home Artikkelit, Tapahtumat, Valmennus ja kilpailu Land Rover GP-voittaja Weishaupt: ”Asathir on todellinen supertähti”

Land Rover GP-voittaja Weishaupt: ”Asathir on todellinen supertähti”

Lauantaina Helsinki International Horse Show:ssa hypättiin Land Rover Grand Prix -luokka 160 cm estekorkeudella. Kilpailussa oli mukana joukko huippuratsastajia, joista jokainen teki parhaansa. Voittoon ratsasti kuitenkin saksalainen Phillipp Weishaupt hevosellaan Asathir. Suomen Anna-Julia Kontio oli kuudes.

 

Asathir oli käsittämättömän nopea uusinnassa jo heti ensimmäisen ja toisen esteen välillä. Ratsukko starttasi uusinnan alkupäässä, joka on aina hankala paikka. Weishaupt joutui jännittämään kaikkien muiden suoritusten ajan. – Asetimme pohja-ajan. Asathir on todellinen supertähti, Weishaupt ylistää. – Tamma oli täysillä pelissä mukana, sillä rata ei ollut näin älykkäälle ja nopealle hevoselle kovinkaan vaikea. Kaikella kunnioituksella muita kilpailijoita kohtaan, mutta paras hevonen voitti, hän naurahtaa.

Weishaupt on työskennellyt ja valmentautua vuosia legendaarisen Ludger Beerbaumin tallilla Riesenbeckissä. – Tietysti on ollut ylä- ja alamäkiä. Olen saanut kaiken opitun tiedon Beerbaumilta. Se on paras talli, mitä vaan voi olla, ratsastaja summaa. Helsingin GP-radan enimmäisaika oli tiukka ja aiheutti virhepisteitä. – Rata oli hyvä hypätä. Ei vaikeita linjoja, mutta silti tarpeeksi haastava. World Cupin luokka tulee olemaan isompi ja aivan jotain muuta. – Hevonen on myös äärimmäisen taitava hallikilpailuissa, Weishaupt lisää.

 

”Kaikella kunnioituksella muita kilpailijoita kohtaan, mutta paras hevonen voitti”, Weishaupt toteaa.

 

Kilpailussa kuudenneksi sijoittui kotiyleisön edessä ratsastanut Anna-Julia Kontio hevosella Ornellaia. Ratsukon yhteistyö oli vielä suhteellisen tuoretta, sillä Kontio on ratsastanut tammaa vasta neljän kuukauden ajan rakentaen siihen luottamussuhdetta. Tämä oli vasta ratsukon toinen viiden tähden kilpailu. Oslon World Cupissa Kontio ratsasti uusinnan hieman varman päälle ollen 12. Helsingin GP-kilpailuun harkittiin osallistumista kahden hevosen välillä. Suosikkiratsu Fardon oli ollut kesällä sairaslomalla, eikä vielä 100 % kilpailukunnossa. – Emme halunneet rasittaa sitä liikaa, Kontio vastaa. Sunnuntaisessa World Cup -luokassa Kontio toivoi olevansa kymmenen parhaan joukossa puhtaalla suorituksella. Loppupelissä hän oli harmittavasti vasta luokan 32.

 

 

Kontion ja Ornellaian yhteistyö on vielä suhteellisen tuoretta.

 

Teksti: Penina Peltonen, kuvat: Rosita Dahlberg

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *