Ämpäri tarkkailemaan vaikka varsomista, kun sinä et ole paikalla

Ämpäri tarkkailemaan vaikka varsomista, kun sinä et ole paikalla

Kaupallinen yhteistyö.
Lukijoiden toivoma artikkeli. Artikkeli on julkaistu alunperin Hevoslehti Ridessä nro 2/19.

 

Bucketeye -valvontajärjestelmä yllättää monipuolisuudellaan

 

Nykypäivänä ilkivalta hevostiloilla on valitettavan yleistä, hevosia on laskettu vapaaksi ja varusteita varastettu tai turmeltu. Tallialueiden valvonta on tullut aina vain tarpeellisemmaksi, jotta ikävät tapahtumat voidaan ehkäistä tai tekijät saadaan kiinni. Markkinoilla on tarjolla lukuisia valvontalaitteita, joista suurin osa on kiinteitä tai tarkoitettu vain rajalliseen käyttöön. Saimme tilaisuuden tutustua innovatiiviseen Bucketeye -valvontakameraan ja testata, mihin kyseinen tuote taipuu!

Bucketeye on nimensä mukaisesti siirrettävä ämpäri valvovalla silmällä. Ämpärin nerokkuus piileekin siinä, että se sulautuu helposti ympäristöön ja on vaivatta asetettavissa minne vain. Bucketeye toimii matkapuhelinverkossa, eikä ole sidottu esim. WIFI-yhteyteen. Kameran kuvaa voi seurata reaaliajassa
suoraan älypuhelimelta tai tabletilta ja kuvan laadusta saa hyvin selvää.

Bucketeye -järjestelmän ottaminen käyttöön oli paljon yksinkertaisempaa, kuin olimme olettaneet. Ämpärin sisältä löytyy itse kameran lisäksi muuntaja sekä USB-modeemi, jonka nappeja painamalla laite on heti käyttövalmis. Laitteen mukana tulee Elisan prepaid-liittymä, joka sisältää kuukaudeksi ilmaista käyttöaikaa. Sen jälkeen tarvittavan liittymän käyttökustannukset menevät voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Halutessaan voi myös käyttää omaa olemassa olevaa liittymää. Jotta kameran kuvaa voi seurata, tulee mobiililaitteeseen asentaa 360eyes-sovellus. Kyseinen appi toimii iOS- ja Android -käyttöjärjestelmillä. Se on ladattavissa maksutta App Storesta sekä Google Playstä.

 

WhatsApp-Image-2019-03-05-at-14.31.20-768x1024
Ämpärin nerokkuus piileekin siinä, että se on vaivatta asetettavissa minne vain.

 

Hyvin nopeasti saimme huomata, että ”kyllä minä osaan” -asenne ei ole hyödyksi, vaan asennusohjeita tulee oikeasti seurata. Sen jälkeen sovelluksen ja järjestelmän asentamisen kanssa ei ollut ongelmia. Sovelluksen toiminnoista lisää myöhemmin tässä artikkelissa. Kamera kertoo nopeasti olevansa käyttövalmis ”camera ready” -ilmoituksella sekä vihreällä valolla. Bucketeye tarvitsee toimiakseen verkkovirran, johon muuntaja liitetään. Aluksi olimme hieman pettyneitä, ettei kamera toimikaan pelkällä akulla. Pohdimme, että verkkovirta johtoineen rajaisi aika paljon käyttöaluetta. Mitään vaikeuksia sen suhteen ei tule, sillä muuntajan virransyöttöön voi myös käyttää antotehoiltaan vähintään 2A USB-liittimellä varustettua laitetta, kuten tavallista kymmenen euron virtapankkia. Näin ollen Bucketeye toimii kätevästi missä vain, kunhan virtalähde on suojattu. Myös verkkovirtaa käytettäessä muuntaja tulee
suojata kosteudelta ja pölyltä. Itse ämpäri on kestävä, eikä se tai sisällön tekniikka hajonnut, vaikka allekirjoittanut onnistui sen tiputtamaan ikkunalaudalta. Lisäksi laite kestää pakkasta aina -20-30 asteeseen saakka.

Otimme suunnitelmaksi testata järjestelmää kolmessa eri käyttötarkoituksessa. Ensimmäisenä asetimme Bucketeyen tarhan läheisyyteen ulkotallin nurkalle tekemään perinteistä alueen valvontaa. Hevoset eivät laitteesta välittäneet, tuskin huomasivatkaan. Yksi Bucketeyen valttikorteista on molempiin suuntiin toimiva mikrofoni ja kaiutin, eli laitteen välityksellä voi kommunikoida itkuhälyttimen tyyliin. Kamera lähettää sovelluksen avulla reaaliaikaista videokuvaa ja tarjoaa 180 asteen kuvakulman. Sovelluksen kautta voi tallentaa viimeiset 24 tuntia. Bucketeye sopii siis leikiten vaikkapa valvontakameraksi pihalle ja talliin, hevosten valvomiseen laitumella tai tarhoissa sekä virtapankkiin kytkettynä myös trailerikameraksi.

Toisella testimuodolla halusimme tyydyttää uteliaisuutemme ja tirkistellä yöllä nukkuvia hevosia
hyödyntäen Bucketeyen valmiutta kuvata myös pimeässä. Kamerassa on automaattinen yökuva, siitä ei tarvitse erikseen vaihtaa asetuksia tai muuta vastaavaa. Kuvan laatu oli hämmentävän hyvä ja aamulla saimme pikakelauksella koosteen, miten hevosten unet jaksottuivat. Kerrassaan mielenkiintoista! Tästä tehokkaampaa vaihtoehtoa esimerkiksi varsomiskameralle ei varmasti ole.

 

WhatsApp-Image-2019-03-05-at-14.40.58
Bucketeye on hyvä asettaa tarpeeksi korkealle ja riittävän lähelle ratsukkoa, jotta kuvan laatu säilyy.

 

Kolmannen käyttötarkoituksen kohdalla ryhdyimme luoviksi ja päätimme kokeilla, miten Bucketeye taipuu kuvaamaan live-ratsastusta. Usein ratsastajat törmäävät tilanteeseen, että ratsastusta olisi mukava kuvata, mutta fyysistä kuvaajaa ei ole saatavissa paikalle. Aitatolppaan nojaava puhelin on myös suhteellisen riskialtis viritelmä. Ratsastusta kuvatessa laaja kuva-ala on hauska, ainoastaan kuvan pieni kaarevuus voi olla jonkun mielestä visuaalisesti häiritsevää. Bucketeye on hyvä asettaa tarpeeksi korkealle ja riittävän lähelle ratsukkoa, jotta kuvan laatu säilyy. Videomateriaalin voi tallentaa puhelimelle ja jakaa siitä vaikkapa someen sopivana pätkänä. Täytyy vielä kokeilla, voisiko Bucketeyen avulla valmentaja pitää etätuntia tallihuoneesta käsin! Niin sanotun itkuhälytin ominaisuuden avulla järjestelmällä voisi tarkkailla myös kotona yksin olevan koiran haukkumista tai valvoa nukkuvaa lasta.

360eyes-sovellus itsessään on simppeli käyttää, mutta kuten jo mainittu, ohjeita kannattaa seurata. Kun sovellus on asennettu, siihen kirjaudutaan sähköpostiosoitteella. Sähköpostiin tulevan vahvistuskoodin jälkeen pääsee asettamaan oman salasanan. Bucketeye -kamera lisätään sovellukseen, kun kirjautuminen on kunnossa ja sovellus ohjeistaa yhteyden luomisessa. Kameran voi nimetä haluamakseen, jahka yhdistäminen on valmis. Sovellus mahdollistaa mm. kameran näkymän jakamisen maksimissaan viidelle muulle rekisteröityneelle käyttäjälle sekä videoiden ja kuvien tallentamisen. Hälytysasetuksen toimivuutta emme testanneet. Muista kameran asetuksista voi säätää myös tallennuksen ajoituksen tai muuttaa kameran kulmaa.

Kokonaisuudessaan Bucketeye -järjestelmän asetus ja käyttö on äärimmäisen yksinkertaista. Ohjeet ovat pelkistettyjä, mutta kertovat silti kaiken olennaisen. Ei tarvitse olla rakettitieteilijä, jotta saa kotiinsa ja talliinsa toimivan valvontasetin! Käyttömahdollisuuksia on monia, oikeastaan kyseinen tuote sopii miltei mihin tahansa valvontatarkoitukseen. Monipuolisuus ja muuttamiskyky onkin Bucketeyen myyntietu. Annamme tuotteelle arvosanaksi 4,5/5 tähteä.

 

Ota yhteyttä: asiakaspalvelu@bucketeye.fi, facebook.com/bucketeye

 

Teksti ja kuvat: Penina Peltonen

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *