Aurinkoinen Hamina huokui hyväntuulista tunnelmaa koko Hevoset Bastionissa-tapahtuman ajan

Aurinkoinen Hamina huokui hyväntuulista tunnelmaa koko Hevoset Bastionissa-tapahtuman ajan

Suomen ensimmäinen Hevoset Bastionissa-tapahtuma toteutui Haminassa 8.-12.6.2022. Historiallinen Hamina näytti kauneutensa tapahtumakävijöille aurinkoisena alkukesän viikonloppuna. Tapahtuman areenoilla, ohjelma-alueilla, näyttelyissä ja museoissa kävi viiden päivän aikana kaikkiaan 14 800 hengen yleisö. 

Kesäkuun alussa järjestetyssä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa Bastionin linnoitusareenalla kilpailtiin kaikkiaan 26 este-ja kouluratsastusluokkaa. Kadettikoulunkadun areenalla koettiin kaikkien aikojen kolmannet Cityravit. Yleisö eli mukana jokaisessa suorituksessa niin ratsastusareenalla kuin Cityravisuoralla. Areenoilla kaikuivat hurraa huudot, jännittyneet henkäykset ja riemukas puheensorina läpi koko tapahtuman. 

Kesäpuiston lastenalue tarjosi paljon ohjelmaa perheen pienimmille. RUK:n ohjelma-aluetta koristivat vanhat vaunut ja sunnuntaina pihan valloittivat shetlanninponit. Taidenäyttelyt ja museot tarjosivat tapahtumakävijöille hengähdyshetkiä viileissä sisätiloissa. – Reilu vuosi sitten käynnistettiin tapahtuman järjestäminen. Isona tavoitteena oli tehdä monipuolinen tapahtuma hevosen ympärille. Tässä onnistuttiin. Lämmin kiitos kuuluu hyville yhteistyökumppaneille, talkoolaisille, Suvi Louhelaisen johdolla toimineille ammattilaisille ja tietysti monipuoliselle yleisölle. Lisää vetovoimaa toi upea kesäsää. Historiallinen Haminan keskusta toimi valtavan hyvin hevostapahtuman areenana. Nyt on aika käydä palaute lävitse ja sen pohjalta ratkaista tapahtuman tulevaisuus, Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen tiivisti tapahtuman jälkeisiä tunnelmia.

image1-3-rotated
Nimiäisissä 1,5 kk ikäinen varsa sai nimekseen Aarteen Rakuuna.

Tapahtumaa oli tekemässä noin 200 toimihenkilön ja vapaaehtoisen joukko. – Olemme järjestäneet yhdessä jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aiemmin nähty. Sydäntäni  lämmittää erityisesti se, että samassa tapahtumassa uniikeilla areenoilla Bastionin linnoituksessa ja Kadettikoulunkadun areenalla oli esillä koko hevosurheilu ratsastuksesta, raveihin ja kasvatukseen, tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen kommentoi. – Tapahtumakävijöille tarjottiin ikimuistoisia elämyksiä.  Kiitos siitä kuuluu tapahtuman toimihenkilöille ja vapaaehtoisille. Viiden päivän tapahtuman tunnelmaa on kiitelty ja se on kaikkien kovan ponnistuksen ansiota. Ilman toimihenkilöitä ja vapaaehtoisia tapahtumaa ei olisi koskaan syntynyt. Haluan välittää lämpimimmän kiitokseni vielä heistä jokaiselle!

 

Teksti: Riikka Koskimies / Hevoset Bastionissa, kuvat: Penina Peltonen

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *