemaan sitä. Blogi kertoo entisen ravurin uudesta elämästä monipuolisena harrastuskaverina sekä omistajan elämänmittaisesta oppimatkasta eläinkoulutuksen ja hevosenkäsittelyn parissa. Kuolaimettomuus ja positiivinen vahvistaminen ovat iso osa kaksikon yhteiseloa, mutta kaikista tärkeintä on, että molemmilla on hauskaa - ja sen Inka haluaa myös välittyvän blogistaan.

InstagramOta yhteyttä!
Maisa Hyttinen
HÄN PAKASTAAN, SAI SOTILAAN

Maisa on parikymppinen hevosenomistaja, opiskelija, valokuvaaja ja somen ammattilainen. Hän pakastaan, sai Sotilaan -blogi on yksi Suomen vanhimmista. Lämminveriruuna Sotilas viettää ”eläkepäiviään” lemmikkihevosena ja varovaisen tavoitteellisena kehitysprojektina. Vuosien varrella se on kerännyt kokemusta myös monenlaisista valokuvausprojekteista. Blogi on seurannut Sotilaan arkea ja ensiaskeleita ratsuna aivan kavioliiton alusta asti, vuodesta 2011.

InstagramOta yhteyttä!
Christa Häkkinen
PIAFFE STYLE
Christa on ammattiratsastaja ja -bloggaaja sekä Ypäjän Hevosopiston lapsi. Ratsastaminen ja kirjoittaminen ovat olleet hänen kokopäivätyönsä jo yli 10 vuotta. Bloggaamisen Christa aloitti vasta hiljattain, näin yhdistäen kaksi intohimoaan: kirjoittamisen ja hevoset. Christa on Suomessa syntynyt ja kasvanut, mutta asuu nyt Yhdysvalloissa jo viidettä vuotta. Christa on tehnyt töitä hevosenhoitajana ja ratsuttajana Nations Cup- ja olympialaisratsastajille, kuten Thiess Lutherille, Terhi Stegarsille, Liselotte Ternvigille ja Minna Leppälälle. Tekemällä töitä uskomattomille ratsastajille, Christa on oppinut elämääkin enemmän hevosista sekä niiden hoidosta ja ratsastuksesta. Kun tekee töitä tämä tason ratsastajille, virheille ei ole tilaa! Hän on kiertänyt kilpailuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä ratsastajana että hoitajana. ​Tällä hetkellä Christa kilpailee FEI -tasolla kouluratsastuksessa Yhdysvalloissa. Blogissaan hän kirjoittaa kouluratsastuksesta ja omasta kehityksestään.
InstagramTwitterOta yhteyttä!
Jenna Härkönen
ALL THESE UPS AND DOWNS
Jenna kilpailee eestinponiruunallansa esteratsastuksessa 1- ja 2- tasolla. Jenna on saavuttanut suuren määrän lukijoita blogiinsa elävöittämällä postauksia lukuisilla kuvilla ja videoilla sekä satunnaisilla erikoispostauksilla.
InstagramOta yhteyttä!
Meeri Kanerva
MUMMELI JA MÄ

Meeri on innokas harrastekoulutuuppari vuosimallia -94. Blogin päätähti, oldenburgtamma Eevi, on
niin ikään ysärilapsi kolkutellen pian 21 vuoden kunnioitettavaa ikää. Yhteistä taivalta on takana jo lähemmäs kymmenen vuotta, mutta kommellukset sen kuin jatkuvat. Tällä hetkellä Eevi parantelee jännevammaa, mutta on aiemmin toiminut Meerin opetusmestarina koulupuolella. Nuorempana ratsukko kilpaili jonkin verran 1- ja 2- tasolla ja viime vuodet vanhenevan hevosen kanssa ovat kuluneet kotitallilla koulukiemuroita omaksi iloksi hioen. Blogissa seurataan arkea iäkkäämmän kouluratsun kanssa. Välillä pohditaan myös hevosmaailman ilmiöitä tai paljon antavan ja –ottavan harrastuksen herättämiä fiiliksiä. Meeri valmentautuu säännöllisesti myös muualla ja ratsastaa satunnaisesti eri hevosia, jotka saattavat välillä vilahdella bloginkin puolella.

InstagramOta yhteyttä!
Anni & Aino Kangas
HELLÄ KANELISILMÄ

Hellä Kanelisilmä on nuori risteytysponiori, jolla on runsaasti ponimaista pilkettä silmäkulmassa. Kanelin
blogissa ja Instagram-tilillä seurataan varsan kasvua nuoreksi poniksi sen parikymppisten omistajien
näkökulmasta. Vapaa-ajallaan Kaneli on tyypillinen laiskanpulskea poni, jota kiinnostaa syöminen ja
tarhakaverin kanssa nujakointi. Työntekoon pilkullinen ori suhtautuu kuitenkin innokkaasti ja uusien
asioiden opettelu on sen mielestä hauskaa. Kanelin tulevaisuudensuunnitelmissa siintää ratsukoulutus ja
monipuolinen harrastaminen.

InstagramOta yhteyttä!
Moona Kantola
MY REAL LIFE
Moona on 22-vuotias hevosharrastaja Turusta, joka valmentautuu ja kilpailee aktiivisesti esteratsastuksessa. Tavoitteena on päästä kilpailemaan isompia luokkia. Blogissa pääset seuraamaan arkea kimon ylläpitohevosen kanssa!
InstagramOta yhteyttä!
Jaana Korja
SINKOILUA

ICT-alalla työskentelevä Jaana toteutti lapsuuden unelmansa ostaessaan muutama vuosi sitten miehensä kanssa pienen maatilan Tampereen seudulta. Tilalla asustaa tällä hetkellä kolme norjanvuonohevosta: Simo, Iitu ja Helga. Helga on keväällä 2018 syntynyt varsa, jonka alkutaivalta seurataan blogissa. Lisäksi blogissa keskitytään Iitun kilpailu-uraan ja monipuoliseen harrastamiseen vuonohevosilla kouluratsastuksessa, esteratsastuksessa, käyttöratsastuksessa kuin myös käyttöajossa.

InstagramOta yhteyttä!
Alex Muurinen
KOLME MUSKETTISOTURIA
Alex on ajautunut hevosten pariin hiljalleen. Alex aloitti opinnot hevostenhoitajaksi Kiuruvedellä, mutta rakkaus johdatti etelämmäksi Päijät-Hämeeseen, Lahden seudulle. Hän on ratsastanut tavoitteellisesti vasta muutaman vuoden ajan, mutta kehitys on ollut tasaisesti nousujohteista. Alexin suurin intohimo on kuitenkin kengitys, johon hänellä on koulutus. Alex on naimisissa Peninan kanssa ja he asuvat Ypäjällä.
InstagramOta yhteyttä!
Sina Nummela
RATSASTUSTA JA IHMETTELYÄ

Tekstien takana ratsastusta ja elämää pohdiskelee kolmekymppinen pienen tytön äiti. Sina tarkastelee maailmaa hevosihmisen intohimolla, janoten lisää tietoa ja ymmärrystä. Kokemus erilaisten hevosten parissa on opettanut hänelle avarakatseisuutta ja nöyryyttä. Sina ilmaisee itsenään valokuvaamalla, josta on tullut yrittäjyyden myötä myös elinkeino. Ammatiltaan hän on lastenohjaaja. Toiveissa hänellä on löytää itselleen ratsu, jonka kanssa jatkaa ratsastajana kehittymistä. Sina haluaa kartuttaa ymmärrystään itsenäisesti opiskelemalla, kursseilla ja seuraamalla tutkimuksia. Blogissaan hän pohtii hevoselämää niin ratsukon biomekaniikan, kuin henkisen hyvinvoinninkin kautta. 

InstagramOta yhteyttä!
Petra Palomäki
PETRA PALOMÄKI

Petra on 25 -vuotias hevos- ja urheiluhullu, joka kirjoittelee blogissaan elämästään seitsemän oman hevosen kanssa. Blogissa pääset seuraamaan mm. lusitanojen sekä kasvavan puolibarokkivarsan elämää arjessa. Petra valmentautuu hevosillaan sekä koulu-, este-, että kenttäratsastuksessa. Hevosharrastuksen ohella hän kilpailee itse Body Fitness kilpailuissa ja treenaa ahkerasti myös kuntosalin puolella. Vauhdikasta elämää, jossa ripaus portugalilaista asennetta. Blogi on tauolla.

InstagramOta yhteyttä!
Jenna-Jasmin Pehkonen
ELÄMÄÄ JA ESTERATSASTUSTA
Jenna-Jasmin on juuri 30 vuotta täyttänyt kilpaesteratsastaja. Nuorempana hän on kuulunut useana vuonna Suomen esteratsastuksen maajoukkueeseen. Parhaimpiin saavutuksiin kuuluu mm. SM -mitalit, PM -joukkuepronssi, hallimestaruudet, HIHS -voitot sekä neljänä peräkkäisenä vuonna Suomen Ratsastajainliiton myöntämät valiomerkit. Palkintokaapista löytyy myös lukuisia voittoja sekä sijoituksia niin kansalliselta, kuin kansainväliseltäkin tasolta. Tällä hetkellä Jenna-Jasminilla on kilpailtavana upea, vuonna 2007 Belgiassa syntynyt ruuna Hallo-croket van Puyenbroeck (Cicero Z - Darco). Ratsukko on kilpaillut vasta pari kautta luokissa 110-135 cm, tavoitteena on päästä korkkaamaan 140 cm radat.
InstagramOta yhteyttä!
Penina Peltonen
PENNIE'S - BASED ON A TRUE STORY
Penina teki hevosista itsellensä ammatin kouluttautumalla hevostenhoitajaksi ja valmentajaksi. Hän on toiminut hevosalan yrittäjänä vuodesta 2008 lähtien ja on koulutukseltaan myös liiketalouden merkonomi. Ratsastuksen Penina aloitti 4 -vuotiaana ja sai ensimmäisen oman poninsa yläasteikäisenä. Hän on kilpaillut sekä este- että kouluratsastuksessa ja ratsuttanut useita kymmeniä hevosia. Selkävamman vuoksi Penina ei enää ratsasta aktiivisesti, mutta omistaa muutamia hevosia.
InstagramOta yhteyttä!
Riina-Maria Rissanen
Riina-Maria Rissanen
Riina-Maria on pyörinyt hevosten parissa koko ikänsä ja ehtinyt tutustua esteratsastukseen, niin harrastus- kuin ammattilaisnäkökulmastakin. Hyvät valmentajat, perheen useat omat hevoset ja pari vuotta työssä urheiluhevosten parissa ovat antaneet hyvän pohjan oman näköisen ratsastusharrastuksen rakentamiselle. Blogissa päällimmäiseksi asiaksi nousee Riina-Marian perheen kasvatin, 2012 syntyneen Monan koulutus. Postauksissa tavataan lisäksi suomalainen ruunanrupsukka Kalju, joka on Riina-Marian kyvykäs, mutta hieman omalaatuinen hevonen. Blogissa pääset lukemaan päiväkirjamaisia pohdintoja sekä syvällisempiä analyysejä, unohtamatta esimerkiksi videoita harjoituksista tai satunnaisia teemapostauksia.
InstagramOta yhteyttä!
Essi Sohlman
DANCING ON FOUR LEGS

Essi on turkulainen "ikuinen poniratsastaja", joka on ajautunut ratsastamaan erityisesti tuhmia haflingereita. Arki pyörii tuoreen oman haflingerin Wilman ympärillä, tähdäten kilpakentille niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Projektiponien treenaamisen lisäksi Essin sydäntä lähellä ovat kauniit valokuvat ja rento hauskanpito ponien kanssa.

InstagramOta yhteyttä!
Kiti Salo
AASINPOTKIMA

Kiti on ihania hevoshetkiä tavoitteleva taivaanrannanmaalari, joka päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa hienosta, isosta hevosesta ja hevosettomasta uravalinnasta ostamalla aasin ja aloittamalla ratsastuksenohjaajan opinnot. Blogi kertoo aasinomistajan kirjavasta arjesta pitkäkorvan ja islanninhevosten kanssa. Postauksissa voit törmätä kaikkeen esteratsastuksesta ohjasajoon ja sienestysmaastoilusta aasipulkkailuun.

InstagramOta yhteyttä!
Jenni Salvisto
PALLURABLOGI

Jenni on kolmikymppinen suomenhevosharrastaja, joka osti monen hevosettoman vuoden jälkeen nuoren tamman. Pallurablogissa seurataan Jennin ja Puolimatkan Stellan eli Palluran yhteistä taivalta, kuten ratsunalkeiden opiskelemista ja valmistautumista laatuarvosteluihin. Luvassa on myös näppäriä talliniksejä ja yleistä heppahöpinää!

InstagramOta yhteyttä!
Jenni Santanen
GREEN EVENTER
Jenni on kenttäratsastaja Turun suunnalta. Hän on harrastanut ratsastusta 8 -vuotiaasta lähtien; ensin kolme vuotta ratsastuskoulussa, sittemmin omilla hevosilla. Jenni kilpailee kahden oman suomenhevosruunansa kanssa päälajinaan kenttää, mutta myös esteitä ja koulua. Tavoitteena on kerätä mitaleita suomenhevosten kenttämestaruuksista.
InstagramOta yhteyttä!
Milla Siltala
IG-käyttäjä

Instagram-tiliä pitää 27-vuotias hevosenomistaja Milla. Helsingissä asuttujen vuosien ansioista hänellä on paljon kokemusta hevosen hoitamisesta, vuokraamisesta ja ylläpitämisestä, mutta juuret ratsastukseen löytyy pitkältä Porvoosta. Leksa on ensimmäinen oma hevonen ja se on toiminut aiemmin Millan vuokrahevosena. Leksa on rodultaan suomalainen puoliverinen ja estesukuinen, potentiaalia löytyy myös koulupuolelle. Ratsukon tavoitteena on valmentautua ja kilpailla koulu- ja esteratsastuksessa. Tämän tilin nimi tulee Leksan virallisesta nimestä, joka on Birchcape’s Lacoste. 

YouTubeOta yhteyttä!
Ann-Marie U.
IG-käyttäjä
Ansku on pienestä pitäen harrastanut ratsastusta ja niin sanotusti sattuman kautta törmäsi barock pinto-rotuiseen Aprikseen, josta myöhemmin tuli oma. Yhteistä matkaa heillä on liki kahdeksan vuoden ajan. Apris on monipuolinen harrastekaveri, jonka kanssa ei aika käy pitkäksi. Puuhailuihin sisältyy ratsastuksen lisäksi maastakäsittelyt, pressuleikit ja yleisesti hauskanpito.
 
Ota yhteyttä!
Senni Vilander
KISAMATKALLA
Senni on nuori amatöörikenttäratsastaja Ypäjältä. Blogissa pääsee seuraamaan kilpailemisen ja valmentautumisen lisäksi tavallista arkea, niin ylä- kuin alamäissäkin. Hän kilpailee Pyry-ruunan kanssa suomenhevosten mestaruustasolla esteitä ja kenttää. Tällä hetkellä Senni on vuoden verran töissä ravitallilla Yhdysvalloissa.
InstagramOta yhteyttä!
Anniina Paalanen
Yhteistyöbloggaaja
Anniina kirjoittaa aikuisten harrastajien suosikkiblogia, Ruuhkavuosiratsastajaa. Hänelle uuden oppiminen ja ympäristön havainnoiminen on monellakin tapaa intohimo. Kahden lapsen äiti työskentelee opinto-ohjaajana helsinkiläisessä lukiossa ja on tällä hetkellä omaksi harmikseen, mutta aviomiehen ja lasten riemuksi, (toistaiseksi) hevoseton. Ratsastuskoululaisena aktiivisesti hääräävä Ruuhkis on omien sanojensa mukaan hemmetin haudanvakava ja tosikkomainen, mutta yrittää esittää ulospäin jotain muuta. Ja siitä lukijat ovat tykänneet jo vuodesta 2009. Viime vuonna suurta suosiota ovat saaneet Facebook-sivuilla #tallitotuus – hashtagilla jaetut Elämää tallilla –oivallukset ja Äiti ratsastaa nyt- , Mieluummin olisin tallilla- sekä Munaa ratsastaa -tuotteet.
InstagramFacebookOta yhteyttä!