home Artikkelit, Tapahtumat Mikkelin St. Michel -ravit olivat huippureissu

Mikkelin St. Michel -ravit olivat huippureissu

Mikkelin raviradalla järjestetään vuosittain kansainväliset St. Michel -ravit, jotka on ajettu heinäkuun puolessa välissä jo vuodesta 1981 lähtien. Siitä on muodostunut yksi kesän suosituimmista ravitapahtumista, pelivaihto paikan päällä on ollut 2 miljoonan luokkaa. Tänä vuonna ravit pidettiin 15.-16.7. Kävijämäärä kohosi yli 22 500 hengen, joka oli pari tuhatta enemmän viime kesästä. Ravikansan lisäksi St. Michel on Mikkelin seudun suurin yleisötapahtuma.

Mikkelissä oli Playsson.netin reportteri Heidi Tauriainen, joka oli seuraamassa ravitunnelmia lauantaina. Paikalla oli paljon ihmisiä, ikähaitari oli kliseisesti vauvasta vaariin – koirakavereista puhumattakaan. – Annan järjestelyille ison peukun: ruoka- ja juomatarjonta oli laaja, muikuista lettuihin ja ihan katsomon vieressä. Ravien henkilökunta oli ystävällistä ja kaikki toimi jopa hämmentävän hyvin, Heidi kertoo. Ravien tähtihetkiin kuului keväällä loukkaantuneen Camrin juoksu, jossa ori puolusti suomenhevosten Suurmestaruutta. Camri uusi voittonsa Terho Rautiaisen ajamana. – St. Michel oli kyllä huippureissu! Meillä oli hauskaa ja viimeisten lähtöjen aikaan katsomossa oli tunnelma katossa! Siellä porukka huusi kilpaa myös Camrin Suomen Suurmestaruuden voittoon, reportterimme Heidi kehuu.

Odotettu St. Michel -lähtö myöhästyi sunnuntaina puolisen tuntia radassa olleen kuopan takia. Lanan mukaan oli lähtenyt radan pinta-ainesta, joka vuoksi rataan oli tullut puoli metriä leveä monttu. Ratahenkilökunta huomasi vaurion ja se korjattiin pikapikaa. Lähdön voitti 6-vuotias Midnight Hour, ohjastajanaan Iikka Nurmonen. Hevonen johti kilpailua alusta maaliin saakka, tienaten 70 000 euroa tuloksella 10,6.

 

St. Michel -ravien järjestelyt toimivat hyvin. Yleisöä oli huomioitu useilla eri palveluilla.

WhatsApp Image 2017-07-15 at 18.14.12

 

Viikonlopun kävijämäärä kohosi Mikkelissä yli 22 500 henkeen.

 

4. lähdön voittaja Aronin Muisto, kärryillä Eero Eljanko.

 


Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Heidi Tauriainen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share This