Badmintonin voittaja on elävä todiste sinnikkyydestä

Badmintonin voittaja on elävä todiste sinnikkyydestä

Badmintonin kolmikko; Michael Jung (vas.), Andrew Nicholson ja Tim Price.

 

Badmintonin vuosittaisella kenttäratsastuskilpailulla on pitkät ja arvokkaat perinteet. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1949 ja se on jouduttu perumaan vain neljästi huonon sään takia. Yleisön kannalta jännittävin osuus on varmasti maastoesterata, joka oli tänä vuonna reilut kuusi kilometriä pitkä ja sisälsi 30 estettä. Kyseisen maastoradan suunnittelijana aloitti nyt Eric Winter, joka on aiemmin tehnyt osuuksia mm. nuorten EM-kilpailuihin. Torstain ja perjantain koulukokeen jälkeen tähän koitokseen lähti yhteensä 111 ratsukkoa.

Lauantaina Badmintonin kartanon mailla pujotelleen radan varrella parveili useita satoja ihmisiä. Jotta voisi kuvailla tapahtuman massiivisuutta, täytyy mainita, että koko alueen pinta-ala on arviolta 200 hehtaaria! Se sisältää parkkipaikat (pienlentokoneille omat), expon, ratsastusareenan sekä tietenkin maastoesteradan. Expossa näytteilleasettajia oli viitisen sataa, siihen päälle ruokakojut ja huoltoteltat. Meillä meni yksi päivä pelkästään mukavasti ständejä kierrellen. Koska Badmintonin kilpailua on järjestetty montakymmentä vuotta, näkyi se järjestelyiden toimivuudessa. Yhdeksän punnan hinnalla pystyi lunastamaan itsellensä korvanappiradion, josta sai seurattua kilpailua selostettuna.

Maastoestekoe ei sitten mikään helppo nakki ollutkaan. Kaikista startanneista 16 ratsukkoa keskeytti ja toiset 16 hylättiin. Sunnuntain estekokeeseen lähdettäessä kärkisijoilla olivat saksalaiset ratsastajat Michael Jung ja Ingrid Klimke. Klimke johti kilpailua maastokokeen jälkeen, mutta paineet olivat kovat ja hän saikin esteradalta harmittavat 16 virhepistettä. Näin ollen voittoon kiilasi uusiseelantilainen Andrew Nicholson hevosellaan Nereo. Toiselle sijalle ylsi jo mainittu Jung ja kolmanneksi niinikään Uuden-Seelannin Tim Price.

 

image2
”Onhan se uskomaton, erilainen tunne voittaa täällä. Niin monta kertaa se on ollut lähellä”, Nicholson hehkutti.

 

image4
Kilpailun tilanne ja tulokset kirjattiin reaaliajassa valtavalle seinälle.

 

55-vuotias Nicholson oli silminnähden helpottunut ja onnellinen voitostaan – eikä suotta. Mies on elävä todiste siitä, miksi unelmistaan ei kannata luopua. Nicholson ehti sitkeästi yrittää Badmintonissa voittoa uskomattomat 37 kertaa, ennenkuin vihdoin onnistui!

– Minulla on ollut sellainen tarve palata tänne uudestaan ja olihan se sen arvoista, Nicholson hehkutti.

– Onhan se uskomaton, erilainen tunne voittaa täällä. Niin monta kertaa se on ollut lähellä.

Nicholson kertoo, että hänellä on yksinkertaisesti hyvät hevoset.

– Estekokeessa tarvitsi vain hypätä nollarata. Vaikka lähestyminen viimeiselle esteelle tuntui huonolta, rata oli puhdas.

– Hyvin ratsastettu, kuittasi perään Nereon omistaja Deborah Sella.

Nicholsonin Nereo on ollut hänellä neljä vuotta.

– Se on aina ollut suosikkini. Ruuna antaa aina kaikkensa, hän summaa.

Juurikin Nereo ja kakkoshevonen Qwanza ovat olleet ratsastajalle syy palata lajiin loukkaantumisensa jälkeen. Elokuussa 2015 Nicholson nimittäin putosi Gatcomben kilpailuiden viimeisellä esteellä ja sai vakavan niskavamman. Häntä leikattiin kahdeksan tuntia ja oli ihme, ettei hän halvaantunut. Käsittämättömällä sitkeydellä Nicholson oli kuitenkin takaisin satulassa jo joulukuussa ja voitti keväällä 2016 CCI3* -kilpailut Bramhamissa.

Median haastattelutilaisuudessa ratsastajakolmikon selkeä linja oli antaa kiitosta hevosillensa hyvästä työstä.

Sam on parhaimpia hevosia mitä minulla on ollut. Se on voimakas ja kaikinpuolin terve, toiseksi tullut Jung kertoi hevosestaan La Biosthetique Sam FBW.

– Badmintonissa tulleet virheet olivat selviä ratsastajan virheitä. Sam pitää maastoesteistä ja odottaa aina seuraavaa. Lisäksi hevonen hyppäsi tämän päivän estekokeen hyvin.

Kolmossijan saavuttanut Price intoutui myöskin kehumaan hevostaan Xavier Faeria.

– Olin ruunan suhteen luottavainen jo alkuviikosta. On helpotus lähteä tällä tuloksella alkaneelle kaudelle. Toivottavasti menestys jatkuu.

 

Lisää Badminton -uutisia tällä viikolla.

 

 

Teksti ja kuvat: Penina Peltonen / Playsson.net

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.